Leukste restaurants Curaçao

Getest! De leukste restaurants op Curaçao (en meer fijne hotspots)

Als je het ons vraagt, zijn vakantie & lekker eten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dineren bij zonsondergang en met een cocktail proosten op de vakantie. Maar wat zijn nu de leukste restaurants op Curaçao? En waar drink je de fijnste cocktails? We maakten een mooie selectie van hotspots voor je.

Thuis ben ik de regelaar; ik bereid vakanties goed voor en zorg voor een goede mix van ontspanning, dagjes eropuit én lekker eten. Dat laatste is vooral een harde eis van mijn partner, die een verleden heeft als kok. Voordat we afgelopen maart naar Curaçao afreisden, maakte ik dan ook een lijstje met restaurants die ik volgens insiders echt zo moeten proberen.

En dat deden we. Met volle teugen! De weegschaal loog er niet om toen we thuiskwamen, maar het leverde wel een mooie lijst met de leukste restaurants op Curaçao op. Waar ik jou weer mee kan helpen. Eet smakelijk!

Met je voeten in het zand dineren op Curaçao

Leukste restaurants Curaçao: ZestDenk je bij Curaçao als eerst aan mooie stranden? Terecht! Verspreid over de zuidkust van het eiland vind je er zo’n 35. En die stranden nodigen ook regelmatig uit om met je voeten in het zand te dineren. De leukste restaurants op Curaçao hiervoor?

  • Aan de bekende Jan Thiel Baai vind je diverse beachbars en strandrestaurants. Mijn persoonlijke favoriet is Zest. Overdag huur je hier een luxe cabana inclusief handdoeken en fles water en ’s avonds is het tijd om aan te schuiven aan een van de picknicktafels. Daar ligt een menu vol hamburgers, vlees, vegetarische gerechten en verse vis op je te wachten. Ook fijn: je wordt hier getrakteerd op een van de mooiste zonsondergangen van Curaçao.
  • En net zo’n bekend strand is Mambo Beach. Bij de diverse beachbars worden legendarische happy hours georganiseerd. Dineren doe je echter bij voorkeur bij Hemingway Beach, onderdeel van LionsDive Beach Resort. De kaart is simpel, de cocktails zijn lekker én met een beetje mazzel spot je nog een bekende Nederlander.
  • Oasis Coral Estate Curaçao is een groot een luxe vakantiepark, waar je hotels, restaurants en duikscholen vindt. Je hoeft hier niet te verblijven om een dagje bij een van deze restaurants neer te strijken. En als je dit dan doet, scoor dan een tafeltje bij Karakter. Het restaurant ligt direct aan het strand en biedt een gevarieerde kaart met o.a. verse smoothies, gezonde salades, fijne broodjes, tapas en vlees- en visgerechten.

Restaurants in Willemstad om blij van te worden

Leukste restaurants Curaçao: Bij BlauwDe hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is een aaneenschakeling van leuke winkeltjes, terrasjes, restaurants en bars. Wie op zoek is naar de niet zulke standaard tentjes komt al snel uit in Pietermaai. In deze opkomende wijk vind je steeds meer leuke restaurants. En ik heb  drie geweldige restaurants voor je in de aanbieding:

  • Bij Blauw is uniek door haar ligging aan zee. Dineren met het geruis van de golven op de achtergrond terwijl de zon langzaam ondergaat; een romantische plek is het zeker. En dan zijn de maaltijden ook nog eens om je vingers bij af te likken. Dit komt o.a. door de simpelheid van de gerechten en het gebruik van verse ingrediënten. Een aanrader!
  • Life is too short to eat average food; dat is het motto bij Restaurant Blessing (onderdeel van Hotel ’t Klooster). Wij genoten hier o.a. van coquilles met witte chocolade, zeker niet doorsnee. En de patatjes? Nog nooit zo groot en knapperig op mijn bord gekregen. De witte chocolademousse als toetje maakte het helemaal compleet!
  • Wie houdt van Caribisch en Aziatisch eten is aan het goede adres bij Restaurant Ginger. Beide wereldkeukens komen hier namelijk samen. Je hebt een ruime keuze van de menukaart, het Nederlandse echtpaar dat dit restaurant runt ontvangt je met open armen en de sfeer is geweldig.
Restaurant Ginger heeft een samenwerking met Pietermaai Boutique Hotel. Wie kiest voor een verblijf in dit kleinschalige hotel kan elke ochtend voor het ontbijt aanschuiven bij dit restaurant. Dat is een fijn begin van de dag!

De leukste restaurants op Curaçao voor onderweg

Restaurants Curaçao: JaanchiesCuraçao leent zich ervoor om ontdekt te worden per huurauto. Niets fijner dan langs de vele strandjes en bezienswaardigheden te rijden. Onderweg wil je natuurlijk ook goed lunchen. Geen probleem bij deze restaurants!

  • Je zult ze zonder meer spotten op Curaçao; leguanen. Levend zijn ze vooral een mooi foto-object, maar de inwoners zien ze ook als lekkere maaltijd. Een van de beste restaurants op Curaçao om van deze lokale specialiteiten te proeven is Jaanchies Restaurant bij Westpunt.
  • Wil jij jouw ontdekkingstocht nog starten en heb je eerst een goed ontbijt nodig? Overweeg Number 10. In de fijne tuin kun je ontbijten en lunchen. Op het menu staan o.a. lokale gerechten en alles wordt vers bereid.
  • Aan de rand van Willemstad vind je De Visserij. De naam zegt het al; hier bestel je vis. Het restaurant – waar ex-gedetineerden werken – is pas 2 jaar open en nu al geliefd onder locals en toeristen.
  • Lunchen met uitzicht over Playa Grandi, waar rond de houten pier zeeschildpadden zwemmen? Ga dan voor Blue View Sunset. Dit restaurant is – zoals de naam al zegt – blauw (met wit) en een fantastisch uitzicht is gegarandeerd.

Dé plekken voor een fancy cocktail

Restaurants Curaçao: cocktailCuraçao telt naast fijne restaurants heel veel plekken om een cocktail te drinken. Niet alleen beachbars overigens, maar ook leuke bars in Willemstad bieden deze mogelijkheden. Mijn drie favorieten? Hier komen ze!

  • Chill & Grill is populair vanwege de happy hours en het hoge Instagram-gehalte. Deze beachbar aan Mambo Beach is namelijk compleet versierd met kleurrijke nummerborden en -plaatjes. Overdag chill je er in een hangmat en ’s avonds wordt er plaats gemaakt voor heel veel staand volk tijdens de happy hour. Wat is er nu fijner dan cocktails met voordeel?
  • Wie de film F*ck de liefde heeft gekeken, krijgt ongetwijfeld – net als ik – een déjà vu bij het zien van Mundo Bizarro. Dit café, midden in de wijk Pietermaai in Willemstad, kwam namelijk in deze oer-Hollandse film voor. Ga hier vooral heen op donderdagavond; dan kun je rekenen op live jazz-muziek.

Naar welk van deze (beach)bars of restaurants op Curaçao je ook gaat, we wensen je vast een heel fijne vakantie en veel eet- en drinkplezier.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *