Leukste plaatsen Portugal

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Portugal

Staat Portugal bovenaan jouw vakantie-bucketlist, maar weet je nog niet precies waar je heen wilt? We helpen je op weg door de leukste badplaatsen in Portugal op een rijtje te zetten. Van badplaatsen tot steden en van de eilanden tot het vasteland; er zit vast iets voor je bij. Kijk je mee?

Albufeira

Dé bekendste badplaats van Portugal is zonder twijfel Albufeira. De populariteit dankt het aan de ligging in de zuidelijke Algarve en aan de aanwezigheid van twee gezellige uitgaans-straten. Jongeren komen er om deze redenen graag, maar eigenlijk is elk type vakantieganger die houdt van gezelligheid er aan het juiste adres.

Albufeira bestaat feitelijk uit twee delen. Een oud deel met charmante straatjes, enkele bezienswaardigheden en een gezellige Bar Street en een nieuw deel met de kilometerslange Strip vol met cafés, bars en clubs.

En de stranden van Albufeira? Die zijn prachtig! Met name Praia da Oura, dat ook wel het gouden strand van Albufeira wordt genoemd.

Alles over het oude centrum van Albufeira

California Urban Beach Hotel, AlbufeiraMidden in het oude centrum van Albufeira ligt California Urban Beach Hotel. In de directe omgeving vind je een hoop gezelligheid en het strand ligt op nog geen 250 m. Op het dakterras met zwembad en in de moderne kamers is het goed vertoeven.
Leukste badplaatsen Portugal - Albufeira

Lagos

We blijven nog even in de Algarve voor Lagos. Dit stadje is een van de leukste plekken om te verblijven in Portugal. Je kunt er rekenen op een charmant en gezellig stadscentrum met kleurrijke huizen. Bewonder zeker de oude stadsmuren in de wijken Santa Maria en São Sebastião.

Lagos kent ook prachtige stranden. Praia Dona Ana en Praia do Pinhão liggen tussen de metershoge kliffen. Een van de mooiste stranden van de Algarve (en misschien wel van heel Portugal) is Praia do Camilo. Een trap met 200 treden leid je naar de beschutte baai. In zee staan door erosie aangetaste rotsblokken. Een bijzonder gezicht!

Bekijk meer bezienswaardigheden in Lagos

Carvi Beach Hotel, LagosPraia Dona Ana ligt om de hoek van Carvi Beach Hotel. Op de rooftopbar is het heerlijk relaxen aan het zwembad met een drankje in je hand. Het centrum van Lagos ligt op ca. 20 minuten lopen.
Leukste badplaatsen Portugal - Lagos

Funchal

De leukste badplaats op Madeira is zonder twijfel de hoofdstad Funchal. Oké, het is geen badplaats pur sang, maar het is wél het levendige hart en een goede uitvalsbasis om meer van het eiland te zien.

In het gezellige centrum stikt het van de restaurantjes en struin je door gezellige straatjes met o.a. een 15e-eeuwse kerk, 16e-eeuws paleis en verschillende musea. Ga ook street art spotten in de straat Rua de Santa Maria.

Wat Funchal zo leuk maakt? De kabelbaan waarmee je naar het hoger gelegen deel van de stad reist. Onderweg is het uitzicht al prachtig, maar op de top helemaal. Bewonder hier ook de weelderige exotische tuinen, waarvan Monte Palace Madeira een van de mooiste is. Weer naar beneden? Dat kan per kabelbaan, maar nog leuker per toboggan (een soort slee).

Vanuit de haven van Funchal vertrekken dagelijks diverse bootexcursies de Atlantische Oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten. Een onvergetelijke ervaring!

De leukste dingen om te doen in Funchal

Castanheiro Boutique Hotel, FunchalVoor een vakantie in Funchal zouden wij kiezen voor Castanheiro Boutique Hotel. Dit hotel ligt midden in het centrum, beschikt over een dakterras met heerlijk zwembad om baantjes te trekken en een fijn wellnesscentrum.
Leukste badplaatsen Portugal - Funchal

Cascais

Op zoek naar een goede uitvalsbasis om Lissabon, Sintra én strand te combineren? Dan tippen we Cascais. Deze badplaats in Portugal ligt ca. 30 km ten westen van de Portugese hoofdstad en heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie.

Te beginnen met de stranden. Grenzend aan het centrum vind je verschillende goudgele stranden om jouw handdoekje uit te vouwen. Zo’n 10 km buiten de stad liggen de rustigere stranden Praia da Cresmina en Praia Grande do Guincho. Watersportliefhebbers zijn hier ook aan het juiste adres vanwege de hoge golven en goede windcondities.

In het gemoedelijke centrum met klinkerstraatjes vind je enkele must-sees als het fort, de Santa Maria vuurtoren en de Citadel. We raden je aan er ook op uit te trekken met een huurauto. Zo bezoek je het ca. 20 km verderop gelegen Sintra en haar kleurrijke paleizen en ga je gemakkelijk een dagje naar Lissabon.

Lees meer over veelzijdig Cascais

Farol Design Estalagem Hotel, CascaisVanaf het zonneterras van Farol Design Estalagem Hotel heb je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Je kunt verder rekenen op stijlvolle kamers, een heerlijk zwembad en een ligging op loopafstand van Cascais.
Leukste badplaatsen Portugal - Cascais

Carvoeiro

We gaan nog even terug naar de Algarve, het is niet zonder reden de meest populaire vakantieregio van Portugal. Carvoeiro is een van de meest charmante stadjes en sowieso een must-visit als je in de Algarve op vakantie bent. Maar het is ook een hele leuke badplaats in Portugal om te verblijven.

Carvoeiro is tegen en tussen de rotsen gebouwd. Het stadje kent nog geen hoogbouw en heeft daarmee haar authentieke karakter als vissersdorpje weten te behouden. De kleurrijke vissersbootjes op het strand maken het plaatje helemaal compleet. In het centrum vind je genoeg restaurantjes waar vis de menukaart domineert.

Carvoeiro is bovendien een goede uitvalsbasis om met een huurauto meer van de Algarve te ontdekken. Je rijdt in no time naar Albufeira en Lagos en kunt gemakkelijk de bijzondere grot Praia de Benagil bewonderen.

Lees meer over Carvoeiro

Tivoli Carvoeiro, CarvoeiroTivoli Carvoeiro is een luxe hotel met – vanaf het riante zwembad – uitzicht op de prachtige rotsformaties van de Algarve. Je kunt verder rekenen op meerdere restaurants, wellnessfaciliteiten en vermaak voor kinderen.
Leukste badplaatsen Portugal - Carvoeiro

Nog meer leuke badplaatsen in Portugal om te verblijven

Meer dan genoeg leuke badplaatsen in Portugal om uit te kiezen. We hebben nog wat bonus-opties voor je:

  • Combineer stad & strand in een handomdraai tijdens een tripje naar Porto. De stad in Noord-Portugal is een fijne bestemming vanwege deze combinatie. Je struint ’s ochtends door de kleurrijke straatjes in de wijk Ribeira en ploft ’s middags op het verderop gelegen strand neer. Andere must-sees zijn o.a. de Ponte Luís I-brug, de kathedraal en de 76 meter hoge Torre dos Clérigos. Én proef de allerbeste port uit de regio.
  • Wat dacht je van een vakantie naar de Azoren? Ponta Delgada – de hoofdstad van het eiland São Miguel – is een typisch Portugees stadje. Je vindt er een mix van moderne en historische gebouwen, mooie pleinen en gezellige straatjes vol restaurants. Bezienswaardigheden zijn het 16e-eeuwse São Brás fort, de 18e-eeuwse stadspoorten en de San Sebastiaan-kerk.
  • Een kilometerslang strand, prachtige natuur om te wandelen en een historisch stadscentrum. Faro is een fijne badplaats in Portugal om te verblijven. In de oude stad slenter je door eeuwenoude straatjes, neem je plaats bij lokale restaurants en bewonder je o.a. de boogpoort Arco da Vila en de kathedraal. Het strand en het natuurgebied Ria Formosa zijn fijne plekken om te ontsnappen aan de drukte. Groot voordeel van Faro; de luchthaven is om de hoek.

Lees meer over FaroBekijk de leukste badplaatsen in de Algarve

In welk van deze leuke badplaatsen in Portugal wil jij wel verblijven?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *