Familievakantie Europa: eilanden

De leukste eilanden voor een familievakantie in Europa

De zon in je gezicht, wind in je haren, fijne zandstranden voor de kinderen en een zwembad om aan te ontspannen en eindelijk dat ene boek eens uit te lezen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Check dan deze eilanden voor een familievakantie in Europa.

Laten we eerlijk wezen: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij dat ook. Bij het complex is een kinderbad en/of een miniclub dan ook geen overdreven luxe. Dan heb jij namelijk alle tijd en rust om te genieten van de zon, een goed boek of een drankje. Of misschien een keer een potje tennissen met je partner?

Het is wel zo leuk om deze relaxte dagen aan het zwembad af te wisselen met dagjes op pad. Zo zie je nog wat van je vakantiebestemmingen, krijgen de kinderen een stukje cultuur mee én maak je herinneringen voor het leven.

Maar waar vier je nu de ultieme familievakantie in Europa? We zetten onze favoriete eilanden op een rij. Voor welke ga jij?

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie?Bekijk ons aanbod

Menorca

Een underdog die we dit jaar graag extra onder de aandacht brengen; Menorca. Het eiland staat vaak in de schaduw van het veelzijdige Mallorca en het hippe Ibiza. Zonde! Op dit Europese eiland kun je in alle rust genieten van de Spaanse zon en heb je een brede keuze aan kindvriendelijke stranden. Het wordt niet zonder reden ook wel hét buggy-eiland van Spanje genoemd.

De populairste bestemming voor een familievakantie op Menorca is Cala’n Bosch, een populaire badplaats onder Nederlandse zonliefhebbers. Je vindt de badplaats – met een klein centrum, haventje en stranden – in het zuidwesten van Menorca. Je vindt er veel familiehotels, de stranden lopen langzaam af in zee en je vindt er het leukste waterpark van Menorca. Dagjes op pad? Bekijk wat je allemaal kunt doen op Menorca.

Extra fijn: je hoeft je kinderen maar twee uur stil te laten zitten in het vliegtuig én kunt toch rekenen op goed weer. Met dank aan het mediterrane klimaat kent Menorca warme en droge zomers met max. 27 °C.

Lees meer over Menorca met kinderen

Hotel Zafiro MenorcaKind is koning in Hotel Zafiro Menorca! Je vindt er een miniclub, (water)speeltoestellen en een zwembad met piratenschip en glijbanen. Je verblijft in een ruim familie-appartement en hebt de mogelijk om te verblijven o.b.v. all inclusive.
Familievakantie Europa - Menorca

Malta

Een aangename temperatuur, fijne familiehotels en een geringe vliegtijd: allemaal ingrediënten die Malta tot een geschikt eiland voor een  familievakantie in Europa maken.

Hoe veelzijdig Malta ook is, het is geen eiland van eindeloos veel zandstranden. Tenzij je in het noorden van het eiland verblijft… Dit deel van het eiland wordt gekenmerkt door kindvriendelijke hotels en je vindt er het grote zandstrand Mellieha Bay.

Daarnaast kun je op veelzijdig Malta toffe uitstapjes maken, waarvan kinderen zonder twijfel een grote glimlach op hun gezicht krijgen. Zo kunnen jullie kijkje nemen op de set van Popeye of een dagje waterpret beleven in Splash & Fun Water Park. Wil je ze een stukje cultuur bijbrengen, ga dan naar de bijzonder mooie hoofdstad Valletta.

Lees meer over Malta met kinderen

db Seabank Resort & Spa, Maltadb Seabank Resort & Spa staat bekend als een van de meest kindvriendelijke hotels in de omgeving van Mellieha. Het zwembad, aparte kinderbad, de miniclub en de spa zorgen voor ontspanning voor het hele gezin.
Familievakantie Europa - Malta

Tenerife

Met het hele gezin genieten van de Spaanse zon? Kies voor het grootste Canarische eiland, Tenerife. In welk seizoen je ook gaat; je kunt hier altijd genieten van aangename temperaturen. De badplaatsen Playa de las Américas, Costa Adeje en Los Cristianos bieden brede zandstranden en een grote keuze uit (familievriendelijke) hotels.

De mogelijkheden voor uitstapjes zijn daarnaast eindeloos. Laat jouw kinderen bijvoorbeeld kennismaken met de vulkanische oorsprong van het eiland en breng een bezoek aan de vulkaan El Teide. Actieve vakantiegangertjes hebben de tijd van hun leven in Tenerife Jungle Park en waterratten zijn aan het goede adres in Siam Park, één van de mooiste en grootste waterparken van Europa. Ook leuk: pak de boot en ga dolfijnen spotten.

Meer een strandganger? Geen probleem, want die vind je er genoeg. Van uitgestrekte witte stranden tot kleine baaien met vulkanisch zwart zand. Een populair strand onder families is Camison Playa, dat geleidelijk afloopt in zee.

Lees meer over Tenerife met kinderen

Aparthotel El Duque, TenerifeEen veel geboekte en geliefde accommodatie onder Nederlandse gezinnen is Aparthotel El Duque. Ruime studio’s en appartementen, een zwembad en apart kinderbad, miniclub, speeltuin en buffetrestaurant; het staat allemaal tot je beschikking!
Familievakantie Europa - Tenerife

Corfu

Hoewel Kreta by far het meest populaire Griekse eiland is onder Nederlandse vakantiegangers van alle leeftijden, is het ook het drukste eiland. Iets meer rust vind je (zeker in het hoogseizoen) op Corfu.

Corfu biedt prachtige stranden, kindvriendelijke hotels (veelal met all inclusive mogelijkheden en soms zelfs een eigen waterpark) en – mocht je je kinderen ook wat cultuur bij willen brengen – een flinke dosis geschiedenis.

Actieve vakantiegangertjes vermaken zich in de bergen en natuurgebieden in het noorden. En ook op de stranden is het uitstekend vertoeven met het hele gezin!

Lees meer over Corfu met kinderen

Aqualand Resort, CorfuAqualand Resort is een speelparadijs voor kinderen die niet bang zijn om nat te worden en voor volwassenen die zich stiekem nog een beetje kind voelen. In het bijbehorende waterpark vind je o.a. een piratenschip, kamikaze glijbaan en lazy river.
Familievakantie Europa - Corfu

Meer eilanden voor een familievakantie in Europa

  • Hoewel Cyprus de laatste jaren in opkomst is, is het net als Malta nog steeds een underdog. Toch heeft het enorm veel te bieden voor een familievakantie in Europa. Prachtige stranden bijvoorbeeld en enorm veel (leerzame!) cultuur. Ook heb je er een ruim aanbod aan hotels die zich helemaal op kinderen richten.
  • Naast Tenerife is ook Lanzarote een populair eiland onder families. Het is net zo veelzijdig, biedt een prachtige natuur, kent een fijn klimaat het hele jaar door én heeft een ruime keuze aan familiehotels voor elk budget.
  • Menorca mag dan het het meest kindvriendelijke eiland van de Balearen zijn, Mallorca is nog net een slagje populairder. Dit komt o.a. door de fijne badplaatsen met kleine baaitjes in het oosten, maar ook door een gigantisch aanbod en leuke mogelijkheden tot uitstapjes. Stap vooral in het oude treintje dat van Palma de Mallorca naar Soller rijdt!

Heb jij al enig idee op welk eiland jij jouw familievakantie in Europa gaat doorbrengen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *