Badplaatsen Tunesie

Where to stay? De leukste badplaatsen in Tunesië

Het Noord-Afrikaanse land Tunesië ligt aan de Middellandse Zee en is maar liefst vijf keer zo groot als Nederland. Genoeg (bad)plaatsen om tot rust te komen of cultuur te snuiven. Maar waar ga jij heen tijdens jouw vakantie in Tunesië? We zetten onze favoriete badplaatsen voor je op een rij. Succes met kiezen! 

Sousse

Badplaatsen Tunesie, SousseAan de oostkust van Tunesië ligt Sousse, één van de populairste badplaatsen voor een zonnige vakantie naar Tunesië. Je kunt er vakantie vieren in luxe hotels en bijkomen aan mooie stranden. Maar ook cultuur snuiven behoort hier tot de mogelijkheden!

Met name het oude gedeelte van de stad, de medina, is de moeite waard om te bezoeken. Het lijkt hier wel of je rondloopt door een openluchtmuseum! Je vindt er oude stadsmuren, waartegen de kasba omhoog rijst. Dit is een grote burcht van 200 bij 75 meter, die gekenmerkt wordt door een vierkante toren, de Tour Khalef. In de kasba kun je een mozaïekmuseum bezoeken, waar je o.a. meesterwerken uit de Romeinse tijd vindt.

Een ander hoogtepunt in Sousse is de Ribat, het oudste klooster van Tunesië. Het dateert al uit de 8e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sousse is daarnaast een fijne stad om te winkelen. Na jouw dag struinen door Sousse kun je bijkomen aan het witte strand en een duik nemen in zee. Ideaal!

Occidental Sousse Marhaba, TunesiëEen uitgebreid wellnesscentrum, diverse sportfaciliteiten én een directe ligging aan het strand zijn enkele hoogtepunten van Occidental Sousse Marhaba. Kleintjes vermaken zich bij de miniclub én je kunt o.b.v. all inclusive verblijven!

Port el Kantaoui

Badplaatsen Tunesie, Port el KantaouiHet kleinere Port el Kantaoui ligt iets ten noorden van Sousse en wordt om die reden ook wel de luxe buitenwijk van de stad genoemd. De term ‘luxe’ komt zonder twijfel door de jachthaven, waar honderden bootjes zijn aangemeerd. De hagelwitte huisjes eromheen maakt deze plek erg fotogeniek!

Na het struinen langs de haven is het een aanrader om te gaan shoppen in één van de vele winkelcentra. Wandel zeker even naar het pleintje Les Maisons des Jardins, waar diverse souvenirwinkeltjes, restaurants en fonteinen te vinden zijn. Het is een aanrader om hier ’s avonds naartoe te gaan, want dan spuiten de fonteinen op het ritme van muziek en lichteffecten!

Wil je tijdens jouw vakantie in Port el Kantaoui voornamelijk luieren aan het strand? Dat kan ook! Je vindt er twee zandstranden, die grotendeels geleidelijk aflopen in zee. Dit maakt het een fijne plek voor gezinnen!

Badplaatsen Tunesië, Sentido Bellevue ParkHet all inclusive Sentido Bellevue Park ligt direct aan één van deze stranden. Een zwembad, fitnesscentrum en wellnesscentrum staan hier tot je beschikking. Voor zowel kinderen als tieners wordt er gezorgd voor entertainment. Ideaal!

Hammamet

Badplaatsen Tunesie, HammametHammamet ligt aan de noordoostkust van Tunesië. Ook hier kun je zowel cultuur snuiven als luieren tijdens jouw vakantie. Je vindt er kilometerslange zandstranden, waaraan je heerlijk kunt relaxen en zonnen. Ook is het een uitstekende plek om de onderwaterwereld van Tunesië te verkennen tijdens een duikexcursie.

In het centrum van Hammamet vind je een oude stad, de medina, en een fort. Hier tussenin worden regelmatig marktjes georganiseerd met lokale producten. Meng je tussen de locals en koop iets lekkers! Daarnaast tekenen witte huisjes en blauwe ornamenten het straatbeeld, wat Hammamet erg fotogeniek maakt. Ook beschikt de stad over een modern gedeelte, waarin je uitgebreid kunt shoppen en plaats kunt nemen in één van de restaurantjes.

Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op bij Pupput, een Romeinse nederzetting in het zuiden van de stad. Je kunt hier restanten van o.a. een amfitheater en aquaducten bewonderen. Bijzonder is ook dat er enkele mozaïektegels nog redelijk intact zijn.

Badplaatsen Tunesië, Magic Life Africana ImperialIn Magic Life Africana Imperial ga je een heerlijke tijd tegemoet. Het hotel aan het strand van Hammamet biedt tal van faciliteiten, die met dank aan de all inclusive formule bij de prijs zijn inbegrepen. Jong & oud zal zich hier vermaken!

Midoun

Badplaatsen Tunesie, MidounDe badplaats Midoun ligt op een schiereiland aan de oostkust van Tunesië. De stad bestaat uit twee delen: de oude stad en het nieuwe deel.

Het nieuwe deel grenst aan de stranden. Hier kun je optimaal genieten van de zon. Daarnaast zijn er ligbedjes en parasols te huur voor een ultiem relaxte stranddag. En door de aanwezige strandbewaking kun je met een fijn gevoel zwemmen, terwijl jouw spullen bij je handdoek liggen. Daarnaast is Midoun een ideale plek om te watersporten. Kitesurfen, duiken en windsurfen zijn enkele mogelijkheden!

Naast zonnen, kun je in Midoun ook kennismaken met authentieke Tunesische tradities. Dit kan bijvoorbeeld op de traditionele markt en tijdens een folkloreshow, die regelmatig worden georganiseerd. Houd je wel van feesten? Dat kan in één van de bars en discotheken van Midoun. Schud je heupen maar los en ga met je voetjes van de vloer!

Badplaatsen Tunesië, ClubHotel Palm AzurAltijd al eens de Arabische taal willen leren of willen deelnemen aan een buikdansles? Dat kan tijdens een workshop in ClubHotel Palm Azur. Verkoeling vind je in de twee zwembaden én aan zee. Heerlijk!

In welk van deze badplaatsen in Tunesië wil jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *