Leukste badplaatsen Tenerife, waar verblijven

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Tenerife

Met dank aan het aangename klimaat is Tenerife een all year ­round bestemming geworden. Ook in het voorjaar en najaar is het aangenaam vertoeven én je hebt de keuze uit talloze badplaatsen. Maar welke badplaatsen op Tenerife zijn nu het leukst om te verblijven? We zetten ze voor je op een rij.

Costa Adeje

Met dank aan de vele mogelijkheden voor toeristen – waaronder luxe hotels, fijne tapasrestaurants, tal van watersportmogelijkheden én een flinke dosis strand – is Costa Adeje het kloppende hart van Tenerife.

De badplaats in het zuidwesten van het eiland mag dan de meest populaire badplaats op Tenerife zijn, de oudste is het zeker niet. En aanvankelijk was het ook helemaal geen badplaats; het was een chique wijk met luxe hotels en appartementen.

De chique sfeer is er gebleven, maar een wijk is het allang niet meer. Het is uitgegroeid tot een volledige badplaats, die ook wel het Beverly Hills van Tenerife wordt genoemd.

Wat je er allemaal kunt doen? Maak kilometerslange wandelingen over de gezellige boulevard. Deze loopt helemaal door tot Playa de las Américas. Neem onderweg tijd voor een tapaslunch of diner. Sla dan zeker papas arrugadas niet over, een bekend Canarisch aardappelgerecht. Het is trouwens veel vis wat er op het menu staat. Niet zo gek, heel Tenerife wordt omgeven door zee!

Ook leuk: beleef een dagje waterpret in Siam Park, één van de leukste en grootste waterparken van Europa. Op een oppervlakte van maar liefst 185.000 m² vind je o.a. talloze glijbanen, een mooi zandstrand, een lazy river (onze favoriet!) en een golfslagbad.

Meer over Siam Park

Badplaatsen Tenerife, Costa Adeje: Sol Sun BeachSol Sun Beach is een gezellig appartementencomplex op slechts tientallen meters van het strand. Het centrum van Costa Adeje vind je ook binnen handbereik, evenals een winkelcentrum en de boulevard. De ideale ligging!
Leukste badplaatsen Tenerife: Costa Adeje

Playa de las Américas

Volg je de promenade vanaf Costa Adeje dan bereik je Playa de las Américas. Minder authentiek, maar vakantiegangers verblijven maar al te graag in deze populaire badplaats op Tenerife.

Na een flinke renovatie aan het begin van deze eeuw heeft de badplaats zich weten te ontpoppen als modern vakantieoord met bovenal een levendige sfeer. Dat is ook de reden dat veelal jonge vakantiegangers hun weg weten te vinden naar Playa de las Américas, waar families vaak liever kiezen voor Costa Adeje.

Waar in Costa Adeje de boulevard het bruisende middelpunt is, geldt dit bij Playa de las Américas voor het nachtleven. Jouw avond start met een etentje in een van de vele restaurants. Een drankje drinken kan in een van de gezellige cafés en pubs. Vervolgens gaan de voetjes van de vloer in een van de vele discotheken en nachtclubs. De volgende ochtend voelt misschien wat zwaar aan, maar op het strand is het geen straf om uit te brakken.

Leukste badplaatsen Tenerife, Playa de las América: Scene Vanilla GardenHotelketen Scene staat bekend om de levendige, maar relaxte sfeer. Dit geldt ook voor Scene Vanilla Garden. Aan het riante zwembad is genoeg ruimte om bij te komen van een wild avondje en als je wilt sporten kun je terecht in de fitnessruimte.
Leukste badplaatsen Tenerife: Playa de las Américanas

Puerto de la Cruz

Waar de meest bekende badplaatsen op Tenerife in het zuidwesten liggen, vind je er ook enkele aan de noordkust. Puerto de la Cruz is daar de meest bekende van.

In tegenstelling tot bovenstaande badplaatsen is Puerto de la Cruz geen plaats die ook echt voor het toerisme is gebouwd. Het is een van oudsher vissersdorpje dat door de vraag van vakantiegangers is uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen op Tenerife.

Puerto de la Cruz wijkt op nog een belangrijk punt af van Costa Adeje en Playa de las Américas; je vindt er geen witte zandstranden. De stranden die je hier vindt, bestaan met name uit zwart zand en zwarte keien. Hierin zie je duidelijk de vulkanische achtergrond van Tenerife terug. Door de ruige golven is het een walhalla voor watersportliefhebbers.

Door het ontbreken van witte zandstranden is er wel een ander pareltje ontstaan; Lago Martiánez. Dit kunstmatige meer met talloze zwembaden, palmbomen en watervallen is ontworpen door César Manrique, die vooral bekend is om zijn vele creaties op Lanzarote. Een waar paradijsje en zeker een lust voor het oog!

Meer informatie over Lago Martiánez

Leukste badplaatsen Tenerife: Puerto de la Cruz, Precise Resort Puerto De La Cruz TenerifeVoor een ontspannen zonvakantie ben je aan het goede adres in Precise Resort Puerto De La Cruz Tenerife. Het hotel heeft een rustige ligging, het lavastrand bereik je snel met dank aan de shuttleservice en je hebt de keuze uit drie zwembaden.
Leukste badplaatsen Tenerife: Puerto de la Cruz

Meer leuke badplaatsen op Tenerife om te verblijven

Dat waren de drie belangrijkste badplaatsen op Tenerife, maar er is meer. Deze badplaatsen zijn bijvoorbeeld ook leuk voor een verblijf op het Canarische eiland:

  • Wie op zoek is naar zon, zee, strand en tapas is aan het goede adres in het zuidelijk gelegen Los Cristianos. Aan de fotogenieke palmenboulevard Paseo las Vistas vind je de leukste tapasbarretjes. En je krijgt het uitzicht op het goudgele strand er gratis bij!
  • Ten noorden van Costa Adeje ligt Playa Paraíso, dat weer een geheel andere badplaats is. Het ligt op een plateau boven de zee en wordt omgeven door een grillige kustlijn met rotsen. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de kleinschaligheid van de badplaats maakt dat het hier een stuk rustiger verblijven is dan in de andere badplaatsen.
  • De naam verklapt het eigenlijk al; Golf del Sur is voor golfliefhebbers dé plek om te verblijven op Tenerife. Je vindt er een baan met meer dan 27 holes! En naast balletjes slaan, kun je er prima zonnebaden, je onderdompelen in het uitgaansleven en de groene omgeving ontdekken.

Genoeg keuze uit badplaatsen op Tenerife. Waar zou jij het liefst verblijven?

In een van deze badplaatsen op Tenerife verblijven?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *