Leukste badplaatsen Kos

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Kos

Klein maar fijn, dat is KosHet Griekse eiland combineert zon, zee, natuur en cultuur op nog geen 300 km². De grote vraag is: waar te verblijven op Kos? We nemen je mee langs de leukste badplaatsen op Kos. Kijk je mee?

Kos is een van de bekendste eilanden van Griekenland. Er is zon, zee & strand in overvloed. Daardoor vind je ook genoeg leuke badplaatsen op Kos. We nemen je mee langs onze favorieten, inclusief leuke hoteltips. Ze liggen – net als de hotels in ons aanbod – verspreid over het eiland. Kies waar je wil verblijven op Kos en laat de vakantie-voorpret maar beginnen!

Kardamena

Kardamena is een van de bekendste en leukste plaatsen op Kos. Het ligt aan de oostkust en heeft een schattig centrumpje. Winkeltjes, bars, tavernes en de vele terrassen zorgen voor een gezellige sfeer. Het is op-en-top genieten als je uit eten gaat. Zeg nou zelf: wat is een vakantie in Griekenland zonder gyros, tzatziki en ouzo?

Paradise Beach is – it’s all in the name – een van de mooiste stranden van Kos. Het ligt net onder Kardamena in een mooie baai. Door het vele groen is het bijna verborgen. Sommige bomen groeien zelfs tot aan de zee (die overigens kristalhelder is). Naast een verkoelende duik kun je er toffe watersporten beoefenen. Vakantiegangers verzamelen zich in de zomermaanden bij een gezellige beachar en taverne.

Zin in een uitstapje? Vanuit de haven van Kardamena vertrekken boten richting het vulkaaneiland Nisyros. Bij terugkomst is het ultiem genieten in een van de vele hotels. Van kindvriendelijk tot adults only, de keuze is reuze!

Leukste badplaatsen Kos: Mitsis Blue Domes Exclusive Resort & Spa, KardamenaMitsis Blue Domes Exclusive Resort & Spa is een super-de-luxe all inclusive hotel waar je ultiem geniet van jouw vakantie. Het strand ligt voor de deur en het gezellige centrum van Kardamena op ca. 5 km.

Leukste badplaatsen Kos: Kardamena

Kos-Stad

Als we het hebben over leuke plaatsen op Kos, dan kan Kos-Stad niet ontbreken. Het mag dan officieel geen badplaats zijn, het is wél een van de populairste plekken op het eiland. Niet in de laatste plaats omdat je vanuit Kos-Stad ook eenvoudig het strand op kan zoeken.

Voor we op het strand ploffen maken we eerst een rondje door het centrum. Slenter door de kleine straatjes, bestel een koffietje bij een vrolijke Griek en geniet van de levendige sfeer.

Onderweg kom je o.a. langs de antieke agora, het Plataan van Hippocrates en de prachtig beschilderde Agia Paraskevi-kerk. Op de kop van de Mandráki haven is Kasteel Neratzia (ook wel bekend als de Johannietersburcht) niet te missen. In deze blog vertellen we je meer over de bezienswaardigheden.

En het strand dan? Stap op een fiets – Kos is immers een echt fietseiland – en rijd naar één van de stranden in de directe omgeving. Ten zuiden van de burcht en de Mandráki haven zijn er een aantal kleine strandjes. Ga je nog iets verder, dan kom je in Psalidi. Heb je daarna nog zin in een feestje? In de avonduren is Barstreet the place to be!

Leukste badplaatsen Kos: Astron Suites, Kos-StadDe grootste pluspunten van Astron Suites? Het hotel beschikt over een dakterras met zwembad en een ligging op loopafstand van de haven, het centrum én het strand. Een prima uitvalsbasis!

Leukste badplaatsen Kos: Kos-Stad

Tigaki

Onmisbaar tussen de leukste badplaatsen op Kos: Tigaki. Het ligt aan de westkust van het eiland, op ca. 13 km van Kos-Stad. Langs het brede strand vind je een boulevard met leuke tavernes en (cocktail)barretjes. Daarachter een straatje met winkels en nog meer tavernes.

Het strand is ca. 10 km lang en loopt van buurbadplaats Marmári tot Lambi Beach. Doordat het strand langzaam in zee afloopt en is bekroond met de Blauwe Vlag, is het zeer geschikt voor kinderen. En met dank aan de bomen en parasols hoef je ook niet bang te zijn dat je levend verbrandt.

Voor vervelen is geen tijd in Tigaki. Uiteraard kan je urenlang zonnebaden bij je hotel of op het strand. Even de benen strekken? Maak een wandeling of ga watersporten. Het zoutmeer van Alikes (tussen eind oktober en april overwinteren hier flamingo’s) is te fiets bereikbaar. Huur je een auto? Rijd via kleine bergweggetjes naar het pittoreske bergdorpje Zia.

Lees meer over Tigaki

Leukste badplaatsen Kos: Gaia in Style, TigakiDe naam van Gaia In Style zegt het eigenlijk al: in dit hotel verblijf je in stijl. Ook kom je hier gegarandeerd tot rust door de adults only formule en kun je kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive!

Leukste badplaatsen Kos: Tigaki

Nog meer leuke badplaatsen op Kos

We zeiden het al: Kos is klein maar fijn. Naast de drie badplaatsen die we net deelden zijn er nog veel meer leuke plekken. Als je net als wij zin hebt in de typisch Griekse gezelligheid, fijne stranden en leuke hotels, lees dan even verder. Deze leuke badplaatsen op Kos willen we je niet onthouden:

  • Het staat in veel reisgidsen als absolute must-see. Wij vinden het ook een van de leukste plaatsen om te verblijven op Kos. We hebben het over het zuidelijk gelegen Kefalos, bij de gelijknamige baai en berg. Windsurfers komen er graag, maar ook cultuurliefhebbers zitten er goed. Aan de rand van Agios Stafanos Beach vind je de ruïnes van een 5e-eeuwse basiliek. Aan de overkant van het strand het rotseilandje Kastri. Prachtig!
  • Natuurliefhebbers verzamelen! Op naar het noordwest gelegen Psalidi. In Psalidi Wetlands – het beschermde moerasgebied – leven inheemse vogelsoorten. Voor een zon, zee, zen-momentje ga je naar de nabijgelegen Embrós Thérmae (de thermale bronnen van Kos). Het charmante plaatsje biedt zelf een strand dat niets te wensen overlaat. Strijk neer op het zand of de kiezels, huur een ligbedje en bestel drankjes bij een van de beachbars. Durf je ook nog op een (kite)surfplank te stappen?
  • Verblijf je liever niet in het drukke Kos-Stad? Lambi is een buitenwijk van de stad. Het strand strekt zich van het uiterste noordpuntje van het eiland tot de haven van Kos-Stad. Genoeg ruimte dus voor jouw handdoekje! Door het langzaam aflopende strand is het ook nog eens enorm family friendly.
  • Last but not least, Marmári. Deze leuke badplaats op Kos is ook direct een van de rustigste. Het ademt nog een authentieke sfeer en beschikt over een wit zandstrand met daarachter lage duinen. De bomen en parasols zorgen voor schaduw, de tavernes voor culinaire hoogtepunten.

In welk van deze leuke badplaatsen op Kos wil jij graag verblijven?

Op vakantie in een van deze badplaatsen op Kos?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *