Leukste badplaatsen Montenegro

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Montenegro

Meer dan 250 dagen zon per jaar, eindeloos veel stranden, culturele bezienswaardigheden en een prachtige natuur; een veelzijdige zonvakantie beleef je zeker als je naar Montenegro gaat. In het bijzonder als je verblijft aan de Budva Rivièra. Je hebt namelijk de keuze uit diverse leuke badplaatsen in Montenegro.

In het westen van Montegro, rondom de stad Budva, vind je de gelijknamige Budva Rivièra. Dit gebied is maar liefst 35 km lang, waarvan 12,5 m aan stranden. Voor een zonvakantie ben je hier dus zeker aan het goede adres. Maar in welk van deze badplaatsen in Montenegro kun je het best verblijven? Elke badplaats heeft zo haar eigen pluspunten en jouw keus zal afhangen van je persoonlijke wensen.

Budva, het hart van de Budva Rivièra

Leuke badplaatsen Montenegro: BudvaHoe kan het anders met de naam Budva Rivièra! Budva is het kloppende hart van de regio. En dit dankt de badplaats aan de ultieme combinatie van strand én cultuur.

Op het uiterste noordpuntje van Budva vind je namelijk Stari Grad, ofwel Old Town Budva. Door de smalle straatjes, bijzondere gebouwen en oranje daken wordt het regelmatig mini-Dubrovnik genoemd. Een pareltje!

Buiten de stadsmuren vind je een levendige boulevard, een gezellige jachthaven met visrestaurants, winkels én bovenal veel strand. Alle ingrediënten voor een zonvakantie zijn dus binnen handbereik!

Hotel Budva, MontenegroOp zoek naar een trendy maar kleinschalig hotel? Hotel Budva biedt een centrale ligging (op een steenworp afstand van het strand en het oude centrum), een prachtig dakterras en moderne kamers.

Flaneren in Becici

Badplaatsen Montenegro: BeciciAl in 1935 werd Becici geprezen om haar schoonheid! De Grand Prix in Parijs riep het strand van Becici op als mooiste strand van Montenegro. Naast dat het een mooi strand is, nodigt het ook uit tot watersporten. En vanwege het kalme water is het er veilig spelen voor kinderen.

Overigens is niet alleen het water kalm, de hele badplaats is een stukje rustiger dan Budva. Ondanks dat het slechts 3 km verderop ligt en de badplaatsen enkel door een klein schiereiland worden gescheiden.

Toch een beetje levendigheid gezocht? Langs het strand loopt het meest bruisende gebied van Becici, de boulevard. Flaneren is hier het credo! Want je vindt er talloze cafés, restaurants en winkeltjes.

Iberostar Bellevue, MontenegroZowel koppels als gezinnen zijn aan het goede adres in Iberostar Bellevue. Het uitgestrekte hotelcomplex beschikt over o.a. grote zwembaden, wellnessfaciliteiten, kinderclubs voor verschillende leeftijden en gratis WiFi.

Het kleine vissersdorpje Rafailovici

Leukste badplaatsen Montenegro: RafailoviciLoop je vanuit Becici richting het noorden dan kom je uit in Budva, richting het zuiden kom je uit in Rafailovici. Dit kleine vissersdorpje met een flinke lap strand (wel net wat kleinschaliger dan Becici) doet gemoedelijk aan.

Rafailovici bestaat feitelijk uit twee delen; het hoger gelegen nieuwe deel met luxe accommodaties en het lager gelegen deel rondom het strand en de zee. Hier is het goed vertoeven met dank aan de goede visrestaurants. Waar je ook aanschuift, je hebt een ruime keuze uit verse vis!

Eurostars Queen of MontenegroEurostars Queen of Montenegro ligt tussen Rafailovici en Becici in. Dit luxe hotel beschikt over een ligging aan het strand, diverse wellnessfaciliteiten, een zwembad en een relaxte sfeer. Dat wordt een heerlijke vakantie!

Petrovac, de rustige kant van de Budva Rivièra

Leukste badplaatsen Montenegro: PetrovacVraag je me waar je het beste kunt verblijven met kinderen, dan geef ik als antwoord steevast Petrovac. De badplaats, op ca. 18 km van Budva, is gemoedelijk en de stranden (met kalm water) zijn misschien wel de mooiste van de hele Budva Rivièra. Zeker als je Lucice Beach bezoekt. En een uitgaansleven kent de plaats niet, wel goede restaurants.

Lopend over de boulevard waan je je een beetje terug in de tijd. Het is duidelijk terug te zien dat de Romeinen hier vroeger al hun vakantievilla’s bouwden. Het is mondaine en verzorgd en je zal het niet in je hoofd halen een papiertje op straat te gooien. Ook leuk: voor de kust liggen diverse onbewoonde eilandjes. Huur een bootje en peddel er naartoe.

Hotel Palas, Petrovac (Montenegro)Tijdens een vakantie in Hotel Palas kun je rekenen op o.a. een goede service, een ligging direct aan het strand en een breed aanbod aan lokale en internationale gerechten in het restaurant. Relax!

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen in Montenegro. Waar zou jij het liefst verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *