Mooiste badplaatsen Egypte

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Egypte

Naast Turkije is Egypte een van de populairste zonbestemmingen voor een onbezorgde all inclusive vakantie. Je vindt er zon en luxe resorts, een geweldige onderwaterwereld, een aangenaam klimaat en veel cultuur. Maar welke van de badplaatsen in Egypte is geschikt voor jou? We zetten het op een rij!

Hurghada, El Gouna, Sharm el Sheikh en Marsa Alam: het zijn de belangrijkste Egyptische badplaatsen, met elk hun eigen sterke punten. Voor welke badplaats je ook gaat, ze hebben twee sterke punten gemeen: je vindt er luxe resorts tegen een betaalbare prijs én je bent er in ca. 5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Op vakantie naar Egypte?Bekijk ons aanbod

Hurghada

In de jaren 60 ontdekten fervente duikers de schoonheid van de onderwaterwereld van de Rode Zee. Hierdoor groeide Hurghada uit van een onbekend vissersdorpje tot een toeristische badplaats. Nog steeds weten duizenden (Nederlandse) duikers elk jaar de weg naar Hurghada te vinden.

Maar het zijn niet alleen duikers die kiezen voor Hurghada, ook cultuurliefhebbers zitten hier goed. Van alle badplaatsen is dit namelijk de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Luxor (en haar tempels), de Sinaïwoestijn en de vele piramides bij Caïro. Hurghada is daarnaast de meest moderne badplaats van Egypte en rondom de gezellige haven zijn genoeg mogelijkheden voor een avondje stappen.

Sindbad Club, HurghadaEén van onze meest geboekte hotels is Sindbad Club. Bij dit hotel kun je rekenen op een waterpark, meerdere zwembaden en talloze (sport)activiteiten. Dankzij de comfortabele kamers, het privéstrand en het wellnesscentrum wordt een relaxte vakantie.
Badplaatsen Egypte: Hurghada

Marsa Alam

Marsa Alam is een opkomende badplaats aan de Rode Zee die in korte tijd uitgegroeid is tot een fantastische vakantiebestemming. Dit heeft onder meer te maken met de opening van het vliegveld in de badplaats. Reizigers zoeken het strand van Marsa Alam maar al te graag op. Het Abu Dabbab strand is één van de toppertjes voor zonliefhebbers. Vanaf dit strand kan je ook duiken!

In de omgeving van Marsa Alam is veel te beleven. Zo kun je Port Ghalib ten noorden van Marsa Alam ontdekken. Vanaf deze jachthaven worden verschillende duik- en snorkelexcursies georganiseerd. Ook kan je fantastisch dineren op een terrasje. Ten zuiden van Marsa Alam vind je het beschermde natuurpark Wadi El Gemal, dat tevens een bezoekje waard is.

Hilton Marsa Alam Nubian Resort, EgypteHilton Marsa Alam Nubian Resort doet haar sterren eer aan. Het heeft een rustige ligging, beschikt over meerdere zwembaden én een privéstrand. Geniet in alle luxe van jouw vakantie onder de Egyptische zon!
Badplaatsen Egypte: Marsa Alam

El Gouna

Een badplaats die nog net iets minder massaal oogt dan bovenstaande badplaatsen.

El Gouna werd eind vorige eeuw ontdekt door Europese reizigers en werd al snel bestempeld als het Venetië van Egypte, door de verschillende kleine eilandjes. Waan je in een sprookjeswereld als je vanuit je hotel uitkijkt op de helderblauwe lagunes en de rode bergen.

El Gouna ligt slechts 25 km ten noorden van Hurghada en daardoor kun je ook profiteren van de voordelen van Hurghada: een mooie onderwaterwereld en een goede uitvalsbasis voor culturele uitstapjes. Daarnaast is de badplaats populair onder golfliefhebbers en vind je er een bruisend nachtleven.

Cook's Club El Gouna, EgypteEen geweldig design én dito cocktails en maaltijden; het zijn slechts enkele van de pluspunten van Cook’s Club El Gouna. Je kunt in dit adults only hotel óók nog rekenen op een centrale ligging, mooie kamers en zwembad met de fijnste ligbedden ever.
Badplaatsen Egypte: El Gouna

Sharm el Sheikh

Vanuit het zuidelijk gelegen Sharm el Sheikh, ook wel de parel van de Sinaï genoemd, kun je kennis maken met de minder bekende bezienswaardigheden die Egypte biedt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Sint-Catharinaklooster. Dit klooster, waar Mozes de Tien Geboden heeft ontvangen, ligt aan de voet van de Sinaïberg. Ook een dagtrip naar het hippiestadje Dahab is een aanrader.

Hoewel de meeste duikliefhebbers naar Hurghada gaan, kun je ook in de omgeving van Sharm el Sheikh goed duiken. Zo biedt het Nationaal Park Ras Mohammed meer dan 220 soorten koraal en je kunt er duiken op één van de mooiste wrakduikplekken. Daal af naar het wrak van de SS Thistlegorm, dat in 1941 na een bombardering zonk. Houd er wel rekening mee dat er strenge controle is door de douane in veel havens en dat dit tijd kan kosten. Dit is in Hurghada aanzienlijk minder.

Sharm al Sheikh is daarnaast dé Egyptische bestemming als je houdt van luxe vakanties. Je vindt hier de meeste vier- en vijfsterren hotels en je kunt je daarom volledig in de watten laten leggen.

Pickalbatros Moderna Resort, EgypteIn Pickalbatros Moderna Resort kom je niets tekort! Het luxe hotel beschikt over faciliteiten voor kinderen, een strand voor de deur en ontspanningsmogelijkheden zoals een zwembad en wellnesscentrum. En wat dacht je van een all inclusive formule?

Ben jij al eens in het zonovergoten Afrikaanse land geweest? Welke van deze badplaatsen in Egypte heeft jouw voorkeur?

Badplaatsen Egypte: Sharm el Sheikh

Fotografie: Kisika | Shutterstock.com (hoofdfoto)

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Egypte

  1. Sharm is mooi en vriendelijke dan Hurgada
    Maar voor een iets kleinschalige vakantie is Dahab prachtig met een prachtig huis rif .

  2. Ik wil graag een nijlcrouse en een strandvakantie dus bijelkaar 15 dagen in september graag wat informatie groetjes leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *