Agriturismo's in Italië

Slapen op het platteland! De leukste agriturismo’s in Italië

Kennismaken met het Italiaanse plattelandsleven? Skip de grote hotels en verblijf op een van de leuke agriturismo’s in Italië. Steekwoorden voor jouw vakantie zijn lokale producten, gastvrijheid én kleinschaligheid.

Wat is een agriturismo?

Agriturismo is een samenvoeging van de Italiaanse woorden agriculture en turismo. De term werd voor de Italiaanse wet in 1985 gedefinieerd, toen steeds meer boeren moeite kregen om enkel van de agricultuur te leven.

Ze bliezen hun boerderij nieuw leven in door een stukje plattelandstoerisme toe te voegen. Toeristen leverden een stukje neveninkomsten op én de boeren konden niet alleen hun bedrijf redden, maar ook de Italiaanse cultuur behouden. En voor toeristen was er een nieuwe vorm van vakantie in Italië mogelijk.

Agriturismo’s in Italië anno 2016

Agriturismo's ItaliëNiet elke agriturismo die je nu vindt in Italië is van oorsprong ook echt een boerderij; de term wordt steeds meer gebruikt om de kleinschaligheid en ligging op het platteland te benadrukken. Neemt niet weg dat ze even charmant kunnen zijn als de oorspronkelijke agriturismo’s zoals deze in 1985 werden gedefinieerd.

Italië biedt onderdak aan eenvoudig agriturismo’s (waar slechts een enkele kamer is en je ’s avonds bij de eigenaren aan tafel schuift) en luxe agriturismo’s (waarbij je soms zelfs een eigen zwembad hebt en ’s avonds bijvoorbeeld een à la carte menu voorgeschoteld krijgt). Bij beide zal je in veel gevallen kennismaken met lokale producten van eigen land én in sommige gevallen mag je zelfs meewerken op het land. Leuk toch?

De mooiste agriturismo op een rij

Agriturismo's ItaliëVerreweg de mooiste en meeste Italiaanse agriturismo’s zijn gevestigd in de populaire streek de Toscane. Te midden van wijnvelden maak je kennis met het plattelandsleven van de regio die bekend staat om haar goede wijnen, historie én cultuur.

Maar ook in Umbrië en Piemonte of aan het Comomeer vind je mooie agriturismo’s. Kijk je mee naar de favorieten uit ons aanbod?

  • Doe een stap terug in de tijd tijdens een verblijf in het authentieke Agriturismo La Ghirlanda. Bij deze fraaie villa, in de bergen van Umbrië, heerst een ongedwongen sfeer voor een romantische en rustige vakantie.
  • Agriturismo La Quercia Rossa is een wijnboerderij in Piemonte, gelegen tussen de bussen en wijngaarden. Idyllisch, rustig en romantisch! Je kunt er met een gids op pad om truffels te zoeken, relaxen aan het zwembad of lange wandel- en fietstochten maken.
  • In het hart van Italië, in de provincie Emilia-Romagna, vind je een agriturismo waar je zonder twijfel ‘La Dolce Vita’ ervaart! Geniet van biologische ingrediënten van eigen boerderij en maak kennis met lokale gerechten volgens eeuwenoude tradities in Agriturismo al Colle.
  • Kleinschalig genieten aan het Comomeer? Agriturismo Al Marnich is een boerderij met een klein aantal charmante hotelkamers en een restaurant waar je kunt genieten van dagverse gerechten met eigen verbouwde ingrediënten.

Heb jij al een keuze gemaakt uit bovenstaande agriturismo’s in Italië? We wensen je een fijne vakantie op het Italiaanse platteland. Geniet je ook een beetje namens ons?

Ook leuk om te lezen

  • Calabrië, de opkomende Italiaanse zonbestemmingCalabrië, de opkomende Italiaanse zonbestemmingHoewel je in meerdere Italiaanse regio’s kennis kunt maken met het échte Italië is een van onze favorieten toch wel Calabrië. Extra blij worden we dan ook van het feit dat we sinds deze maand nog meer reizen naar de zonovergoten streek in de punt van de Italiaanse laars aanbieden.
  • Kastelenjacht! De mooiste kastelen in ItaliëKastelenjacht! De mooiste kastelen in ItaliëAls we denken aan Italië zijn de kernwoorden al snel een zonnig klimaat, voortreffelijke pasta’s, de lekkerste ijsjes en uitgestrekte wijngaarden. Maar laten we ook vooral de flinke dosis aan cultuur niet vergeten. Want naast prachtige steden vind je de mooiste kastelen in Italië.
  • All inclusive Italië: onbeperkt pasta’s etenAll inclusive Italië: onbeperkt pasta’s etenCultuurrijke steden met prachtige gebouwen, mooie meren, een aangename temperatuur én onbeperkt de lekkerste pasta’s: een all inclusive naar Italië heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie in huis!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *