Meivakantie Nederland

De leukste ideeën voor een meivakantie in Nederland

Wil je er even tussenuit in de meivakantie, maar heb je geen zin in een lange reistijd? Vier vakantie in eigen land. We zetten de leukste ideeën voor een meivakantie in Nederland voor je op een rij. Keuze genoeg voor jong & oud!

Pretparkfun in Zuid-Holland

Meivakantie Nederland: DuinrellWelk kind (en volwassene) doe je geen plezier met een dagje pretpark? Duizelig worden in de zweefmolen, de longen uit je lijf gillen in de achtbaan, griezelen in het spookhuis en tussendoor patat met cola aan een picknicktafel. Herinneringen maken om nooit te vergeten!

Een van onze favoriete parken is Duinrell. In dit park nabij Den Haag vind je meer dan 40 attracties. Naast achtbanen voor elke leeftijd en een zweefmolen vind je er o.a. een ballenbak, reuzenrad voor de kleintjes, klimparcours, midgetgolfbaan, schommelschip, trampolines, een verkeerstuin en toffe glijbanen voor een race met zijn allen. Voor de allerkleinsten is Wonderland geweldig. Hier maak je een wandeling langs diverse sprookjes en legendes.

Extra pluspunt van Duinrell; het is een attractie- en waterpark in één met dank aan het Tikibad. Dit tropische zwembad beschikt in totaal over maar liefst 1,3 kilometer aan glijbaan, verdeeld over 16 glijbanen. Daredevils kunnen zich aan de Tyfoon wagen, maar je kunt ook kiezen voor de lazy river. Voor de kleintjes is er een speciaal waterpark.

Andere leuke pretparken in Zuid-Holland zijn o.a. Familiepark Drievliet, Madurodam, Diergaarde Blijdorp en Vogelpark Avifauna.

Meivakantie Nederland; Roompot Vakantiepark KijkduinStrandliefhebbers zijn aan het goede adres bij Roompot Vakantiepark Kijkduin. Dit park ligt direct achter de duinen. Je verblijft in comfortabele chalets en kunt rekenen op een binnenzwembad en volop sport- en kinderfaciliteiten.

Strandhoppen in Zeeland

Meivakantie Nederland, ZeelandKleine kans dat het in de meivakantie bikiniweer is. Gelukkig is er ook niets mis met een fijne strandwandeling en de wind in jouw haren. En waar ben je dan beter af dan in Zeeland?

Maar liefst een derde van de provincie bestaat uit water. En aan dat water liggen – juist! – brede zandstranden. Heerlijk voor een voorjaars-strandwandeling. Terwijl je geniet van een goed kopje koffie op het terras kunnen de kinderen over het strand rennen en vliegeren. Want een flinke wind staat er ook met enige regelmaat.

Naast strand vind je in Zeeland gezellige steden als Middelburg en Zierikzee. En wat dacht je van een leerzaam bezoek aan Neeltje Jans? In dit themapark leren kinderen op een leuke manier over de deltawerken. En ze hebben ook nog eens de kans om een kus van een zeeleeuw te krijgen!

Meivakantie Nederland: Zeeland, Roompot Beach ResortRoompot Beach Resort ligt aan de Zeeuwse kust en wordt niet alleen geroemd vanwege o.a. de kinderactiviteiten in de vakanties, maar ook vanwege de ligging, fijne bungalowtenten faciliteiten voor jong & oud en meerdere restaurants.

Beestjes kijken bij Beekse Bergen

Meivakantie Nederland: Beekse BergenStiekem is dit ons favoriete idee voor een meivakantie in Nederland; safari! Oké, voor een echte safari reis je af naar Afrika. Een goed voorproefje kan echter gewoon in eigen land.

Om precies te zijn in Safaripark Beekse Bergen. In dit bijzondere dierenpark kun je per eigen auto, te voet, per tourbus of per boot kennismaken met de meer dan 150 soorten dieren die er leven.

Net als in Afrika spot je hier de zogenaamde big five. Dit zijn de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Andere dieren die je kunt spotten tijdens jouw tour zijn o.a. gorilla’s, doodshoofdaapjes, zeeleeuwen, hyena’s, gnoes, zebra’s, chimpansees, kamelen, nijlpaarden, struisvogels, beren, tijgers en pinguïns.

Het dichtst bij deze dieren kom je overigens niet per eigen auto, bus, boot of te voet. Dit doe je middels een speciale game drive in een open Landrover. Jouw eigen ranger zorgt dat je oog in oog komt te staan met de dieren en vertelt je daarnaast heel veel leuke weetjes over de dieren.

Lees meer over een vakantie bij Beekse Bergen

Meivakantie Nederland: Vakantiepark & Safari Resort Beekse BergenSlapen tussen de wilde dieren? Boek een verblijf in Safari Resort Beekse Bergen. Vanuit jouw eigen lodge kijk je zo uit op de dieren waar je eerder zoveel over hebt geleerd in het park. Een superleuke ervaring!

Limburg, een stukje buitenland in eigen land

Meivakantie nederland: LimburgEen meivakantie in Nederland, maar wel dat bijzondere buitenlandgevoel hebben? Limburg voelt als een stukje buitenland in eigen land. Je kan een vakantie in Limburg namelijk eenvoudig combineren met een bezoek aan Duitsland of België.

Of je blijft gewoon in de provincie zelf, want daar valt genoeg te beleven voor jong en oud. Actieve vakantiegangers kunnen gaan voor wandelingen of avontuurlijke mountainbiketochten door het Limburgse heuvellandschap.

Ook een bezoek aan de ondergrondse mergelgrotten in de Sint Pietersberg (bij Maastricht) behoort tot de mogelijkheden. Ideaal als het een dagje regent. Combineer het dan meteen met dé stad der Bourgondiërs zelf. Maastricht biedt naast een breed aanbod aan restaurants een flinke dosis cultuur.

Met kinderen is het Drielandenpunt trouwens geweldig. Op dit hoogste punt van Nederland kun je je binnen een minuut in drie landen bevinden. Er is daarnaast een levensgroot labyrint waar je als gezin wel even een middagje zoet bent.

Meivakantie Nederland: Nederland, Dormio Resort MaastrichtDormio Resort Maastricht ligt in de groene Limburgse heuvels en op ca. 10 minuutjes fietsen van Maastricht. De ideale combinatie wat ons betreft! De luxe bungalows zijn van alle gemakken voorzien.

Op zoek naar nog meer ideeën voor een meivakantie in Nederland? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan hotels, campings, vakantieparken en appartementen in eigen land.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *