Lastminute meivakantie nederland

Top 3 bestemmingen voor een lastminute meivakantie in eigen land

Maar liefst tussen de 3,5 en 4 miljoen mensen gaan op vakantie in de meivakantie. Maar liefst 2 miljoen hiervan vieren hun vakantie in eigen land. Tijd om de meest populaire bestemmingen in Nederland op een rij te zetten.

De meivakantie is officieel dit jaar van 30 april t/m 8 mei, maar omdat veel scholen vrij zijn om deze vakantie te verlengen middels studiedagen heeft een deel nu al vakantie en een deel na 8 mei nog vakantie. Hoe je het ook went of keert, je kunt nog prima een weekje op vakantie. Eindelijk ruim de tijd om met de kinderen op pad te gaan.

Maar met welke bestemmingen in Nederland maak je kinderen nu écht blij? Want hoe cliché ook; als de kinderen blij zijn, ben jij dat ook.

1. Zeeland

Lastminute meivakantie Nederland: ZeelandHoewel het nog geen weer is om in je bikini aan het strand te liggen, biedt de kustlijn van Nederland wel veel opties. En waar ben je dan beter af dan in Zeeland?

Maar liefst een derde van de provincie bestaat uit water. En aan dat water liggen – juist! – brede zandstranden. Heerlijk voor een voorjaars-strandwandeling. Terwijl je geniet van een goed kopje koffie op het terras kunnen de kinderen over het strand rennen en vliegeren. Want een flinke wind staat er ook met enige regelmaat.

Naast strand vind je in Zeeland gezellige steden als Middelburg en Zierikzee. En wat dacht je van een leerzaam bezoek aan Neeltje Jans? In dit themapark leren kinderen op een leuke manier over de deltawerken en ze hebben ook nog eens de kans om een kus van een zeeleeuw te krijgen.

Hogenboom Vakantiepark AquadeltaOp zoek naar een vakantiepark voor jouw lastminute meivakantie in eigen land? Hogenboom Vakantiepark Aquadelta beschikt over ruime appartementen en villa’s en een breed aanbod aan binnenfaciliteiten mocht het onverhoopt slecht weer worden.

2. Texel

Als jouw kinderen dol zijn op de natuur dan neem je ze het beste mee naar de Waddeneilanden. En hoewel het lastig is om uit te kiezen, raden wij je in dit geval Texel aan.

Ga bijvoorbeeld met je kinderen een van de 80 verschillende soorten vogels spotten die in de tuinen broeden of maak een lange wadloop-tocht in de vroege uren. Het fluiten van de vogels en het ruizen van de zee is dan het enige wat je hoort.

Even genoeg van de natuur of slecht weer? In de badplaats De Koog vind je een subtropisch zwembad. Dat levert wel een dagje (of twee dagen) waterpret op.

Vakantiepark de Krim, TexelVakantiepark de Krim ligt in een rustige, groene omgeving. Het beschikt over bungalows en stacaravans waar je met het hele gezin in kunt verblijven, er is een binnen- en buitenzwembad en je kunt gebruik maken van een dozijn vol met sportfaciliteiten.

3. Limburg

Lastminute meivakantie Nederland: LimburgIn eigen land op vakantie tijdens de meivakantie, maar wel dat bijzondere buitenlandgevoel hebben? Limburg voelt als een stukje buitenland in eigen land. Je kan een vakantie in Limburg namelijk eenvoudig combineren met een bezoek aan Duitsland of België.

Of je blijft gewoon in de provincie zelf, want daar valt genoeg te beleven voor jong en oud. Actieve vakantiegangers kunnen gaan voor wandelingen of avontuurlijke mountainbike tochten door het Limburgse heuvellandschap, maar ook een bezoek aan de ondergrondse mergelgrotten in de Sint Pietersberg (bij Maastricht) behoort tot de mogelijkheden. Ideaal als het een dagje regent.

Met kinderen extra leuk: het Drielandenpunt. Op dit hoogste punt van Nederland kun je je binnen een minuut in drie landen bevonden. Er is daarnaast een levensgroot labyrint waar je als gezin wel even een middagje zoet bent.

Hogenboom Resort Arcen Je vakantie doorbrengen in een luxe vakantiepark? Hogenboom Resort Arcen ligt op een prachtige locatie tussen de Maas en de grens van Duitsland en beschikt over ruime chalets en villa’s, een zwembad en tal van faciliteiten voor kinderen.

Ben jij een van de 2 miljoen Nederlanders die in de meivakantie in eigen land op vakantie gaat? We horen graag waar je heen gaat.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Ook leuk om te lezen

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé Vakantiediscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *