Last minute meivakantie

Last minute meivakantie? Deze bestemmingen zijn geweldig met kinderen

De meivakantie is in zicht! Heb jij nog niks gepland? Wij zetten de leukste bestemmingen voor een last minute meivakantie op een rij. Kinderen hebben gegarandeerd de tijd van hun leven!

Veelzijdig Tenerife

Last minute meivakantie TenerifeMet dank aan de zuidelijke ligging en de daarbij horende temperaturen zijn de Canarische Eilanden niet alleen geschikt voor de herfst- en kerstvakantie, maar ook zeker voor de meivakantie. Last minute zijn er door het brede aanbod aan hotels ook genoeg mogelijkheden. Zeker als je kijkt naar het grootste eiland, Tenerife.

Wat biedt Tenerife precies? Sowieso veelzijdigheid! Dit Canarische eiland kent prachtige stranden, gezellige badplaatsen (zoals Costa Adeje en Playa de Las Américas) en een geweldig vulkanisch landschap. Ga voor dit laatste ook zeker een dagje (of twee, of drie) op pad met het hele gezin.

Extra leuk zijn de diverse water- en dierenparken die je op het eiland vindt. Zo vind je in Costa Adeje een van de mooiste en grootste waterparken van Europa, Siam Park. Om kennis te maken met de onderwaterwereld maak je gebruik van de diensten van Submarine Safari, die geweldige onderzeeërs hebben.

Last minute meivakantie: Tenerife, Riu BuenaVistaRiu BuenaVista is een waar vakantieparadijs voor jong & oud. Kinderen vermaken zich dankzij de miniclub en het entertainmentprogramma, jij relaxt aan het zwembad of gaat een middagje sporten. Extra fijn: je verblijft o.b.v. all inclusive!

Zomers Kreta

Last minute meivakantie: KretaOp Kreta kun je april/mei al rekenen op max. temperaturen boven de 25 °C. Wat een verademing na de koude maanden in Nederland! Bij deze temperaturen is niets fijner dan vertoeven op een van de vele brede en kindvriendelijke stranden die het eiland biedt. Op naar een zonovergoten last minute meivakantie!

Voor een extra dosis waterpret verblijf je in de buurt van Chersonissos, waar Watercity ligt. Je vindt hier meer dan 25 verschillende glijbanen en kunt rekenen op o.a. een golfslagbad, lazy river en watertoestellen voor de allerkleinsten. Voor een nóg grotere uitdaging trek je de wandelschoenen aan om een van de kloven (zoals de Samariakloof) te trotseren met zijn allen.

Liever iets rustiger aan? Geniet vanaf een ligbedje aan het zwembad aan jouw hotel. Kreta herbergt een flink aantal kindvriendelijke hotels, die veelal ook nog eens een all inclusive formule bieden. Onbekommerd genieten!

Last minute vakantie: Kreta, Star Beach VillageStar Beach Village beschikt over o.a. grote familiekamers, een all inclusive formule en miniclub. Maar het mooiste? Het naastgelegen waterpark Star Beach Aquapark, waar je onbeperkt toegang hebt tot de vele glijbanen, zwembaden en een lazy river.

Een flinke dosis waterpret in Alanya

Last minute meivakantie: AlanyaOnze favoriete Turkse badplaats? Een lastige keuze, elke badplaats heeft zo haar eigen pluspunten. Maar als je gaat voor veelzijdigheid dan adviseren we zeker een last minute meivakantie in Alanya.

De badplaats aan de Turkse Rivièra beschikt over een gezellig stadscentrum; een toeristisch deel en een wat authentieker gedeelte. Vanuit het centrum loop je zo naar de levendige haven, vanwaar boottochtjes worden aangeboden. Ook kun je in de stad bijzondere druipsteengrotten bezoeken en vind je er een flinke dosis cultuur. Alleen al het prachtige Kasteel van Alanya, met de kilometerslange kasteelmuren…

Maar als je kijkt naar families zijn het vooral de hotels die ge-wel-dig zijn! Turkije is expert op het gebied van hotels met aquaparken en dit zie je ook terug in de hotels in Alanya. Je hebt een ruime keuze aan glijbanen tot je beschikking.

Last minute meivakantie: Turkije, Eftalia Aqua ResortDe naam zegt het al; in Eftalia Aqua Resort vind je een flinke dosis water. O.a. in de vorm van glijbanen, een waterspuitpark en miniglijbanen voor de jongste vakantiegangers en een binnen- en buitenbad. Extra pluspunt: all inclusive verblijven is hier mogelijk!

Indrukwekkend Egypte

Last minute meivakantie: EgypteWe nemen je ook nog mee voor een paar suggesties buiten de Europese grenzen. Wat dacht je van een last minute meivakantie in Egypte? Dit land heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand.

Al is dat natuurlijk wel fijn aan Egypte; het ligt dicht bij de evenaar en dat betekent gegarandeerd zon in de meivakantie. Dat komt goed uit, want veel hotels hebben een privéstrand voor de deur. En over die hotels gesproken; nergens anders krijg je zoveel luxe voor zo weinig geld. Ook nog eens vaak o.b.v. all inclusive. Zo’n last minute meivakantie wordt opeens heel fijn voor je portemonnee!

En voor de jongste vakantiegangers is het – naast veel waterpret – enorm leuk om deze bijzondere vakantiebestemming te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een jeepsafari door de Sahara, spot onderweg een fata morgana en dineer ’s avonds bij de bedoeïenen onder de sterrenhemel. Ook bijzonder: neem ze mee op een snorkeltripje in de Rode Zee. Het staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld!

Last minute meivakantie: Egypte, Sentido Mamlouk Palace Resort)Onder gezinnen is Sentido Mamlouk Palace Resort een van onze populairste hotels in Egypte. Dit dankt het hotel aan de uitgebreide all inclusive formule (gratis à la carte dineren!), riante kamers en een flinke dosis waterpret. Ja, ook glijbanen!

Tropisch Curaçao

Last minute meivakantie: CuracaoHeeft de school van jouw kind(eren) een extra week aan de meivakantie geplakt? Dan heb je de luxe om langer dan een week weg te gaan en bijvoorbeeld het Caribisch gebied op te zoeken. Veruit het meest populair bij families is Curaçao. En dat is niet zonder reden…

Het Antilliaanse eiland biedt kindvriendelijke stranden. Verblijf bijvoorbeeld in de Jan Thiel baai als je hier op wilt kunnen rekenen. Naast aan het strand liggen en een duik nemen in de helderblauwe zee, zijn er tal van uitstapjes mogelijk. Kind- én oudervriendelijk!

Neem een kijkje in kleurrijk en cultureel Willemstad, breng een bezoekje aan de Ostrich Farm, maak een boottocht naar Klein Curaçao of ga wandelen in het Christoffel Park. Doe dit laatste wel in de ochtend; met maximum temperaturen van 33 °C in mei is dit het meest koele moment van de dag.

Last minute meivakantie: Curacao, Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort CuracaoTijdens een verblijf in Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curacao zal het jullie aan niets ontbreken. Neem een verfrissende duik in het zwembad, eet je buikje rond in het à la carte restaurant én relax op het Jan Thiel strand!

Nog meer tips voor een last minute meivakantie

Heb je jouw ideale bestemming voor een last minute meivakantie nog niet gevonden? We hebben nog wat extra inspiratie voor je.

  • Als we kijken naar de goedkoopste bestemmingen voor de meivakantie, zit je goed in Kroatië. Je kunt er rekenen op een flinke dosis veelzijdigheid. Het land herbergt prachtige natuur en heeft maar liefst 8 officiële nationale parken. Natuurliefhebbers checken zeker de Plitvice meren en Krka Nationaal Park. Daarnaast vind je er mooie eilanden, volop cultuur (bijv. in Dubrovnik, Split en Pula) en een ruim aanbod familiehotels.
  • In de Portugese Algarve kun je in april/mei ook al rekenen op hele aangename temperaturen. Ideaal om dan lekker veel tijd door te brengen op de kindvriendelijke en mooie stranden. Het liefst huur je een auto tijdens een last minute meivakantie in de Algarve zodat je veel van de omgeving kunt zien. Aanraders zijn het vissersstadje Carvoeiro, het grotstrand Praia de Benagil en het waterpark Slide & Splash.
  • Italië-liefhebber? Dan kun je de weersvoorspellingen afwachten en voor een last minute meivakantie naar het Gardameer gaan. Maar wil je gegarandeerd lekker weer? Dan tippen we Sicilië! Dit Italiaanse eiland herbergt één bestemming die op-en-top familievriendelijk is: het zuidelijke Ragusa. De regio staat bekend om haar kindvriendelijke stranden, hoge dosis rust en ruime keuze aan familie-hotels en -appartementen.

Weet jij inmiddels al waar jouw last minute meivakantie heengaat?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *