Kerstshoppen Berlijn

All I want for christmas… Last minute kerstshoppen in Berlijn

Berlijn is misschien niet de bekendste Duitse stad als het aankomt op kerstmarkten en kerstshoppen, maar wel de meest bruisende en hippe. The best of both worlds! Boek nu je last minute Duitse stedentrip en ervaar het zelf.

Waarom je moet kerstshoppen in Berlijn?

Wat de Duitsers hebben met kerst gaat 10x verder dan wij Nederlanders; vanaf eind november kun je je in veel Duitse steden onderdompelen in een kerstsfeer waar je u tegen zegt. Pleinen en straten worden rijkelijk verlicht, metershoge kerstbomen worden opgetakeld, de populaire kerstliedjes schalken uit elke luidspreker en glühwein wordt met liters weggeklokt. Om deze reden is het één van de populairste periodes voor Nederlanders om naar onze Oosterburen af te reizen.

Schieten Düsseldorf en Keulen nu direct door je hoofd? Stop! Ga dit jaar last minute kerstshoppen in de Duitse hoofdstad. Berlijn biedt een mooie mix van traditionele en designers kerstmarkten. En in het grootste warenhuis van Europa móet je wel slagen voor de beste kerstcadeaus ever.

De leukste kerstmarkten in Berlijn

Kerstshoppen Berlijn: kerstmarktenVan de ruim 75 kerstmarkten in Berlijn vind je de meeste in het centrum van de stad. Ondanks de populariteit van deze centraal gelegen markten raden we je aan vooral ook verder te kijken; ook de wijken rondom bieden kerstmarkten met elk hun eigen charme. We zetten onze favorieten kerstmarkten in Berlijn op een rij:

  • Eén van de mooiste én grootste kerstmarkten in Berlijn is de Gendarmenmarkt in Berlijn- Mitte. Je betaalt een kleine entreeprijs, maar dat is het meer dan waard. De Französische Dom, het Konzerthaus en de Deutsche Dom zijn prachtig verlicht en de markt wordt overstelpt met kraampjes vol handwerk. Op de achtergrond zorgt een gospelkoor of big band voor de juiste sfeer. En wat zou een kerstmarkt zijn zonder lekker eten en drinken? Ook dat kan hier!
  • In de wijk Charlottenburg vind je een kerstmarkt rondom de beroemde Gedächtniskirke. Ruim 100 kraampjes zijn gevuld met handgemaakte kerstdecoraties, cadeautjes en lekkernijen. Kerstverlichting is er volop en als je een uitstapje maakt naar de Kurfürstendamm zal je je ogen helemaal uitkijken!
  • Een bezoek aan Schloss Charlottenburg is altijd al een feestje, maar in deze periode nog meer! De 100 kraampjes lijken naadloos over te lopen in het ’s avonds prachtig verlichte paleis. Bijzonder zijn de lichtprojecties op het paleis!
  • Kerst vieren alsof je in Zweden, Noorwegen of Finland bent? Kan prima in Berlijn! De kerstmarkt in de Kulturbrauerei is helemaal opgebouwd in Scandinavische stijl. Knapperende haardvuren, kraampjes vol Glögg (de Scandinavische variant van Glühwein) en lekkernijen als rendierworst maken het plaatje compleet.
  • De Spandauer Weihnachtsmarkt in de oude binnenstad van Spandau is ook de moeite waard om te bezoeken. Struin langs de ruim 250 sfeervolle marktkraampjes, bekijk het werk van kunstenaars en geniet op vrijdagen van leuke concerten op het grote Marktplein. Bestel een glühweintje en geniet!

En verder…? Voor nostalgie ga je naar het Opernpalais, een kerstmarkt in het historische centrum van Berlijn. Met kleine vakantiegangers moet je echt rondom het Alexanderplatz zijn. Hier vind je een enorm reuzenrad, welke een mooi uitzicht biedt over de stad. Voor het even verderop gelegen Rotes Rathaus kun je schaatsen, ook leuk!

Dé plekken om te slagen voor al je kerstinkopen

Kerstshoppen in Berlijn: KaDeWeAls je in KaDeWe niet slaagt voor je kerstinkopen dan weten we het ook niet meer.

Dit warenhuis, dat al meer dan 100 jaar oud is, heeft een oppervlakte van meer dan 60.000 m² en mag zichzelf hiermee het grootste warenhuis van Europa noemen. En groot is een understatement; grote kans dat je verdwaald tussen de kleding, schoenen, tassen, beautyproducten en cadeau-afdelingen.

Extra leuk is de bovenste verdieping van KaDeWe; deze afdeling (ook wel Feinschmeckeretage genoemd) is gevuld met eetkraampjes en (inter)nationale delicatessen. Een must see voor foodliefhebbers!

Maar er zijn meer mogelijkheden als je met je creditcard wilt zwaaien voor de leukste kerstcadeaus:

  • In december is in Parijs het prachtig versierde Galleries LaFayette een must go als het gaat om kerstinkopen. Maar je hoeft niet per se naar Parijs voor dit luxe warenhuis; je vindt deze ook in Berlijn. Ook deze kent een speciale afdeling voor fijnproevers, LaFayette Gourmet.
  • De mannelijke wederhelft zal ook geen moeite hebben met een bezoekje aan Galleries LaFayette. Het winkelhuis ligt aan de Friedrichstraße. Aan deze straat vind je showrooms van o.a. Mini, BMW en Ferrari. Misschien wat duur en groot voor onder de kerstboom, maar dan ga je toch voor een miniatuurmodel?
  • De bekendste winkelstraat van Berlijn is Kurfürstendamm, ook wel Ku’damm genoemd. Je vindt hier niet alleen het bovengenoemde KaDeWe, maar ook veel internationale ketens als H&M, Zara en Esprit. Leuke winkelstraten vind je ook rondom de Ku’damm; de zijstraten zijn gevuld met leuke designerswinkels.

Op zoek naar een hotel?

Kerstshoppen in Berlijn: hotelsWeet jij inmiddels zeker dat je je last minute kerstaankopen in Berlijn wilt doen? Tijd om op zoek te gaan naar een hotel. We selecteerden onze populairste hotels. Aan jou de keuze!

  • Park Inn by Radisson Alexanderplatz ligt middenin het centrum van de stad. Na jouw dag struinen door Berlijn kom je bij in de sauna of tijdens een massage. Bijzonder is het dakterras op de 40e etage. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht!
  • Ken je de hotelketen RIU vooral van luxe hotels op tropische bestemmingen? Mis! De keten heeft ook stadshotels. Waaronder het riante Riu Plaza Berlin. Je kunt hier rekenen op een centrale ligging, een hoog service gehalte (precies wat we gewend zijn van RIU!), comfortabele kamers én een mooi uitzicht.
  • Een shoppingweekend in Berlijn begint goed met een verblijf bij Econtel Hotel Berlin Charlottenburg. Dit verzorgde hotel ligt in de rustige buurt Charlottenburg in West-Berlijn. Dankzij het goede metronetwerk ben je zo in het hartje van de stad.

Veel plezier met winkelen. En uiteraard met het geven van de kerstcadeautjes!

Fotografie: T.W. van Urk | Shutterstock.com, Kite_rin | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *