Last minute Gran Canaria

7 redenen om een last minute Gran Canaria te boeken

Ben jij op zoek naar een last minute bestemming voor nu, het najaar of de winter en wil je naast zon ook nog wat te zien hebben? Ga naar Gran Canaria!

1. Hier vernikkel je niet

Wil je de Nederlandse kou ontvluchten, maar heb je niet het budget of de tijd hebt om naar de andere kant van de oceaan te vluchten? Op de Canarische eilanden, en dus ook op Gran Canaria, kun je – door de ligging nabij de evenaar – rekenen op warme zomers en zachte winters. En wist je dat je hier maar liefst 350 dagen per jaar kunt rekenen op zon?

2. Ervaar het Afrika-gevoel

Last minute Gran Canaria: Dunas de MaspalomasJe mag dan in Europa blijven, het voelt niet altijd zo! Niet alleen vanwege het klimaat en de ligging naast Afrika, maar ook door een bijzonder natuurfenomeen, Dunas de Maspalomas.

Dit duingebied nabij Maspalomas en Playa del Inglés is ontstaan nadat Sahara zand enkele millennia geleden overwaaide naar de archipel. Wandel je nu door dit unieke gebied dan heb je het gevoel dat je in de Afrikaanse woestijn loopt. En hé, er zijn nog kamelen ook.

3. Gran Canaria is als een geschiedenisboek

Als je denkt dat je op Gran Canaria alleen aan het goede adres bent voor een zon-, zee- en strandvakantie, dan zit je fout. In de hoofdstad Las Palmas, en dan met name in het oude gedeelte La Vegueta, zijn cultuurliefhebbers helemaal in hun element.

Voordat Columbus honderden jaren geleden de Nieuwe Wereld ging ontdekken, bivakkeerde hij op het eiland. Hij legde een gebed af in een kleine kapel voor succes en een veilige reis. Die herinnering, de vele historische gebouwen in Las Palmas en het aanbod aan musea over het hele eiland maken Gran Canaria tot een bijzonder geschiedenisboek.

In vroegere tijden woonden de inwoners van het eiland in grotwoningen, dit geldt nu nog steeds voor een deel van de inwoners. Als toerist heb je de mogelijkheid om enkele van deze grotten en grotwoningen te bezoeken.

4. Het eiland heeft een bijzonder vulkanisch landschap

Last minute Gran CanariaTenerife en Lanzarote zijn de Canarische eilanden die bekend staan om hun vulkaanlandschap, maar onderschat ook zeker Gran Canaria niet. In het noordoosten van het eiland vind je bijvoorbeeld Caldera de Bandama, een indrukwekkende vulkaankrater. Vanaf de 1 kilometer brede krater heb je een geweldig uitzicht over de noordoostkust en het bergachtige landschap in het westen.

In het noordwesten van Gran Canaria vind je Montaña de Gáldar. Deze berg heeft veel weg van de vulkaan El Teide op Tenerife. Ook leuk: als je vanaf de top naar het centrum van het leuke plaatsje Galdár rijdt, kom je langs uitgestrekte bananenvelden.

5. Prachtige stranden om van de zon te genieten

Als je dan toch kunt rekenen op fijne zon, neem dan plaats op een terrasje of – nog beter! – ontdek de vele mooie stranden die Gran Canaria biedt.

Het bekendste strand is het strand van Playa del Inglés, welke bijna naadloos doorloopt in Dunas de Maspalomas. Kleinere stranden vind je o.a. in Puerto de Mogán en Puerto Rico. Ook Playa Taurito is een aanrader.

6. Een breed aanbod aan last minutes

Met een ruim aanbod aan hotels – op dit moment bieden we reizen naar meer dan 150 hotels aan – heb je een ruime keuze aan last minutes. Ga je voor een kleinschalig hotel of wil je een luxe vijfsterren hotel met all inclusive formule. De keuze is aan jou!

En last but not least reden nummer 7: een lastminute Gran Canaria is veelzijdig. Maar was dat niet al duidelijk uit bovenstaande redenen?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *