Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen; blije kinderkoppies gegarandeerd!

Zon, zee, strand én familievriendelijk; dat zijn de Canarische Eilanden. Voor een spetterende vakantie met blije kindergezichtjes zit je hier goed! Maar wat je er precies kunt doen en waarom Lanzarote met kinderen zo leuk is? We vertellen je er graag meer over.

Waarom is Lanzarote met kinderen een goed idee?

De Canarische Eilanden – waar Lanzarote ook onder valt – behoren sinds jaar en dag tot onze populairste familiebestemmingen. Verrassend is het niet; je vindt er een breed aanbod aan hotels en de vliegtijd is relatief kort als je kijkt naar de hoge mate van zongarantie (waar anders vind je dit binnen Europa?).

Daarnaast is er genoeg te beleven op Lanzarote met kinderen, zowel voor jonge kinderen als tieners. Van afwisselende excursies op land of zee, tot interessante en leerzame bezienswaardigheden. Extra leuk (én voordelig) is het om een auto te huren om het eiland te ontdekken.

Om je alvast wat achtergrondinformatie te geven: Lanzarote is ca. 62 km lang en 21 km breed en heeft een oppervlakte van zo’n 850 km² (dat is kleiner dan bijv. Gran Canaria en Tenerife). Op deze relatief kleine oppervlakte vind je echter wel genoeg bezienswaardigheden, stranden en kindvriendelijke hotels.

Kindvriendelijke stranden

Lanzarote met kinderen: kindvriendelijke strandenLanzarote beschikt over tal van mooie stranden; van zwarte lavastranden tot goudgele exemplaren. Vaak zijn ze omringd door prachtige rotspartijen. Kindvriendelijke stranden? Die vind je er ook genoeg!

Rondom de populaire badplaats Puerto del Carmen vind je een ruim aanbod aan stranden. Playa Grande is zeer kindvriendelijk; het water loopt langzaam af in zee en er zijn genoeg faciliteiten (denk aan eet- en drinkgelegenheden).

Voor een dagje in een écht tropische omgeving ga je naar de stranden van Papagayo, nabij Playa Blanca. Omdat je een deel van de weg te voet moet afleggen, is het met kinderen niet altijd even fijn. Maar daar is een oplossing voor; een watertaxi vanaf Playa Blanca. Ook nog eens een ervaring op zich!

Bekijk meer mooie stranden op Lanzarote

Doen & zien op Lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen: TimanfayaDe beste uitjes met kinderen? Die leuk én leerzaam zijn! Voor een bezoek aan Nationaal Park Timanfaya geldt dat zeker. Kinderen komen er hier achter waar het unieke vulkaanlandschap van Lanzarote vandaan komt.

Je kunt het park eenvoudig per auto bezoeken en parkeren bij de grote parkeerplaatsen. Hier stap je over op een bus die je door het meest fascinerende stukje vulkanisch landschap van het eiland leidt. Alsof je op de maan bent geland! Uitstappen mag niet, maar je krijgt wel alles te horen over het landschap. Bijvoorbeeld waarom de vulkanen namen hebben als ‘mantel van de maagd’ en ‘duivelsmond’.

Na afloop kun je bij het restaurant genieten van een maaltijd die bereid is op aardwarmte. Jouw stukje vlees of vis hangt boven een zes meter diep gat en met dank aan een hete luchtstroom van maar liefst 350 °C is het smullen geblazen. Voor het restaurant staan trouwens mannetjes van het park die kinderen (en jou!) laten zien hoe warm het onder de aarde echt is. Ze gooien water in de gaten en er ontstaat een heuse geiser!

Lees alles over Nationaal Park Timanfaya

Je vindt op Lanzarote 125 officiële vulkanen en een uniek landschap. Dit laatste is ontstaan door vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Maar liefst 25% van het eiland is bedekt met lava. En het hoogtepunt van dit alles is Nationaal Park Timanfaya.

Lanzarote met kinderen: doen!Nog meer leuke bezienswaardigheden op Lanzarote om met kinderen te bezoeken?

  • Niet alleen in Nationaal Park Timanfaya kan je een kijkje nemen in de vulkanische achtergrond van het eiland, maar ook bij bijvoorbeeld Jameos del Agua. Het ondergrondse meer beschikt over duizenden albino-kreeftjes. Kinderen kunnen er uren naar kijken! En over het uitzicht vanaf Mirador el Rio zullen ze het nog lang na de vakantie hebben.
  • Ontdek de onderwaterwereld van Lanzarote vanuit een onderzeeër! In de haven van Puerto Calero, nabij Puerto del Carmen, vind je Submarine Safari. Meerdere keren per dag kun je hier afdalen in een knalgele onderzeeër. Reserveren vooraf via de website is niet alleen een aanrader vanwege de populariteit, maar ook omdat je dan korting krijgt.
  • Welk kind is niet dol op dolfijnen? Boek een excursie op de razendsnelle ‘Biosfera Jet’ en ga op zoek naar walvissen en dolfijnen. Onderweg is er ook nog tijd om te snorkelen en zwemmen.
  • Met oudere kinderen op vakantie? Tijd voor een stoerder uitje! Bij Gran Karting kan het er soms snel aan toe gaan. Karten kan hier overigens al vanaf 5 jaar!
  • Hét tofste uitje met kinderen op Lanzarote? Je maakt een goede beurt als je ze meeneemt naar Aqualava Waterpark in Playa Blanca. Dit waterpark met vulkaan-thema (hoe kan het ook anders op dit eiland?) biedt onderdak aan een zoutwater-golfslagbad, een waterattractie-park voor de kleintjes en uitdagende glijbanen voor oudere waterratten. In de Magma-rivier kan jong en oud ronddobberen en genieten van de Spaanse zon.
Lanzarote met kinderen: Relaxia Lanzasur ClubVerblijf in Relaxia Lanzasur Club, waar Aqualava Waterpark toebehoort. Als gast van het complex heb je – mits je boekt o.b.v. all inclusive – de hele dag toegang tot het waterpark. Als kinderen daar niet blij van worden…

Lanzarote met kinderen; praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie over een vakantie met kinderen naar Lanzarote? We zetten enkele tips voor je op een rijtje:

  • De vliegtijd naar Lanzarote bedraagt vanuit Nederland ca. 4,5 uur. Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en de Canarische Eilanden is één uur tijdsverschil. Het is er een uur eerder. Weinig tijdsverschil zorgt over het algemeen niet voor een verstoord slaapritme.
  • Voor de Canarische Eilanden zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Het weer op Lanzarote? Dat is het hele jaar door aangenaam. In de zomer kan het met temperaturen boven de 30 °C flink warm worden. In de lente en herfst liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25 en 30 °C en in de wintermaanden kun je rekenen op een graad of 20. Neem in ieder geval – in welk seizoen je ook gaat – voldoende zonnebrandcrème mee. Vanwege de ligging vlakbij de evenaar is de zon een stuk feller dan wij gewend zijn. In de winter kan het ’s avonds daarnaast behoorlijk afkoelen; een lange broek en truitje zijn dan geen overbodige luxe.
  • Is het een dagje wat minder lekker weer tijdens jouw familievakantie op Lanzarote? Dan zijn er ook genoeg activiteiten te bedenken die binnen plaatsvinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje bowlen? Gelukkig regent het zelden op het eiland en nooit voor lange tijd.

Kindvriendelijke hotels op Lanzarote

Lanzarote met kinderenOp Lanzarote vind je een breed aanbod aan familiehotels. Een paar met een waterpark, maar vooral heel veel met kinderbad, miniclub en speeltuin. Kortom: genoeg vertier voor de jonge vakantiegangers én voor jou eindelijk de rust om een boek uit te lezen.

In onderstaande hotels zit je sowieso goed voor een geslaagde familievakantie op Lanzarote:

  • Welcome to the tropics! Tijdens een verblijf in Elba Lanzarote Royal Village Resort word je omgeven door een tuin vol palmbomen. Je hebt de keuze uit vier zwembaden (waarvan één met glijbaan) en voor kinderen beschikt het over een kinderbad, speeltuin en miniclub. Daar heb je geen omkijken meer naar.
  • Het gezellige HL Aparthotel Paradise Island nabij Playa Blanca beschikt over een waterpark met verschillende glijbanen én twee aparte zwembaden. Toch nog kans op verveling? Nee! Er wordt een uitgebreid animatieprogramma voor zowel jong als oud aangeboden, ’s avonds geniet je van shows en live muziek, je hebt de keuze uit drie restaurants en er is een breed aanbod aan sportfaciliteiten.
  • Een zonnige en vooral geslaagde gezinsvakantie op Lanzarote is ook gegarandeerd als je in Club Playa Blanca Hotel verblijft. Het complex beschikt over ruime bungalows, diverse zwembaden, een ruim aanbod aan sport- en ontspanningsfaciliteiten, de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven én een gratis shuttleservice naar het strand. Binnen no time kunnen de kinderen zandkastelen bouwen!

Supertof dus; een weekje Lanzarote met de kinderen! Wanneer pak jij je koffers?

Andere Canarische Eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *