reisgids-marrakech

Reisgids Marrakech; 4 dagen in deze magische stad

Jouw 4 dagen in Marrakech optimaal benutten? Collega Marleen schreef – naar aanleiding van haar eigen trip – een handige reisgids voor Marrakech voor je. Lees je mee?

Een Marrakech is de laatste jaren flink in populariteit gegroeid. Dat is niet zo gek wat ons betreft; de stad ademt een magische Duizend-en-een-nacht-sfeer en je zal hoe dan ook betoverd worden. Benieuwd wat je er allemaal kunt doen in vier dagen? Ik ging je voor en schreef een handige reisgids voor Marrakech.

(meer…)

Lees meer

Insider tips Marrakech

5 insider-tips voor Marrakech

Collega Irene vierde vakantie in Marokko en kwam laaiend enthousiast én met te leuke tips voor Marrakech terug. Die insider-tips willen we je natuurlijk niet onthouden.

Marrakech in een vogelvlucht

Parel van de Atlas, dat is niet zonder reden de bijnaam van Marrakech. Je waant je in de Marokkaanse stad in een verhaal uit duizend-en-één-nacht door de kleurrijke woningen, smalle steegjes en straatjes en de geur van verse kruiden.

Los van deze geweldige sfeer biedt Marrakech tal van hoogtepunten. Eén van de bekendste is het Djemaa el Fna plein, dat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Andere must-sees zijn de medina, de Koranschool Ben Joesoef Madrassa en de Koutoubia moskee. En één van de bekendste musea is het Dar Si-Saïd museum.

Over deze en meer bezienswaardigheden schreven we eerder een uitgebreid artikel. Vandaag is het tijd om die even te ‘negeren’ en van de gebaande paden af te gaan. Met dank aan de tips van Irene. En lees vooral ook even door; want jij kunt deze dingen binnenkort ook zomaar doen met dank aan onze winactie. (meer…)

Lees meer

Winterzon vakantie in Agadir

8 redenen voor een winterzonvakantie in Agadir

Gouden stranden, groene eucalyptusbomen, een helderblauwe oceaan: Agadir wordt niet zonder reden één van de mooiste badplaatsen of de vakantiehoofdstad van Marokko genoemd. Boek een winterzonvakantie naar Agadir en ontdek wat de Noord-Afrikaanse badplaats te bieden heeft.

Winterzonvakanties zijn de afgelopen jaren in opkomst, sterker nog; ze zijn populairder dan wintersportvakanties. We willen graag met een cocktail in ons hand genieten van de warme zon terwijl thuis iedereen in dikke truien loopt.

Favoriete winterzonbestemmingen van de afgelopen jaren zijn o.a. Curaçao, de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Egypte. Maar dit jaar is er een nieuwe underdog, Marokko. Liefhebbers van steden zullen voor Marrakech kiezen, maar strandliefhebbers zullen eerder voor Agadir gaan, één van de mooiste badplaatsen van het Noord-Afrikaanse land. Maar wat kun je verwachten van een winterzonvakantie in Agadir? We zetten het voor je op een rij. (meer…)

Lees meer

Casablanca Marrakech

Casablanca, east meets west in Marokko

Afgelopen jaar constateerden we een toenemende vraag van reizen naar Marrakech. Niet verrassend; in de stad van 1.001 nacht combineer je cultuur & zon in een handomdraai. En zelfs in de winter is het er aangenaam vertoeven. Maar stiekem zijn we óók nog verliefd op een andere Marokkaanse stad; Casablanca. En sinds kort bieden we dan ook reizen aan naar deze bijzondere stad!

Casablanca in een vogelvlucht

Casablanca – door de inwoners zelf Caz genoemd – mag dan minder bekend zijn onder Nederlandse reizigers dan het immer populaire Marrakech, groots is het zeker wel. Het is de belangrijkste havenstad van Marokko en tevens het culturele, commerciële en financiële centrum van het land. Dit maakt ook dat je hier wordt getrakteerd op een meer westers straatbeeld; vrouwen en mannen ontmoeten hier overal openbaar en ook hun kledingstijl is doorgaans modern.

Tegelijkertijd betovert de stad je toch. Dit komt o.a. door de lange geschiedenis en vele overheersers. Bedenk je dat de stad Romeinse wortels heeft, een Franse planning, een Arabische naam (Dar el-Beïda) die later is veranderd in de huidige naam. Naast dat dit heeft geleid tot bijzondere bezienswaardigheden, biedt de stad ook prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven. Een bijzondere mix! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Marrakech

Marrakech voor beginners: must do’s & must knows

Staat Marrakech al ééuwen op jouw verlanglijstje en is het nu eindelijk zover? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Of goed voorbereid een keuze maakt qua locatie van je hotel. Met dit artikel helpen we je vast op weg.

Als we het hebben over de vier koningssteden van Marokko, dan hebben we het over Fez, Rabat, Meknes en – last but not least – Marrakech. Deze laatste is het meest bekend en ook het meest populair. De hele stad ademt het verhaal van duizend-en-één-nacht en de kleuren en geuren komen je tegemoet in de souks. Bij de vele rooftopbars en -restaurants maak je, met zicht op prachtige zonsondergangen, kennis met de lokale keuken. Al je zintuigen worden hier tegoed gedaan! (meer…)

Lees meer

Essaouira bezienswaardigheden

Essaouira, het meest charmante vissersplaatsje aan de Marokkaanse kust

Als je een zonvakantie in Marokko wilt boeken, heb je pakweg twee keuzes; Agadir of Essaouira. Waar Agadir de drukstbezochte badplaats is (met tal van faciliteiten voor toeristen), gaat het er in Essaouira nog een stuk gemoedelijker aan toe. Geniet hier in alle rust van een relaxte zomervakantie.

Rust; dat is wat ons betreft het belangrijkste steekwoord voor een vakantie in dit charmante vissersplaatsje aan de Marokkaanse kust. Ontdek in alle rust waarom de bijzondere medina op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, ontspan aan de rustige stranden van Essaouira en wandel door de oude stad zonder dat je omver wordt gelopen door hordes toeristen. (meer…)

Lees meer

Riads Marrakech

Sprookje van 1.001 nacht: de mooiste riads in Marrakech

In stijl verblijven tijdens een stedentrip in Marrakech? Laat de luxe designhotels links liggen en overnacht in een van de vele riads die de stad rijk is. Een bijzonder verblijf is gegarandeerd!

Een riad, wat is dat nu precies?

Een riad is een luxe Marokkaans huis of paleis dat is omgebouwd tot hotel. Je vindt er nog de typische Marokkaanse sfeer en cultuur, waardoor je op een authentiekere manier verblijft dan in de moderne hotels die je ook veel vindt in Marrakech.

Riad (op zijn Marokkaans Riyad) betekent tuin. Dit verklaart waarom de meeste riads beschikken over een prachtige binnentuin (eventueel met zwembad). De oase van rust zorgt voor de populariteit van de riads, ook onder Nederlandse vakantiegangers. (meer…)

Lees meer

Stedentrip Marrakech

De perfecte stedentripbestemming voor het najaar: Marrakech!

De zomervakantie is alweer even ten einde, maar dat betekent niet dat we bij dé VakantieDiscounter stil zitten. Sterker nog, we kijken vooruit en verzamelen de leukste adresjes en bestemmingen voor in het najaar. Een perfecte stedentripbestemming voor dit najaar vinden wij bijvoorbeeld Marrakech. Lekker weer, gezellige souks, kleinschalige riads én hamam’s om compleet tot rust te komen.

(meer…)

Lees meer