Boutique Hotels Turkije

Geselecteerd! De leukste boutique hotels in Turkije

Volgens Wikipedia zijn boutique hotels – ook wel boetiekhotels genoemd – kleinschalige hotels met drie tot maximaal honderd kamers en een luxe, eigenzinnige en intieme sfeer. Een bijzondere vakantie gegarandeerd! Zeker als je verblijft in een van deze boutique hotels in Turkije.

Turkije staat vooral bekend om haar grote resorts met tal van faciliteiten en honderden kamers. Maar het kan ook anders; bekijk bijvoorbeeld eens ons aanbod kleinschalige hotels in Turkije.

Wat je mag verwachten van onze selectie boutique hotels in Turkije? Kleinschaligheid, maar ook service met een glimlach en een intieme sfeer. Wat is jouw favoriet?

La Vista Boutique Hotel & Spa (Kusadasi)

Bij La Vista Boutique Hotel & Spa hebben ze maar één doel: zorgen dat jij de stress en de snelheid van het dagelijkse leven achter je laat en simpelweg geniet. Van het uitzicht over zee, de fijne zwembaden, de mediterrane specialiteiten, de fantastische zonsondergangen… Laat je compleet in de watten leggen!

Ontspannen is hier zeker geen opgave dankzij de adults only-formule; enkel gasten van 14 jaar en ouder zijn welkom. Geen gespetter, maar gewoon in alle rust genieten van de Turkse zon. Doe dat trouwens met een cocktail van de poolbar. Deze zijn om je vingers bij af te likken.

En de ligging? Je staat in een paar minuten al op het strand en loopt in ca. een kwartiertje naar het centrum van de gezellige badplaats Kusadasi. Hier vind je tal van restaurants, terrasjes, winkels, bars én cultuur.

Boutique Hotels Turkije - La Vista Boutique Hotel & Spa

Orka Cove Hotel (Ölüdeniz)

Luxe en modern ingerichte suites die naar keuze te boeken zijn als swim-up variant, waarbij je direct toegang hebt tot een gedeeld zwembad. Dat klinkt toch als het ultieme vakantiegevoel? Bij Orka Cove Hotel nabij Ölüdeniz kun je hierop rekenen.

Dit kleinschalige boutique hotel hanteert een adults only formule, wat betekent dat tot rust komen bij het zwembad – op de luxueuze Balinese bedden – geen opgave is. Je verblijft bovendien in een rustige en groene omgeving ver weg van de drukte.

Jezelf extra verwennen? Maak gebruik van de wellnessfaciliteiten, waaronder een sauna, stoombad en whirlpool. Om het plaatje compleet te maken kun je een massage boeken. Zeker weten dat jij helemaal herboren thuiskomt!

Boutique Hotels Turkije - Orka Cove Hotel

La Kumsal Boutique Hotel (Kas)

La Kumsal Boutique Hotel ligt vlak bij het gemoedelijke Kas, een minder bekend havenplaatsje in de provincie Antalya. Hier vind je geen lange stranden maar fijne zonneterrassen waar je kan neerstrijken voor dagje aan zee. Vergeet je snorkelset niet!

Het grootste pluspunt van dit boutique hotel? Het zwembad met geweldig uitzicht over zee en de omgeving. Langs de rand staan ligbedden en parasols al klaar voor een compleet ontspannen dagje. Het enige dat jij hoeft te doen is een drankje bestellen bij de bar en af en toe afkoelen in het water.

In het restaurant is het vervolgens smullen geblazen. Slapen doe je hier overigens ook goed. Het hotel biedt ca. 25 comfortabele kamers die naar wens (zij)zeezicht bieden. Voor grotere reisgezelschappen zijn er ruimere familiekamers.

Boutique Hotels Turkije - La Kumsal Boutique Hotel

Viento Hotel Alacati (Alaçati)

Dat je in Turkije echt niet alleen maar grote resorts vindt, bewijst Viento Hotel Alacati. Het charmante en gemoedelijke hotel beschikt over ca. 30 kamers en biedt een fijn zwembad dat je slechts met een handjevol andere gasten hoeft te delen. Op een van de ligbedjes is het prima een dagje – of meerdere dagen – vol te houden.

In de keuken draait alles om lokale en vooral verse producten, van brood tot fruit en groenten. Alleen al bij het ontbijt is het genieten. Ga je graag uit eten? Je verblijft in het oude centrum van het 6e-eeuwse Alaçati, waar je tal van restaurants en bars binnen handbereik hebt.

Boutique Hotels Turkije - Viento Hotel Alacati

TNR Hotel & Spa (Kusadasi)

Designliefhebbers opgelet! TNR Hotel & Spa is een stijlvol hotel dat beschikt over ca. 25 kamers met zeezicht. Als je naar Turkije gaat voor ontspanning, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Plof inde knusse tuin neer op een ligbedje of boek een massage in het wellnesscentrum. Toe aan nog meer me-time? Geniet op je gemak van een hammam, sauna en Turks bad.

Waterratten nemen een duik in het riante zwembad of lopen naar het verderop gelegen strand (Lady Beach). Zin in een hapje of drankje? Het hotel beschikt over een eigen poolbar en à la carte restaurant. In de directe omgeving vind je lokale restaurants en bars.

Boutique hotels Turkije - TNR Boutique Hotel & SPA

Nog meer boutique hotels in Turkije

Heb je nog niet genoeg aan bovenstaande opties? We hebben nog meer boutique hotels in Turkije voor je geselecteerd:

  • Bij Moonshine Hotel & Suites verblijf je op steenworp afstand van de gezellige haven van Bodrum met tal van restaurants en bars. De 25 suites zijn van alle gemakken voorzien en in de tuin vind je een fijn zwembad. Wat heb je nog meer nodig?
  • Het sfeervolle Hotel Argos ligt in de gezellige badplaats Antalya. In de directe omgeving vind je tal van restaurants, bars en bezienswaardigheden. Het strand ligt bovendien op steenworp afstand, maar als je liever in het hotel blijft kun je rekenen op een fijn zwembad.
  • Met een cocktail in je hand relaxen bij het zwembad en genieten van lekkere deuntjes van de dj? Dat kan bij Cook’s Club Alanya in het centrum van Alanya. Het stijlvol ingerichte hotel (12+) ligt daarnaast direct aan het strand en biedt zowel kamers als appartementen.

Boutique hotels Turkije - Cook's Club Alanya

Welk van deze boutique hotels in Turkije staat nu bovenaan jouw wishlist?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *