Kindvriendelijke wintersportbestemming Serfaus-Fiss-Ladis

Op de ski’s in de kindvriendelijke wintersportbestemming Serfaus-Fiss-Ladis

Op zoek naar een kindvriendelijke wintersportbestemming? Serfaus-Fiss-Ladis, gelegen in Oostenrijk, wordt al jaren gezien als een van de meest kindvriendelijke wintersportbestemmingen van Europa. Het populaire skigebied beschikt over kindvriendelijke pistes waar de kinderen vermaakt worden door de mascottes Murmli (van Serfaus) en Berta (mascotte van Fiss-Ladis). Je vindt er daarnaast diverse familiehotels. 

Sneeuwzekerheid tot in het voorjaar

Nog geen wintersport gepland? Geen ramp, want tot in het voorjaar is er sneeuwzekerheid in Serfaus-Fiss-Ladis. Ruim 80% van de pistes zijn besneeuwd, waardoor de kans groot is dat je zorgeloos van de berg af kunt skiën en/of snowboarden met het hele gezin.

Er zijn ruim 200 km piste in Serfaus-Fiss-Ladis, variërend van blauw (lage moeilijkheidsgraad) tot zwart (hoge moeilijkheidsgraad). Het grootste deel van de pistes is echter rood, deze zijn geschikt voor gemiddelde wintersporters. Er zijn diverse cabine-, stoeltjes- en sleepliften waarmee je de top van de bergen kunt bereiken. De moderne kabelbaantechniek in Serfaus-Fiss-Ladis zorgt voor veel comfort.

Kindvriendelijke wintersportbestemming, Appartementen BerglandAppartementen Bergland, in het centrum van Serfaus, is een uitstekende keuze voor een familievakantie, vriendenweekend of een korte wintersporttrip met zijn tweetjes.

Kindvriendelijke faciliteiten in Serfaus-Fiss-Ladis

Kindvriendelijke wintersportbestemming Serfaus-Fiss-Ladis: skileraar en kind

Genoeg pistes dus in Sarfaus-Fiss-Ladis. Het wintersportgebied biedt echter meer. Wat dacht je van talloze kindvriendelijke faciliteiten op een hoogte van 1.400 tot 2.000 meter?

Kinderen kunnen ski-les krijgen van diverse skileraren en er is kinderopvang mogelijk. In Murmilpak (Serfaus) en Berta’s Kinderland (Fiss-Ladis), wat je kunt zien als wintersport-miniclubs, leren kinderen in hun eigen moedertaal spelenderwijs en met veel humor skiën. De goed geschoolde skileraren- en leraressen zorgen voor de juiste begeleiding. Zo kan er geskied worden over kleine bospaadjes met houten dieren waar onderdoor geskied kan worden.

Kinderen die geen les nodig hebben, kunnen naar hartenlust skiën in het grote skigebied. Als de kinderen het zat zijn om te skiën dan kunnen zij o.a. spelen in de speeltuin of klimmen op de klimtoren. Andere kinderfaciliteiten in Serfaus-Fiss-Ladis zijn diverse avonturenpaden voor kinderen, motorsleeparcours en 10 km rodelbanen. Ook de spannende ondergrondse kabelspoorweg Dorfbahn is een aanrader.

Kindvriendelijke wintersportbestemming, Hotel Amadeus MicheluzziDe grote familiekamers en uitgebreide all inclusive formule maken Hotel Amadeus Micheluzzi tot een geliefd vakantiebestemming voor het hele gezin. Het centrum en de liften zijn op loopafstand, ideaal dus voor je wintersport- en zonvakantie.

Een groot aanbod aan horecagelegenheden

Na een dagje actief bezig zijn in de buitenlucht heb je ongetwijfeld trek gekregen. In Serfaus-Fiss-Ladis is er aan horecagelegenheden geen gebrek. Zo zijn er meer dan 25 bergrestaurants. In veel bergrestaurants is gratis WiFi aanwezig, waardoor je jaloersmakende sneeuwfoto’s gemakkelijk met thuisblijvers kunt delen. Ook aan après-ski geen gebrek. Duik in een van de barretjes en geniet van warme chocolademelk of een lekkere glühwein.

Toch geen sneeuw? Dan nog is het een kindvriendelijke bestemming

Is er onverwacht toch geen sneeuw tijdens jouw verblijf in Serfaus-Fiss-Ladis? Of ga je in de zomer naar dit gebied? Ook dan is er genoeg te doen. Zo kun je prachtige wandeltochten maken en kinderen kunnen deelnemen aan leuke animatieprogramma’s. Zomerfunpark Fiss is in de zomermaanden een walhalla voor kinderen met o.a. Berta’s luchtglijbaan. Zijn jouw kinderen niet bang voor een avontuurtje in Serfaus-Fiss-Ladis? De bekende Duitse auteur Thomas Brezina heeft drie avonturenwandelingen uitgezet.

Serfaus-Fiss-Ladis: wij zijn fan! Wat is jouw favoriete kindvriendelijke wintersportbestemming?

 

Over de auteur

Anouk

Anouk werkt bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ze vindt het heerlijk om te reizen en vervolgens haar ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

1 reactie op “Op de ski’s in de kindvriendelijke wintersportbestemming Serfaus-Fiss-Ladis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *