Menorca met kinderen

Menorca met kinderen, hét buggy-eiland van Spanje

Dat Menorca de bijnaam buggy-eiland draagt, is niet zonder reden; het is de ideale Spaanse bestemming voor een familievakantie. Dat zie je terug in de vele kindvriendelijke hotels, de fijne stranden en het grote aanbod activiteiten. We vertellen je graag alles over een vakantie naar Menorca met kinderen. Lees je mee?

Waarom Menorca met kinderen een goed idee is

Menorca staat bekend als de kleine broer van Mallorca. Letterlijk betekent Minorca (de naam van het eiland in het Spaans) ook ‘kleiner eiland’. Het is met een oppervlakte van ca. 700 km² ongeveer 5x kleiner dan Mallorca. Daarnaast staat Menorca – vanwege de vele buggy’s die ouders vooruit duwen – bekend als buggy-eiland.

Alleen al vanwege de kleinschaligheid is een vakantie naar Menorca met kinderen een goed idee. Maar er zijn nog meer redenen:

  • De meeste accommodaties op Menorca zijn helemaal ingespeeld op kinderen. Je kunt er in veel gevallen rekenen op miniclubs, animatieprogramma’s en kinderzwembaden.
  • De stranden lopen voor het grootste deel langzaam af in zee. Veilig spetteren en zandkastelen bouwen dus.
  • Je bent er zo; een rechtstreekse vlucht duurt ca. 2,5 uur. Dat is goed te doen voor kinderen, toch?!
Nu meteen een kindvriendelijke vakantie op Menorca boeken?Bekijk ons aanbod

Kindvriendelijke stranden op Menorca

Als er één badplaats op Menorca bekend staat als kindvriendelijk dan is het wel Cala’n Bosch. Ondanks haar populariteit heerst er een gemoedelijke sfeer. Er zijn betaalbare restaurants te vinden bij het haventje en ’s avonds wordt er muziek gespeeld op het centrale plein. En niet te vergeten; het strand is fijn

Het strand ligt in een kleine knusse baai, waardoor je jouw kind(eren) niet snel uit het oog verliest. Er zijn ruime mogelijkheden om een huurauto te parkeren én in de zomer openen strandbarretjes hun deuren. Ook zijn er douches aanwezig. En – last but not least – het strand loopt langzaam af in zee.

Menorca met kinderen: Cala'n Bosch, Grupotel Aldea Cala'n BoschGrupotel Aldea Cala’n Bosch staat garant voor een geslaagde familievakantie. Het complex biedt o.a. comfortabele appartementen, diverse zwembaden en een miniclub en speeltuin voor de kleintjes.

Nog meer stranden voor een vakantie op Menorca met kinderen? Met een kustlijn van ruim 200 km en bijna 100 stranden is de keuze reuze:

  • In Cala Galdana vind je een van de mooiste stranden aan de zuidkust van Menorca. Het biedt een prachtig uitzicht over de baai en er heerst een gezellige sfeer. En – niet geheel onbelangrijk als je met kinderen naar Menorca afreist – je kunt er rekenen op een kabbelende zee en een strand dat langzaam afloopt in zee.
  • Op zoek naar een rustig strand, dat ook nog eens bekend staat als één van de schoonste van Menorca? Ga naar Cala’n Porter. Naast bovenstaande pluspunten is het ook nog eens een plaatje; je vindt er een hagelwit zandstrand, omgeven door helderblauw water en grote rotspartijen.
  • Als je gaat voor de beste strandvoorzieningen en het langste strand, dan is de badplaats Son Bou de beste keuze. Het strand is hier maar liefst 4 km lang en je vindt er voorzieningen voor jong en oud. De wat oudere kinderen kunnen hun hart ophalen met dank aan de vele watersporten die worden aangeboden. Wat dacht je van een uurtje waterfietsen met de hele familie?
Menorca met kinderen: Royal Son Bou Family Club Royal Son Bou Family Club ligt op ca. 200 m van het strand en op loopafstand van het centrum. Je kunt rekenen op comfortabele appartementen en volop animatie voor baby’s, kinderen en tieners.
Menorca met kinderen: Cala Galanda
Op Menorca vind je veel kindvriendelijke hotels, met een beetje mazzel ook nog direct aan een fijne baai

Doen & zien op Menorca met kinderen

Met zandkastelen bouwen en spetteren in de branding hebben kinderen de tijd van hun leven. Er is echter nog veel meer te doen op Menorca met kinderen. Kijk je mee naar onze tips?

  • Wist je dat er in de zee rondom Menorca, en dan met name rond Cala’n Bosch, veel wilde dolfijnen zwemmen? We raden je daarom aan om een dolfijnenexcursie te boeken. Zeker weten dat kinderen het hier nog lang over zullen hebben. Vraag bij jouw hotel naar de mogelijkheden of ga naar de haven van de badplaats.
  • Actieve kinderen? Nabij de familievriendelijke badplaats Arenal d’en Castell vind je Nationaal Park s’Albufera. Hier kun je de 350 meter hoge Monte Toro beklimmen. Vanaf dit hoogste punt van Menorca heb je een prachtig uitzicht!
  • Wil je jouw kinderen wat meegeven van de lokale cultuur? Bezoek de relatief rustige hoofdstad Mahón. In de oude binnenstad vind je een aaneenschakeling van historische gebouwen en monumenten. De Santa Maria Kerk, het 18e-eeuwse stadhuis, de middeleeuwse poort aan de Pont de Sant Roc en de resten van het Sant Felip kasteel aan de haven zijn must-sees. Zijn de kleintjes moe van het lopen? Plof neer op een terrasje aan Plaza de s’Esplanada voor een welverdiend ijsje.
  • Ook Ciutadella, de tweede stad van Menorca, is een aanrader. De stad is nog iets kleinschaliger en beschikt over een gemoedelijke haven. Leuke restaurantjes vind je er bij de vleet en in de sfeervolle straatjes kom je leuke winkels tegen. Sla hier ook zeker het marktplein niet over!
  • Het leukste én grootste waterpark van Menorca vind je in het eerdergenoemde Cala’n Bosch. Aquarock biedt uitdagende glijbanen voor oudere kinderen en een waterspuitpark voor de kleintjes. Je hebt daarnaast de keuze uit verschillende zwembaden. Ook aan de nodige eet- en drinkgelegenheden is gedacht.
Menorca met kinderen: Waterpark
Is een vakantie op Menorca met kinderen compleet zonder een bezoek aan een waterpark?

Menorca met kinderen; praktische informatie

  • Zoals gezegd is de vliegtijd naar Menorca vanuit Nederland zo’n 2,5 uur. Dat is prima te doen. Vervelen jouw kinderen zich snel? Lees onze tips voor vliegen met kinderen en vliegen met een baby.
  • Op wat voor weer je kunt rekenen tijdens een vakantie op Menorca met kinderen? Van ca. mei tot oktober zijn de temperaturen heel aangenaam. In de mei- en herfstvakantie kan het kwik naar zo’n 25 °C stijgen. In de zomermaanden gaat de thermometer gemakkelijk richting (en over!) de 30 °C. In de avonden kan het – met name in de mei- en herfstvakantie – wel nog flink afkoelen. Dan is een vestje of trui wel fijn voor de kinderen. Neem hoe dan ook genoeg zonnebrand mee; in de zomer schijnt de zon zo’n 10-11 uur per dag.
  • Tussen Nederland en Menorca is er geen tijdsverschil en er zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!

Kindvriendelijke hotels op Menorca

Zie jij een familievakantie op buggy-eiland Menorca wel zitten én kan je wel wat advies gebruiken bij het vinden van het juiste hotel? We hebben wat mooie suggesties voor je!

  • Op steenworp afstand van het strand en de haven van Cala’n Bosch vind je het familievriendelijke viersterren appartementencomplex Grupotel Playa Club. Geniet met het hele gezin van een vakantie onder de Spaanse zon dankzij de uitgebreide faciliteiten voor jong & oud!
  • Palladium Hotel Menorca heeft alles in huis voor een geslaagde familievakantie. Je kunt rekenen op zwembaden speciaal voor volwassenen en activiteiten. Voor kinderen is er een splash-pool. Het stijlvolle hotel biedt – voor het ultieme vakantiegevoel – kamers met jacuzzi op het terras.
  • Kind is koning bij Hotel Zafiro Menorca. De ruime familiekamers, een miniclub, waterspeeltoestellen en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven maken dat je hier zonder twijfel een geslaagde familievakantie viert.
  • Occidental Menorca beschikt over o.a. een wellnesscentrum en diverse sportfaciliteiten. De jongste vakantiegangers kunnen rondspetteren in het kinderbad, terwijl volwassenen afkoelen in het buitenbad. En… het strand ligt op enkele minuten loopafstand!
  • Tijd om met de hele familie de batterij op te laden? MarSenses Paradise Club Hotel is een verzorgd hotel met prachtige zwembaden (ook voor de jongste vakantiegangers), het strand op loopafstand en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Bekijk alle kindvriendelijke vakanties op Menorca

Zie jij een vakantie op Menorca met kinderen na het lezen van dit artikel wel zitten? We wensen je vast heel veel plezier!

Menorca met kinderen: Hotel Zafiro Menorca
Hotel Zafiro Menorca is een walhalla voor kinderen dankzij het piratenschip

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *