Kerst in Londen

Kerst in Londen; handige tips voor jouw citytrip

Kun jij niet wachten om in kerststemming te komen? Wat dacht je van kerst in Londen?! In de Britse stad hangt vanaf eind november tot begin januari een gezellige kerstsfeer. Met wie vier jij dit jaar kerst in Londen?

Kerst in Londen: waar moet je zijn?

Londen staat al bekend als shopstad, maar in december is het helemaal een walhalla voor christmas- en shopaholics. De vele etalages van de winkels worden omgetoverd tot een sfeervol geheel en het lijkt haast een wedstrijd wie deze het mooist aan kan kleden. Die van Harrods is elk jaar een plaatje. Niet verrassend dus dat er elke dag 35.000 (!) klanten op de kerstafdeling van dit grote warenhuis komen.

Ook de straten zijn op-en-top sfeervol rondom kerst. Fonkelende lichtjes, mooie versieringen en een overvloed aan kerstmuziek. In welke straten je moet zijn tijdens kerst in Londen? Regent Street met haar prachtige engeltjesverlichting, Oxford Street (de grootste winkelstraat van Londen) en Carnaby Street met haar overdadige en kleurrijke versieringen. Ook de immense kerstboom op Trafalgar Square – die ieder jaar cadeau wordt gedaan door Noorwegen als dank voor de steun tijdens de Tweede Wereldoorlog – is de moeite waard.

Daarnaast is de overdekte markthal Covent Garden, waar je allerlei gezellige kraampjes, lichtjes en versieringen vindt, een aanrader. Tot slot mag je Bond Street, Piccadilly Circus en Camden niet overslaan.

Kerst in Londen - Regent Street

Rijd door de mooiste straten van Londen tijdens een bustour met open dak. Je ziet de twinkelende lichtjes en rijkelijk versierde etalages vanuit de bus. Zo heb je direct een goed beeld van kerst in Londen.

Kerst in Londen: de leukste kerstmarkten

Waar Duitsland bekend staat om de nostalgische kerstmarkten, staat Londen dat om de magische etalages. Toch zou ook Londen niet compleet zijn zonder kerstmarkten. De grootste van Londen is zonder twijfel in Hyde Park.

Winter Wonderland is een bonte kerstmarkt met meer dan 200 kraampjes, attracties, shows, foodtrucks en een ijsbaan. ’s Ochtends is Winter Wonderland ideaal voor families, omdat het dan nog niet zo druk is. Je vindt er speciaal voor kinderen een circus, kerstman en kermis met familievriendelijke attracties. ’s Avonds gaan alle lichtjes aan en vloeit bier en glühwein rijkelijk. Ook bijzonder zijn de beeldhouwwerken van ijs in Magical Ice Kindgdom. Winter Wonderland vindt plaats van eind november tot begin januari (kijk voor de exacte data op de website) van 10.00 tot 22.00 uur. Op de website kun je tickets kopen voor een bepaald tijdslot. Deze variëren in prijs van ca. £ 0,- tot £ 7,50,-.

Kerst in Londen - Winter Wonderland

Naast Hyde Park vind je tijdens kerst in Londen nog meer kerstmarkten:

  • Aan de voet van het enorme reuzenrad London Eye vind je vanaf half november een kerstmarkt.
  • De kerstmarkt Southbank Centre Winter Festival loopt langs de Theems en herbergt typisch Duitse kraampjes. Je vindt er daarnaast diverse shows en bijzondere kunst. Fijn; al vanaf eind oktober start deze kerstmarkt in Londen.
  • Bij de Tower Bridge vind je een kerstmarkt met vooral handgemaakte spulletjes.
  • Bij de kerstmarkt op Leicester Square vind je gezellige kraampjes en regelmatig leuke activiteiten en optredens.

Schaatsen tijdens kerst in Londen

Tijdens kerst in Londen kun je op verschillende plekken in de stad schaatsen; het ultieme wintergevoel. We raden aan om van tevoren je tickets en tijdslot te reserveren.

  • Bind bijvoorbeeld de schaatsen onder bij Ice Rink Canary Wharf aan Canada Square Park. In het weekend schaats je hier tussen de Londenaren, die hier overigens ook graag na het werk komen. Rondom de ijsbaan vind je eet- en drinkmogelijkheden. Fijn; de ijsbaan is overdekt met een doorzichtig dak. Zo kun je ook bij slecht weer schaatsen in Londen.
  • Een andere populaire ijsbaan is die bij Somerset House. Geniet met het neo-klassieke gebouw op de achtergrond niet alleen van schaatspret, maar ook van typische après-ski drankjes en jazz muziek met een kersttintje.
  • De meest romantische plek om te schaatsen tijdens kerst in Londen is misschien wel Kew Gardens. Deze ijsbaan vind je in de Koninklijke botanische tuinen.
  • En dan heb je natuurlijk nog de eerder genoemde ijsbaan in Winter Wonderland.

Kerst in Londen - schaatsen

Waar verblijven tijdens kerst in Londen?

Kerst in Londen is verspreid over de hele stad en verschillende wijken. Als je veel wil zien maak je waarschijnlijk gebruik van het openbaar vervoer. We hebben enkele fijne hoteltips voor je verzameld:

  • Lancaster Gate Hotel ligt aan de rand van Hyde Park en is dus een ideale uitvalsbasis als je Winter Wonderland wilt bezoeken. Het hotel beschikt over comfortabele kamers en biedt (naar wens) een fijn ontbijtbuffet.
  • Het luxe Hotel Indigo London – 1 Leicester Square ligt aan Leicester Square en op loopafstand van o.a. Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Covent Garden, Bond Street, Southbank en Oxford Street. Dé ideale locatie voor een citytrip naar Londen met kerst.
  • Het wordt ongetwijfeld een fijne kerst in Londen als je verblijft in Riu Plaza London Victoria. Dit luxe hotel ligt in de wijk Westminster en op loopafstand van Buckingham Palace. Je kunt rekenen op fijne (familie)kamers en suites en een uitgebreid ontbijtbuffet. Extra punten voor de fitnessruimte en het à la carte restaurant.

Kerst in Londen: praktische tips

Heb jij nu zin om kerst in Londen te vieren? We hebben nog enkele praktische tips voor jouw citytrip:

  • Wanneer begint kerst in Londen? Vanaf begin november komt de stad langzaamaan in kerstsferen en openen de kerstmarkten hun deuren. We raden je aan om altijd op de website van de kerstmarkt die je wilt bezoeken te kijken naar de actuele openingstijden.
  • Op 25 december (eerste kerstdag) zijn alle winkels, musea en de meeste kerstmarkten en restaurants gesloten.
  • Op tweede kerstdag is het Boxing Day; de dag dat de grote uitverkoop begint in alle winkels en warenhuizen. Sale maakt kerst in Londen nog leuker toch?!
  • Kerst in Londen duurt meestal tot de eerste week van januari.

Met wie wil jij kerst in Londen vieren? Ben je eerder tijdens deze bijzondere periode in Londen geweest dan horen we graag jouw persoonlijke tips.

Fotografie: Bikeworldtravel | Shutterstock.com, Cedric Weber | Shutterstock.com
 

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *