Kerstshoppen in Londen

New York te duur? Ga kerstshoppen in Londen

Hoe populairder, hoe duurder: dat geldt zeker voor New York. De kerstperiode is het meest favoriet en met name de kosten van de vlucht in december maakt dat veel mensen er slechts over blijven dromen. Maar wat nu als je New York vervangt door Londen? Een net zo hoog kerstgehalte, maar een stuk voordeliger.

Kerstshoppen in Londen: daarom!

Kerstshoppen in Londen: kerstmarktenEen tripje naar Londen is een stuk voordeliger dan kerst in New York. Je hebt immers geen last van de hoge kosten die een vliegreis naar New York met zich meebrengt. En dat komt mooi uit; zou houd je geld over om te (kerst)shoppen.

Londen staat al bekend als shopstad, maar in december is het helemaal een walhalla voor shopaholics. De vele etalages van de winkels worden omgetoverd tot een sfeervol geheel en het lijkt haast een wedstrijdje te zijn wie deze het mooist aan kan kleden. Die van Harrods is o.a. elk jaar een plaatje. Niet verrassend dus dat er elke dag 35.000 (!) klanten op de kerstafdeling van dit grote warenhuis komen.

Maar kerstshoppen in Londen kan op meer plekken, en met lege handen thuis komen is onmogelijk. Neem een kijkje bij de mooi verlichte Regent Street, Oxford Street, Bond Street en Piccadilly Circus, terwijl de kerstmuziek op volle toeren op de achtergrond wordt afgespeeld. Ook Camden is een aanrader!

Winter wonderland: de grootste kerstmarkt van Londen

Waar Duitsland bekend staat om de nostalgische kerstmarkten staat Londen dat om de magische etalages. Toch zou ook Londen niet compleet zijn zonder kerstmarkten. De grootste van Londen is zonder twijfel in Hyde Park.

Winter Wonderland is een bonte kerstmarkt met niet alleen meer dan 200 kraampjes, maar ook attracties. Door de aanwezigheid van o.a. een circus, de kerstman en een kermis is het extra leuk voor kinderen. Ook bijzonder zijn de beeldhouwwerken van ijs in Magical Ice Kindgdom. De toegang tot de markt, die plaats vindt van 23 november tot 6 januari, is gratis. Voor sommige attracties dien je te betalen.

St. Giles Hotel, LondenVerblijf tijdens jouw kersttrip in het hartje van Londen in St. Giles Hotel. Even bijkomen van het shoppen kan in de schoonheidssalon of het binnenzwembad.

Naast Hyde Park kun je ook op andere plekken in Londen kerst snuiven. Zo vind je aan de voet van het enorme reuzenrad Londen Eye vanaf half november een kerstmarkt. Rond Serpentine Road vind je een reuzenrad, een ijsbaan en diverse kraampjes. En sla vooral de kerstmarkt van Southbank niet over. Ook leuk: op Trafalgar Square wordt in november een enorme kerstboom van maar liefst 20 meter hoog opgetuigd.

Schaatsen tot je er bij neervalt

Kerstshoppen in Londen: ijsbanenSchaatsen op de ijsbaan bij Rockefeller Center en in Central Park: must do’s als je kerst in New York viert. Dit ultieme kerstgevoel kun je ook beleven in Londen. De Britse hoofdstad herbergt diverse ijsbanen.

Bind bijvoorbeeld de schaatsen onder bij Ice Rink Canary Wharf aan Canada Square Park. In het weekend schaats je hier tussen de Londenaren, die hier overigens ook graag na het werk komen. Rondom de ijsbaan vind je eet- en drinkmogelijkheden. Een andere populaire ijsbaan is die bij Somerset House. Geniet met het neo-klassieke gebouw op de achtergrond niet alleen van schaatspret, maar ook van typische après-ski drankjes en jazz muziek met een kersttintje.

De meest centrale ijsbanen zijn de ijsbaan naast Londen Eye, die toepasselijk Eyeskate heet, en The Tower of Londen. En dan heb je natuurlijk nog de eerder genoemde ijsbaan in Winter Wonderland.

Genieten van de uitverkoop!

Verblijf jij ook tijdens kerst in Londen? Sla dan je slag op Boxing Day (26 december). Dan begint de grote uitverkoop en kun je extra voordelig shoppen in de bekende winkelstraten en grote warenhuizen. Je wilt toch geen dief zijn van je eigen portemonnee?

Zie jij een weekendje kerstshoppen in Londen wel zitten? Bekijk snel ons volledige aanbod naar Londen. Ben je eerder tijdens deze bijzondere periode in Londen geweest dan horen we graag jouw persoonlijke tips.

Fotografie: Bikeworldtravel | Shutterstock.com, Cedric Weber | Shutterstock.com
 

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *