last minute kerstmarkten nederland

Last minute! De leukste kerstmarkten in Nederland

Wil jij last minute nog een kerstmarkt bezoeken, maar is het niet haalbaar om een markt over de grens op te zoeken, dan kun je altijd nog gaan kerstshoppen in eigen land. We zetten de leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rij.

Duitsland is zonder twijfel de winnaar als het aankomt op kerstmarkten. Toch doet ons landje daar niet aan onder. Met tal van kerstmarkten verspreid oover twaalf provincies is het echt niet noodzakelijk om naar ons buurland te gaan voor een gezellig dagje uit!

Valkenburg, de bekendste kerstmarkten

kerstmarkten in Nederland: Gemeentegrot in ValkenburgZonder twijfel een van de bekendste kerstmarkten in Nederland: Kerststad Valkenburg. In de Limburgse stad zijn twee kerstmarkten ondergebracht in grotten, de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. De oudste en de meest bezochte is de laatste. Hier vind je tal van kerstkraampjes met kerstcadeaus, souvenirs en lekkere warme hapjes & drankjes. In het eeuwenoude gangenstelsel hangt een gezellig sfeertje. In de Fluweelengrot kun je indrukwekkende wandschilderingen en een unieke 18e eeuwse kapel bewonderen.

Wil jij graag meer informatie over de kerstmarkt in Valkenburg, bekijk dan ons eerdere artikel over Kerststad Valkenburg.

Dordrecht, de grootste kerstmarkt én tal van monumenten

Dordrecht is een sfeervolle stad met historische havens, fraaie hofjes en smalle straatjes. Daarnaast vind je in de Zuid-Hollandse stad maar liefst 1.600 monumenten.

Met ruim 200 kramen en pagodetenten is de kerstmarkt in Dordrecht een van de grootste kerstmarkten van Nederland. Slenter langs de kraampjes en tenten en koop unieke kerstproducten. Jong en oud zal zich hier vermaken met dank aan dankzij de muziekpodia, het straattheater en de bekende Christmas sing-a-long. In de binnenstad staan sfeervolle podia waarop prachtige kerstliederen ten gehore gebracht worden. En dan is er ook nog eens een ijsbaantje!

De kerstmarkt in Dordrecht vindt plaats in het weekend van 15 t/m 17 december. De openingstijden zijn (o.v.b.) vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Amsterdam, winterland in de hoofdstad

Ook in de hoofdstad een ruim aanbod aan kerstmarkten. Zo vind je in Amsterdam o.a. De Amsterdamsche Kerstmarkt en de Funky Xmas Market. De kerstmarkten van Amsterdam lijken een beetje op een kerstvlooienmarkt. Je kunt er originele of juist kitscherige kerstcadeaus scoren. En heb je nog een outfit nodig voor de kerstdagen? Ook deze kun je er kopen!

Ook op de pleinen in Amsterdam worden gezellige kerstactiviteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld naar Christmas Village on Ice op het Museumplein. Hier kun je baantjes trekken op de schaatsbaan en vervolgens warme chocolademelk drinken om bij te komen. Heerlijk!

The Albus HotelVerblijf in Amsterdam in het luxe The Albus Hotel. Het is mogelijk om fietsen te huren, waardoor je de diverse kerstmarkten gemakkelijk kunt bezoeken. Op zo’n markt loop je al veel, dus hoe fijn is het dan om de fiets te pakken?

Rotterdam, een en al kerstplezier

Vorig jaar heeft Lonely Planet Rotterdam als uitgekozen tot een van de topsteden voor 2016. Sindsdien heeft de stad niet ingeleverd aan populariteit. Ga jij er ook kerstshoppen?

In Rotterdam worden veel kerstactiviteiten georganiseerd. Een ijsbaantje, tal van kerstoptredens, extra lange winkelavonden om kerstaankopen te doen en volop mogelijkheden om ergens lekker te eten zijn enkele voorbeelden. Daarnaast worden er diverse kerstmarkten georganiseerd, bijvoorbeeld op het Binnenrotteplein. Kerstplezier gegarandeerd!

Maastricht, kerstshoppen & schaatsen tot je er bij neervalt

Voor wie nog nooit in de Limburgse hoofdstad is geweest in december: doe het dit jaar! Elk jaar verandert Maastricht namelijk in een magisch winterwonderland, dat ook wel Magisch Maastricht wordt genoemd.

Ga schaatsen op het Vrijthof, stap in het reuzenrad om de verlichte skyline van Maastricht te bewonderen, loop de magische Lichtroute, bekijk optredens van het Magisch Cultuur Festival en ga kerstshoppen tot je er bij neervalt.

Wil jij graag meer informatie over de kerstmarkten in Maastricht? Bekijk dan ons eerdere artikel over Magisch Maastricht.

Kerstmarkten Nederland, Bastion Hotel Maastricht CentrumEen ligging in het centrum van Maastricht nabij het Vrijthof en de Markt, overdekt parkeren bij het hotel en gratis WiFi. Het zijn slechts enkele voordelen van een verblijf in Bastion Hotel Maastricht Centrum.

Meer kerstmarkten in Nederland…

Dacht je dat dat alles was? Mis! Ook in o.a. Haarzuilen, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Leiden, Den Haag, Zwolle, Deventer (bezoek het Dickens Festijn op 15 en 16 december 2018), Alkmaar, Delft, Arnhem, Haarlem en Enschede vind je leuke kerstmarkten.

Welk van de kerstmarkten in Nederland staat hoog op jouw wensenlijstje? Of ga je liever voor een andere last minute in eigen land?

Hoofdfoto: lexan | Shutterstock.com

Over de auteur

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *