Kerstmarkten Düsseldorf

Kerstmarkten in Düsseldorf: de leukste markten op een rij

Duitsland telt bijna 3.000 kerstmarkten, waardoor je in bijna elke Duitse stad wel één of meerdere kerstmarkten vindt. Toch zijn de kerstmarkten in Düsseldorf veruit favoriet. Je vindt hier verspreid door de stad verschillende markten met elk hun eigen stijl.

Als je in Düsseldorf niet in de kerstsfeer komt dan weten wij het ook niet meer; het is één van de grootste kerststeden in Duitsland. Van eind november tot eind december is de stad een aaneenschakeling van fonkelende lichtjes, metershoge kerstbomen en kleurrijke kerstdecoraties. Daarnaast zijn alle winkelstraten, etalages, gebouwen én pleinen omgetoverd in kerstsfeer.

1. Marktplatz

Kerstmarkten in Düsseldorf met glühweinDe meest nostalgische, centrale en betoverende kerstmarkt is zonder twijfel die op de Marktplatz. In het kloppende hart van de stad, met op de achtergrond het raadhuis in Renaissance stijl, vind je tientallen kraampjes om je kerstinkopen te doen. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de levensgrote kribbe en direct een ritje willen maken in de meer dan 100 jaar oude carrousel.

2. Heinrich Heine Platz

De Düsseldorfse kerstmarkt aan het Heinrch Heine Platz is geheel in het teken van Jugendstil opgebouwd. Mede dankzij de honderden engeltjes in een zee van licht waan je je hier in een hemelse sfeer. Met keuze uit een ruim aantal kraampjes moet je hier slagen voor (handgemaakte) kerstdecoraties en originele kerstcadeaus. Opwarmen doe je met een glaasje Glühwein. Want wat is nu een kerstmarkt zonder deze lekkernij?

3. Sternchenmarkt

Op het eerste gezicht is de Sternchenmarkt niet anders dan de andere kerstmarkten in Düsseldorf, zeker niet als je deze op de dag bezoekt. Tijdens een avondbezoek zal je echter betoverd worden door een parade van licht. Alle kerstlichtjes zijn blauw en wit en door de witte daken van de kraampjes wordt dit nog eens extra benadrukt; een sprookjesachtig geheel. Omdat deze markt volledig is afgestemd op avondbezoekers kun je hier vooral veel eten en drinken. Uiteraard Glühwein, maar ook Duits bier. En gepofte kastanjes, want een goede bodem is wel raadzaam.

4. Schadowplatz

De charme van kerstmarkten? Zonder twijfel de oubolligheid. Met houten chaletjes en traditionele versieringen. Schadowplatz is allesbehalve dit én toch zeker een bezoek waard. De moderne kerstmarkt is een aaneenschakeling van blank hout met witgelakte daken. Nog leuker: de glühwein is hier vervangen door champagne! Door de ligging aan de Königsallee, de bekendste en duurste winkelstraat van Düsseldorf, kun je meteen je kerst- en/of oudjaars-outfit scoren.

5. Gustaf Grundgens Platz

Ga je met de hele familie kerstshoppen in Düsseldorf, sla dan de kerstmarkt aan Gustaf Grundgens Platz niet over. Je vindt hier een ijsbaan van maar liefst 450 m. Terwijl de kinderen rondzwieren op gehuurde schaatsen of een ritje maken in de draaimolen, kunnen volwassenen een glaasje Glühwein nuttigen. Uiteraard vind je er ook traditionele kerstkraampjes.

De leukste hotels in Düsseldorf

Kerstmarkten Düsseldorf, hotels

Wil jij jouw bezoek aan de kerstmarkten in Düsseldorf verdelen over een weekend? Boek dan een verblijf in een van deze hotels en je weekend wordt zonder twijfel een succes!

  • Vanuit Leonardo Hotel Düsseldorf City Centre ben je binnen no time in het centrum van de stad. Na jouw dag struinen over de kerstmarkten kun je helemaal bijkomen in de sauna. Nog energie over? Er is ook een fitnessruimte!
  • In Hotel NH Düsseldorf City start je jouw dag goed bij het ontbijtrestaurant. De kerstmarkten bereik je gemakkelijk te voet of per openbaar vervoer. Al jouw kerstinkopen kun je vervolgens uitstallen in jouw stijlvolle kamer of appartement.
  • Wil je tijdens jouw weekend in Düsseldorf niet alleen los gaan bij de kerstmarkten, maar ook in de winkelstraten? Boek dan een verblijf in Hotel Düsseldorf Mitte. Dit trendy middenklasse hotel ligt bij de bekende Konigsallee.

Boek snel dat weekendje naar Düsseldorf, want voor je het weet zitten alle hotels hier vol in de kerstperiode. Wij wensen je alvast veel kerstplezier!

Ook leuk om te lezen

  • Kerstmarkt in Keulen: waar ga je heen?Kerstmarkt in Keulen: waar ga je heen? Duitsland: het walhalla als het aankomt op kerstmarkten. Wist je dat je bijna 3.000 markten vindt bij onze oosterburen? Waarvan zes verschillende in de populaire kerststad Keulen. Kerstmarkten met elke hun eigen charme.
  • Kerstmarkt in Hamburg: waar ga jij heen?Kerstmarkt in Hamburg: waar ga jij heen? De kerstmarkten in Düsseldorf en Keulen zijn by far de populairste kerstmarkten van Duitsland. Toch hebben wij nog een persoonlijke favoriet; de kerstmarkt van Hamburg. Ga je mee?
  • Romantiek ten top: kerst in Parijs!Romantiek ten top: kerst in Parijs!Heb je er ooit aan gedacht om Parijs te bezoeken rond de kerstperiode? Doen! Slenter door de prachtig versierde straten en struin over de kerstmarkten. Of breng je liever een bezoek aan de kerstparade in Disneyland?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *