Kerstmarkten Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf: de leukste pleinen op een rij

Duitsland telt bijna 3.000 kerstmarkten, waardoor je in bijna elke Duitse stad wel één of meerdere kerstmarkten vindt. Toch zijn de kerstmarkten in Düsseldorf veruit favoriet. Je vindt hier verspreid door de stad verschillende markten met elk hun eigen stijl.

Als je in Düsseldorf niet in de kerstsfeer komt dan weten wij het ook niet meer; het is één van de grootste kerststeden in Duitsland. Van eind november tot eind december is de stad een aaneenschakeling van fonkelende lichtjes, metershoge kerstbomen en kleurrijke kerstdecoraties. Daarnaast zijn alle winkelstraten, etalages, gebouwen én pleinen omgetoverd in kerstsfeer. De kerstmarkt in Düsseldorf is verdeeld over zes verschillende pleinen met elk hun eigen karakter. Wij zetten de leukste op een rijtje.

1. Marktplatz

Kerstmarkten in Düsseldorf met glühweinDe meest nostalgische, centrale en betoverende kerstmarkt is zonder twijfel die op de Marktplatz. In het kloppende hart van de stad, met op de achtergrond het raadhuis in Renaissance stijl, vind je tientallen kraampjes om je kerstinkopen te doen. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de levensgrote kribbe en direct een ritje willen maken in de meer dan 100 jaar oude carrousel.

2. Heinrich Heine Platz

De Düsseldorfse kerstmarkt aan het Heinrch Heine Platz is geheel in het teken van Jugendstil opgebouwd. Mede dankzij de honderden engeltjes in een zee van licht waan je je hier in een hemelse sfeer. Met keuze uit een ruim aantal kraampjes moet je hier slagen voor (handgemaakte) kerstdecoraties en originele kerstcadeaus. Opwarmen doe je met een glaasje Glühwein. Want wat is nu een kerstmarkt zonder deze lekkernij?

3. Sternchenmarkt

Op het eerste gezicht is de Sternchenmarkt niet anders dan de andere kerstmarkten in Düsseldorf, zeker niet als je deze op de dag bezoekt. Tijdens een avondbezoek zal je echter betoverd worden door een parade van licht. Alle kerstlichtjes zijn blauw en wit en door de witte daken van de kraampjes wordt dit nog eens extra benadrukt; een sprookjesachtig geheel. Omdat deze markt volledig is afgestemd op avondbezoekers kun je hier vooral veel eten en drinken. Uiteraard glühwein, maar ook Duits bier. En gepofte kastanjes, want een goede bodem is wel raadzaam.

Meer praktische informatie over de kerstmarkt in Düsseldorf vind je op de Nederlandstalige website.

4. Schadowplatz

De charme van kerstmarkten? Zonder twijfel de oubolligheid. Met houten chaletjes en traditionele versieringen. Schadowplatz is allesbehalve dit én toch zeker een bezoek waard. De moderne kerstmarkt is een aaneenschakeling van blank hout met witgelakte daken. Nog leuker: de glühwein is hier vervangen door champagne! Door de ligging aan de Königsallee, de bekendste en duurste winkelstraat van Düsseldorf, kun je meteen je kerstoutfit scoren.

5. Gustaf Grundgens Platz

Ga je met de hele familie kerstshoppen in Düsseldorf, sla dan de kerstmarkt aan Gustaf Grundgens Platz niet over. Je vindt hier een ijsbaan van maar liefst 450 m². Terwijl de kinderen rondzwieren op gehuurde schaatsen of een ritje maken in de draaimolen, kunnen volwassenen een glaasje glühwein nuttigen. Uiteraard vind je er ook traditionele kerstkraampjes.

Ga jij naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Wij wensen je dan alvast veel kerstplezier!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *