Kerst in de zon

Kerst in de zon: hier kan het zeker weten!

Wil jij de kerstverplichtingen even ontsnappen en genieten van de zon op je bolletje? Onlangs zetten we al de favoriete decemberbestemmingen op een rij. Maar er is meer… Check snel onderstaande vakantiebestemmingen en beslis waar jij kerst in de zon viert.

Contrastrijk Dubai

Wie deze reisblog met grote regelmaat volgt, weet dat ik weg ben van Dubai. Die enorme liefde steek ik ook niet onder stoelen of banken. En dus mag deze bijzondere bestemming ook niet ontbreken als we het over kerst in de zon hebben.

Een aantal jaar geleden bracht ik in december (als het niet te warm is!) een kleine week door in de metropool waar alles groter is dan groots. De hoogste toren ter wereld, de grootste indoor skihal ter wereld, de grootste én duurste fonteinenshow ter wereld, het grootste winkelcentrum ter wereld… Dubai breekt records! Als je goed kijkt, vind je er vast ook de grootste kerstboom ter wereld.

Maar Dubai biedt meer dan dit. Het geeft je een kijkje in het verleden tijdens een bezoek aan Al Fahidi en Deira, de oudste wijken. En je hebt de mogelijkheid om een te gekke jeepsafari te maken door de woestijn. Neem wel even pilletjes tegen reisziekte mee…

Tel daar de vele chique hotels met zwembaden bij op en je brengt de kerstdagen ook nog eens (deels) door in bikini of zwembroek. Een trip met contrasten!

Dubai, Vintage Grand HotelLuxe verblijven en niet de hoofdprijs betalen? Ons meest geboekte hotel is Vintage Grand Hotel. Met dank aan mooie aanbiedingsprijzen lig jij met kerst misschien wel op een van de mooie stranden van Dubai. Want ja, die zijn er ook!

Kerst in de zon: Dubai

Kleurrijk Senegal

Is een weekje genoeg om kennis te maken met de veelzijdigheid van een land én verliefd te worden? Ja! Eerder reisde ik voor een nog kortere trip af naar Senegal, een van onze tot nog toe minder bekende winterzonbestemmingen.

Het meest bijzondere aan het Afrikaanse land? Dat het er écht nog authentiek is. Dit merk je tijdens een bezoekje aan de hoofdstad Dakar en het slaveneiland Goree dat je per ferry vanuit de hoofdstad in ca. 20 minuutjes bereikt. En wil je je nog meer tussen de locals wanen? Breng een bezoek aan de visafslag en de kleurrijke markten in Mdoun. Een gekrioel van mensen, maar oh zo mooi!

Tel daarbij op de aangename temperaturen in de winter, maar liefst 700 km aan kustlijn en witte stranden, een korte vluchttijd en weinig tijdsverschil. Dit land heeft alles in zich voor een veelzijdige zonvakantie.

Senegal, Royal Horizons BaobabIk liet me verrassen door de luxe van het hotel waarin ik verbleef. Royal Horizons Baobab is een all inclusive hotel met net een beetje meer dan je in Gambia of Egypte gewend bent. En het kilometerslange zandstrand ligt voor de deur!

Kerst in de zon: Senegal

Vertrouwd Curaçao

Holland met een tropisch tintje? Dat vind je op Curaçao. Dat het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden zie je heel goed terug in de kleurrijke hoofdstad Willemstad. Door de grachtenpanden doet het je al snel aan Amsterdam denken. Daarentegen zijn er ook dingen die héél ver van Nederland afstaan…

De tropische stranden bijvoorbeeld en het dito klimaat. Het hele jaar door is het hier rond de 30 °C en dat betekent dat je optimaal kunt genieten van de meer dan dan 50 baaien en stranden met elk hun eigen charme. Natuur vind je er ook in de vorm van Nationaal Park Christoffel en de bijbehorende berg.

Extra must see: voor de kust ligt het paradijselijke Klein Curaçao. Stap op de boot, ga chillen aan het strand, neem een kijkje in de onderwaterwereld en geniet van een lekkere barbecue lunch.

Renaissance Wind Creek Curacao Resort , WillemstadBreng jouw vakantie door in Renaissance Wind Creek Curacao Resort, in het centrum van de hoofdstad. Met een privéstrand voor de deur (het enige hotel in Willemstad met een strand überhaupt!) combineer je zon en cultuur in een handomdraai.

Kerst in de zon: Curaçao

Booming Egypte

Egypte is booming als luxe winterzonbestemming. En terecht! Je kunt hier voor een fijne prijs een weekje all inclusive genieten in een van de vele luxe hotels in de badplaatsen Hurghada, Marsa Alam of El Gouna.

Stranden zijn er in overvloed. Om te luieren of als uitvalsbasis voor diverse watersporten. Met in het bijzonder duiken. De Rode Zee staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en geweldige duikspots.

Je hebt daarna kans om tijdens dagtripjes kennis te maken met het bijzondere land. Boek een jeep- of quadsafari de binnenlanden in of ga op bezoek bij de bedoeïenen en dineer onder een geweldige sterrenhemel. Mijn persoonlijke favoriet? Paradise Island.

Egypte, Sentido Mamlouk Palace ResortSentido Mamlouk Palace Resort heeft alles in huis voor een onvergetelijke kerst in de zon! Het ligt aan een privéstrand, beschikt over comfortabele kamers en biedt maar liefst vijf restaurants. Extra pluspunt? Het enorme zwembad!

Kerst in de zon: Egypte

Zonnig Fuerteventura

Hoef je niet per se in bikini te liggen, maar wil je wel graag het zonnetje op je bol terwijl je een (nieuwe) vakantiebestemming ontdekt? Ga voor een van de Canarische Eilanden. Op Fuerteventura kun je bijvoorbeeld rekenen op een temperatuur van zo’n 20 °C.

Een aantal jaar geleden bezochten we in de winter met alle collega’s het Spaanse eiland. Tijdens een paar dagen rondtoeren lieten we ons positief verrassen. De oude hoofdstad Betancuria is een aanrader, evenals de diverse miradors die het eiland biedt. De duinen bij Corralejo zijn ook al zo prachtig.

En wat is een eiland zonder vis? Je kunt dit als de beste eten op Fuerteventura. Breng hiervoor een bezoekje aan de vissersdorpjes Ajuy en El Cotillo. Aanrader: bestel de baby-inktvisjes.

Kerst in de zon, Fuerteventura: Riu Oliva Beach ResortWij verbleven in Riu Oliva Beach Resort. De naam zegt het al; dit hotel grenst direct aan het strand. Én aan de duinen van Corralejo. Je geniet van de all inclusive formule en hebt twee zwembaden tot je beschikking.

Kerst in de zon: Fuerteventura

Hier vier je ook kerst in de zon!

Of dit de enige plekken zijn om kerst in de zon te vieren? Nee hoor, we hebben nog een aantal fijne opties voor je:

  • Niet je voeten in de sneeuw, maar je voeten in het hagelwitte zand op een van de stranden van Mauritius. Dit eiland ten oosten van het Afrikaanse vasteland is een walhalla voor strandliefhebbers, maar ook fijn als je van cultuur (check de hoofdstad Port Louis) of natuur (dat groene binnenland!) houdt.
  • Je kan een winters landschap in Nederland ook inruilen voor een landschap vol rijstvelden op Bali met kerst. Zon schijnt er op dit Indonesische eiland een stuk meer en je vindt er pareltjes van stranden. Met een cocktail bij zonsondergang in je zomerse outfit? Wij tekenen ervoor!
  • Liever niet zo ver vliegen? Dan tippen we de Canarische Eilanden, met in het bijzonder Tenerife. Het eiland is veelzijdig en herbergt een prachtig vulkanisch landschap in Nationaal Park El Teide. Strandhoppen kan hier zeker en dat geldt ook voor street art spotten.

Weet jij al waar jij kerst in de zon gaat vieren? Of blijf je toch liever thuis, hopend op een witte kerst?

Met kerst naar de zon?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *