Kerst in New York

Wees er op tijd bij! Kerst in New York

Hebben we het nu al over Kerst, terwijl de zomer nog maar net achter ons ligt? Ja! Want als je de ultieme Kerst wilt vieren – en dat lukt met kerst in New York! – kun je er niet vroeg genoeg bij zijn.

New York: een aantal jaar geleden verloor ik mijn hart aan deze bruisende stad. Omdat ik graag nieuwe bestemmingen ontdek, ben ik niet meer terug geweest. Maar als ik terugga dan zal dit zonder twijfel in de kerstperiode zijn. Niet in de laatste plaats omdat je hier dan kunt schaatsen bij Rockefeller Center óf in Central Park. En dat geeft me het romantische gevoel van de film Serendipity.

Als je in de kerstperiode naar New York gaat, kun je meer dan alleen schaatsen. Enorme praalwagens tijdens Macy’s Thanksgiving Day Parade, de beroemde kerstboom bij Rockefeller Center, talloze optredens in de vele theaters… Het is dus niet verrassend dat deze periode populair is onder (Nederlandse) reizigers. En dat betekent dat je maar beter je reis op tijd kunt boeken; voor de prijzen die door de grote vraag stijgen of omdat er gewoonweg weinig mogelijkheden meer zijn voor een Kerst in New York.

Kerst in New York: wat kun je verwachten?

Kerst in New York, ijsbaanElke winter verwelkomt The Big Apple de vele bezoekers met open armen. Toeristen maken kennis met klassieke tradities en doen hun inkopen in de schitterend versierde warenhuizen. Het is zonder twijfel een van de gezelligste periodes in de stad.

En deze periode start al op 26 november, wanneer de jaarlijkse Macy’s Thanksgiving Day Parade plaatsvindt. Op 2 december gaan de lichtjes van de enorme Rockfeller Center Christmas Tree aan. Deze verlicht de naastgelegen ijsbaan, die overigens al vanaf eind oktober geopend is.

Hoewel veel toeristen hun stedentrip New York met name in Manhattan doorbrengen, heeft New York meer wijken waar de kerstsfeer te proeven valt. Bekijk per wijk wat je kunt verwachten.

Kerst in de wijken van New York

  • In Manhattan vindt dus het officiële startschot plaats met de parade en de enorme kerstboom. Je kunt echter ook schaatsen op de Wollman Rink in Central Park, of die in Bryant Park (de goedkoopste!). Naast deze laatste vind je de gezellige Winter Village Kerstmarkt. Muziekliefhebbers kunnen vanaf 13 november naar de Radio City Hall gaan. Hier vindt de Radio City Christmas Spectacular Show plaats. Deze winter kun je daarnaast Elf the Musical bewonderen in Manhattan en het New York City Ballet voert het bekende stuk The Nuttcracker weer op. Uiteraard wordt Kerst in New York (of in dit geval in Manhattan) afgesloten met New Year’s Eve op Times Square. Groter kun je de jaarwisseling niet vieren.
  • Hoewel geen één wijk het zo groots aanpakt als Manhattan kun je ook voor de nodige kerstsfeer terecht in The Bronx. Bekijk met het hele gezin de beroemde Holiday Train Show in de botanische tuinen. En op 5 december vindt de jaarlijkse Holiday Family Day plaats in het Bartowel-Pell Mansion Museum. Kinderen kunnen hier o.a. met de kerstman op de foto, maar aan volwassenen stelt hij ook gerust zijn knie ter beschikking. En er zijn tal van andere activiteiten.
  • Lichtjes kijken kan de hele maand december in Brooklyn, tijdens A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights Tour. In de weekenden kun je al je souvenirs kopen bij de sfeervolle Holiday Market op Coney Island. En wat is Kerst in New York zonder Annie? Je kunt deze en andere musicals bekijken in het gerenoveerde Kings Theatre.
  • Museumliefhebbers zijn in deze periode aan het goede adres in Queens. Zo doen zeven musea mee aan de jaarlijkse Holiday House Tour op 6 december én kun je een kersttour krijgen door het Louis Armstrong House Museum. In de New York Hall of Science is een 40 m² groot dorp van gingerbread gemaakt. En deze is eetbaar! Je kunt hier workshops volgen en leren hoe je deze toffe gingerbread-huisjes zelf maakt.
  • Een veel vergeten wijk: Staten Island. In deze wijk kun je in de kerstperiode een bezoek brengen aan het Alice Austen House. Deze is niet alleen in kerststijl gedecoreerd, je kunt er ook handgemaakte kerstcadeautjes kopen tijdens de Arts and Crafts Fair op 28 en 29 november. Op 6 december worden in Staten Island de lichtjes van de kerstboom officieel aangedaan. Bewonder dit fenomeen in Historic Richmond Town en loop daarna mee in de Candlelight Tour.

Kerstshoppen tot je er bij neervalt

Kerst in New York, Macy'sGeen stad nodigt zo enorm uit tot kerstshoppen als New York. Aan 5th Avenue kun je volledig los gaan bij kledingwinkels variërend voor elk budget, van H&M tot Versace. Nog een gadgetliefhebber die je heel blij wilt maken met een kerstcadeautje? Loop dan binnen bij de Apple Store.

Ook de warenhuizen zijn vanaf eind november volledig in kerstsfeer. De warenhuizen – waaronder Saks, Lord & Taylor en Macy’s – gaan elk jaar weer de strijd met elkaar aan: wie heeft de mooiste etalage? Met name Macy’s is een waar paradijs. Op de achtste verdieping vind je in deze periode Santaland. Een paradijs voor kinderen! Je kunt hier op de foto met – volgens hun eigen zeggen – de enige echte Santa Claus. Het kost je een paar uur in de rij staan, maar dan kun je wel met hem op de foto.

Ook leuk: naast de al eerder genoemde kerstmarkten vind je in het indrukwekkende Grand Central Terminal een kleine kerstmarkt. Bijzonder is de boekenkraam met enkel kerstverhalen.

Zie jij kerst in New York wel zitten? Bekijk nu ons voordelige aanbod. Stuur je ons dan wel een foto vanaf Times Square of de ijsbaan om ons jaloers te maken?

Fotografie: kmichal | Shutterstock.com, Songquan Deng | Shutterstock.com, FashionStock.com | Shutterstock.com

 

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Wees er op tijd bij! Kerst in New York

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *