Kerst in New York

Droom jij van een kerst in New York? Beleef op-en-top kerstmagie!

Kerst in New York: voor veel reizigers is het een droom die uitkomt. Naar verwachting zullen maar liefst vijf miljoen vakantiegangers de stad in december aan doen. En jij kunt er daar één van zijn!

Kerst in New York in een vogelvlucht

December in New York is magisch, haast een sprookje. Op Rockefeller Square wordt een levensgrote kerstboom opgetogen, Macy’s (het warenhuis) houdt een geweldige Thanksgiving Parade en alle restaurants, winkels, attracties en hotels doen nog nét een stapje harder hun best om jou de vakantie van je leven te laten beleven.

Als je niet te lang wacht met boeken, kun jij daar nog bij zijn! En bij alle andere activiteiten en gave evenementen die we hieronder voor je op een rij zetten.

De leukste evenementen en activiteiten

Befaamd is zonder meer de eerdergenoemde Macy’s Thanksgiving Parade. Op 23 november wordt deze al voor de 91e keer gehouden. Fanfares, gigantische heliumballonnen en diverse beroemdheden sieren dan het straatbeeld.

Kerst in New York, schaatsenNet zo bekend: vanaf eind november tot begin januari vind je aan de voet van Rockefeller Center een enorm en bovenal prachtige kerstboom. Dit is dé kerstboom van New York. Voor meer mooie versieringen maak je in december een tour door Brooklyn. Laat je verblinden tijdens a Slice of Brooklyns Christmas Lights Tour!

En wat is kerst zonder schaatsen? Central Park is en blijft dé plek om de schaatsen onder te binden en na afloop een warme beker chocolademelk te drinken. Mocht dat je iets te druk zijn; schaatsen kan ook in Bryant Park, bij Brookfield Place en bij Rockefeller Center. Dat laatste met uitzicht op die geweldige kerstboom!

Kerst in New Yorkse musea

Kerst en peperkoeken zijn voor Amerikanen wat Sinterklaas en pepernoten voor ons zijn. Niet verwonderlijk dat je – net als voorgaande jaren – bij New York Hall of Science terecht kunt voor Gingerbread Lane. Vanaf 11 november tot 15 januari vind je hier zo’n 1.000 handgemaakte peperkoeken-huizen.

In het Louis Armstrong House Museum kun je luisteren naar een opname van It was the night before Christmas, uiteraard ingesproken door Louis Armstrong zelf.

Geen museum, maar wel een geweldige voorstelling: de Holiday Train Show in de New York Botanical Harden. Maar liefst 150 miniaturen van iconische gebouwen worden gepasseerd door rijkelijk verlichte modeltreinen. Te bewonderen van 22 november t/m 15 januari.

De leukste kerstvoorstellingen

Is er een kerst zonder de notenkraker? Nee! Vanaf 24 november t/m 31 december voert het New York City Ballet deze klassieker weer op.

Begin december in New York en in de buurt van de Staten Island Ferry? Van 8 t/m 10 december wordt op slechts enkele meters van de ferry voor de 14e keer de St. George Theatre Christmas Shows opgevoerd. Door meer dan 100 acteurs!

Last but not least: The Rockettes zijn terug van weggeweest. Radio City Christmas Spectacular staat in het teken van extravagante kostuums, de favoriete klassiekers en nieuwe dansnummers. Je kunt deze show bewonderen van 10 november t/m 1 januari.

Hier kun je het best kerst shoppen!

Kerst in New York, winkelenNatuurlijk kun je in New York niet om Fifth Avenue heen; het is de meest bekende winkelstraat van deze bruisende wereldstad. Met zoveel mooie winkels en merken dat het haast onmogelijk is hier niet te slagen.

Warenhuizen – aan Fifth Avenue en elders in de stad – pakken in de kerstperiode enorm uit. Ze lijken haast wel een wedstrijd te houden voor de mooiste etalages. Loop zeker eens binnen bij Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Lord & Taylor en Tiffany & Co, hebben speciaal ingerichte etalages tijdens de feestdagen.

En wat is een kersttrip zonder kerstmarkten? Struin langs de vele kraampjes in Bryant Park, aan Union Square, in Grand Central Terminal en bij Columbus Circle. En dat is nog maar een kleine selectie uit alle markten die de stad in deze periode herbergt.

De beste plekken om te overnachten

Laten we wel wezen; als je een enorme keuze aan hotels wilt, ben je eigenlijk al te laat. Omdat kerst in New York zo populair is zitten veel (voordelige) hotels al vol. Toch hebben we nog een fijne selectie voor je van hotels die nog wel kamers bieden in de oh zo sfeervolle decembermaand.

  • In Brooklyn Way Hotel ga je een heerlijke tijd tegemoet. Je verblijft in een stijlvolle kamer, kunt jouw spieren trainen in het fitnesscentrum en komt na jouw dag in de stad helemaal bij in de sauna. Dat wordt genieten!
  • De naam doet het al vermoeden; het sfeervolle The Paper Factory Hotel is ondergebracht in een oude papierfabriek, van meer dan 100 jaar. Je vindt het hotel in stadsdeel Queens. Binnen 10 minuten sta je echter in Manhattan. Wat overigens niet per se nodig is; ook in Queens zijn er genoeg evenementen in deze periode.
  • Eenvoudig, luxe en functioneel: dat zijn de woorden die Yotel New York Times Square het best beschrijven. Dit no nonsense hotel, zoals ze het zelf omschrijven, ligt centraal in Midtown Manhattan; je bent slechts een paar straten van Times Square verwijderd. Je bent ook zo aan Fifth Avenue om al je kerstinkopen te doen.

Is het voor jou ook al tijden een droom om in december (en nog beter tijdens kerst zelf) een stedentrip naar New York te maken? Wacht niet te lang, de vluchten zijn eens vol!

Fotografie: Songquan Deng | Shutterstock.com, Nestor Noci | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *