Kaapverdië vs Gambia

Kaapverdië vs. Gambia: voor welke (winter)zonbestemming ga jij?

Wil jij een nieuwe bestemming ontdekken, waar je het hele jaar verzekerd bent van een flinke dosis zon? Kies dan voor Kaapverdië of Gambia. Beiden beschikken over heel wat zonuren, prachtige stranden en een mooie natuur. Maar welk land past het best bij jou? Wij helpen je met jouw keuze door je mee te nemen langs de twee landen. Na het lezen van dit artikel kun je kiezen! 

Kaapverdië en Gambia zijn de afgelopen tijd ontzettend populair geworden onder vakantiegangers. Wij snappen wel waarom! In beide landen kun je namelijk het hele jaar door genieten van een aangenaam klimaat. Je kunt er een heerlijke strandvakantie vieren tijdens onze koude wintermaanden.

Een andere reden voor een vakantie naar Kaapverdië of Gambia, is dat je er voor relatief weinig geld heen kunt gaan. De hotels hanteren over het algemeen niet al te hoge prijzen, waardoor je zeker een goede deal vindt. En ook fijn: de vliegduur naar beide landen bedraagt minder dan zeven uur!

Zie jij een (winter)zonvakantie naar Kaapverdië of Gambia wel zitten en ben je benieuwd naar welk van de twee het best bij jou past? Wij nemen je mee naar de zonnige landen!

Paradijselijk Kaapverdië

Kaapverdië ligt ten westen van het Afrikaanse vasteland. De eilandengroep bestaat uit tien zonnige eilanden, waarvan Sal en Boa Vista de populairste zijn. Het hele jaar door zijn de temperaturen hier aangenaam!

 Kaapverdië vs Gambia,SalSal is een ideale plek voor zowel zon- als natuurliefhebbers. De stranden van het eiland zijn hagelwit en de zee azuurblauw. En door de bijna altijd aanwezige wind, is het ook een watersportparadijs. Luieren kun je hier dus prima afwisselen met actief bezig zijn.

Natuurfanaten halen hun hart op bij het zoutmeer Pedra de Luma, waar je op het water blijft drijven. Het bijzonder blauwe water van de Laguna Buracona is een ander hoogtepunt. Daarnaast beschikt Sal over een woestijnrijk landschap. Genoeg te ontdekken dus!

En ben je toe aan wat levendigheid om je heen? Ga dan naar Santa Maria. Dit voormalig vissersdorpje beschikt over tal van restaurants, waar vers gevangen vis de menu’s domineert. Na het diner kun je bijkomen in jouw hotel. De meesten zijn luxe te noemen!

Kaapverdië vs Gambia, TUI Blue Cabo Verde ResortEen voorbeeld van zo’n hotel is TUI Blue Cabo Verde . Door de directe ligging aan het strand weet je zeker dat je van de zon kunt genieten. En het adults only hotel (met swim-up kamer naar keuze!) biedt daarnaast een all inclusive mogelijkheid.

Kaapverdië vs Gambia, Boa VistaBoa Vista betekent ‘mooi uitzicht’. Je weet dus meteen wat je van dit Kaapverdische eiland kunt verwachten! Ook hier vind je grote woestijnvlaktes, mooie stranden en tal van bezienswaardigheden. En doordat het eiland drie keer groter is dan Sal, is er nog veel meer te ontdekken.

Op de stranden van Boa Vista kun je naast zonnen ook schildpadden bewonderen. Het eiland is voor deze Caretta caretta schildpadden namelijk een belangrijk broedplaats. Boek een excursie om ze te spotten zonder dat je hun veilige leefomgeving aantast.

In zowel het noorden als zuiden van Boa Vista vind je daarnaast indrukwekkende natuurrijke pareltjes als mooie valleien en zoutmeren. Ook zijn er tal van dorpjes te vinden. Boek een excursie of huur een auto en trek eropuit om al dit moois te ontdekken!

Kaapverdië vs Gambia: Riu KaramboaDoor de rustige ligging tussen de zandduinen en het strand is het in Riu Karamboa prima uit te houden. Door de 24-uurs all inclusive én adults only formule kom je zeker niks tekort. Tal van relax- & sportfaciliteiten maken het vakantieplaatje compleet.

Veelzijdig Gambia

Kaapverdië vs Gambia, strand GambiaOok Gambia is een heerlijke all year round bestemming. Overdag geniet je van een groot aantal zonuren en ’s avonds kun je heerlijk slapen door de aangename, koelere temperaturen. Je komt gegarandeerd uitgerust weer thuis!

Van het fijne klimaat profiteer je het best op één van de stranden, die veelal omringd worden door palmbomen. Dit geeft jouw stranddag gegarandeerd een tropisch tintje! Door de soms grote hoogtes van de golfen is Gambia een fijne bestemming om te (leren) surfen. Luieren en sporten gaan hier dus prima samen.

Met haar oppervlakte van 11.300 km² is Gambia het kleinste land van het Afrikaanse vasteland. Toch is er niet weinig te ontdekken. Zo beschikt Gambia over tal van levendige badplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je ontdekt hier gegarandeerd waarom de plaatselijke bevolking te boek staat als mega vriendelijk!

Kaapverdië vs Gambia, Coco Ocean Resort & SpaDirect aan zo’n fijn strand ligt Coco Ocean Resort & Spa. In de restaurants kun je o.a. groenten en fruitsoorten proeven uit de eigen hoteltuin. Bijzonder! Relaxen kan in het wellnesscentrum en aan de zwembaden. En er is gratis WiFi!

Wat je precies waar kunt doen? Struin over de marktjes in Kololi, wandel langs de rijstvelden nabij Kotu, spot nabij Bijilo aapjes in Monkeytown en snuif cultuur in de hoofdstad Banjul. Doordat deze badplaatsen niet ver van elkaar vandaan liggen, kun je ze allemaal bezoeken!

Gambia is daarnaast een echte natuurbestemming. In Abuko Nature Park kun je verschillende diersoorten bewonderen, zoals apen, krokodillen en nijlpaarden. Bijzonder! Ook Baobab Island is een bezoekje waard. Op dit natuurrijke eiland vind je o.a. 100 verschillende vogelsoorten en indrukwekkende bomen. Een absolute aanrader!

Weet jij al voor welk van deze zonnige bestemmingen je gaat, of wil je eerst nog even door ons hotelaanbod bladeren? Check dan snel onze hotels in Gambia en op Kaapverdië en boek die vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

1 thoughts on “Kaapverdië vs. Gambia: voor welke (winter)zonbestemming ga jij?

  1. Fijn zo een uitgebreide toelichting . Kaap verdie zijn wij al geweest en dat is prima bevallen. Wij hebben buiten Europa niet zo een exclusief all inclusief gehad als op Kaapverdië. Eten van een uitstekende kwaliteit. Voor ons zou Het Gambia worden . Weer eens wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *