Vakantie Sal, Kaapverdië

(Winter)zon op Sal: 100% relaxgarantie

Kaapverdië; tien jaar geleden hadden nog maar weinig vakantiegangers gehoord van de eilandengroep voor de kust van Afrika. Nu is het één van de belangrijkste winterzonbestemmingen en ook in de zomer vertoeven we er graag. Eén van de populairste eilanden is Sal. En dat is niet zonder reden…

Sal in een vogelvlucht

Vakantie Kaapverdië, Sal: strandKaapverdië is een eilandengroep ten westen van het Afrikaanse vasteland. Deze zuidelijke ligging zorgt ervoor dat je het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde zonvakantie direct in huis hebt; een aangenaam klimaat. Er is geen één maand waarin de temperatuur hier onder de 23 C° daalt. Zelfs niet in de winter!

Sal doet daar nog een schepje bovenop qua ingrediënten. Het eiland, één van de negen overigens, biedt eindeloos veel zandstranden en luxe hotels die uitnodigen om een weekje (of twee) volledig te ontspannen.

Bijzonder is dat deze tropische stranden naadloos overgaan in een eindeloos woestijnlandschap, wat weer uitnodigt voor leuke dagtripjes.

Het bruisende hart van Sal

Al het leven, in elk geval voor toeristen, speelt zich in en rondom Santa Maria af. Als je hier wandelt, is het nauwelijks voor te stellen dat dit plaatsje tot de jaren 90 een klein vissersdorpje was. Het wordt nu gekenmerkt door barretjes, terrasjes en (vis)restaurants. Excursies worden er bij de vleet aangeboden en langs het 8 km (!) lange zandstrand zijn luxe resorts uit de grond herrezen.

Zien & doen op Sal

Vakantie Sal, KaapverdiëWatersporters opgelet: een groot deel van het 200 km² grote eiland bestaat uit strand en de wind is bijna altijd aanwezig. Dat biedt genoeg opties! Kite- en windsurfen zijn op Sal bijvoorbeeld erg populair. Maar ook zeilen, duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden.

Iets minder sportief aangelegd? Ga voor een van de vele dagtripjes die op het eiland worden aangeboden. Onze favorieten:

  • Op het zoutmeer Petra de Luma kun je – net als op de Dode Zee – blijven drijven. Je kunt deze aandoen tijdens een uitgebreide dagtour, waarbij je ook de hoofdstad Espargos en diverse vissersdorpjes bezoekt.
  • Een andere bekende bezienswaardigheid is het ‘blauwe oog’ van Sal, ofwel Lagune Buracona. Het water in deze lagune aan de westkust van Sal ligt in een vulkanische rots. Bij zonnig weer – blijf bij bewolking maar thuis – krijgt het water tussen ca. 11.00 en 13.00 uur een bijzondere azuurblauwe kleur. Dan weet je ook meteen waar de bijnaam vandaan komt…
  • Snelheidsduivel? Boek een quadtour en scheur met 50 km per uur over verlaten stranden en door de (zand)duinen. Jeeps behoren overigens ook tot de mogelijkheden als je liever op iemand anders chauffeurskunsten vertrouwt.
  • Ontdek Sal vanaf het water. Want als je niet van duiken houdt, is er nog wel een mogelijkheid om de onderwaterwereld te leren kennen. Per glasbodemboot! En er zijn trips waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen. Ook bijzonder!
  • Met een rijkdom aan vissen – denk aan blauwe marlijnen, zwaardvissen, tijgerhaaien, tonijnen en barracuda’s – is Kaapverdië (en in het bijzonder Sal) dé plek om een dagje te gaan (diepzee)vissen. Het beste ga je hiervoor op pad met een lokale visser!

Kennismaken met de lokale keuken

Veel hotels bieden een all inclusive formule, maar laat dit je er alsjeblieft niet van weerhouden om ook eens uit eten te gaan. Een vakantiebestemming heb je naar ons idee pas echt ontdekt als je ook kennis hebt gemaakt met de lokale keuken.

Cachupa is één van de specialiteiten van het land, of eigenlijk; het wordt gezien als het nationale gerecht. In de restaurants op Sal staat dit dan ook vrijwel overal op de kaart. Het is een eenpansgerecht met als basis bonen en het is er in verschillende varianten. Oorspronkelijk is cachupa de variant met gedroogd of gepekeld vlees uit Portugal.

Baden in een weelde van luxe

Vakantie Sal, KaapverdiëMisschien heb je jouw vakantie naar Kaapverdië al geboekt, maar mocht dit niet het geval zijn, neem dan zeker even een kijkje in onze top-selectie van hotels op dit fijne relax-eiland. Wij doen het niet voor minder dan vier sterren, want het fijne aan Sal is dat het – in verhouding met diverse Europese bestemmingen – best betaalbaar is.

  • 24 uur per dag genieten van een uitgebreide all inclusive formule, met een cocktail aan de rand van het grote zwembad genieten van de Kaapverdische zon, een ruim aanbod aan wisselende activiteiten en wervelende shows… Nee, vervelen zit er echt niet in bij Riu Funana. Ontspan!
  • Hotel Dunas De Sal is een kleinschalig, modern ingericht hotel dat van alle gemakken is voorzien. Je komt hier gegarandeerd tot rust dankzij de rustige ligging. Gelukkig sta je ook in no time met je voetjes op het strand van Sal, dat op ca. 200 m ligt. Fijne extra’s zijn een kinderzwembad, bibliotheek en gratis yogalessen.
  • Is goede service voor jou doorslaggevend bij het kiezen van een hotel? Sol Dunas Resort staat hier zeker bekend om. Tel daarbij op een ruime keuze uit bars en restaurants, diverse zwembaden, kidsclubs voor alle leeftijden, een uitgebreid animatieprogramma, een breed aanbod aan sportfaciliteiten, gratis WiFi in de openbare ruimtes én comfortabele kamers. Laat jouw topvakantie maar beginnen!

Mocht je graag een ruimere keuze hebben aan hotels, bekijk dan vooral onze volledige selectie van hotels. Variërend van drie tot vijf sterren.

Voor wie er nu nog aan twijfelt; Sal is écht het ultieme relax-eiland. Tijd om even bij te tanken!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “(Winter)zon op Sal: 100% relaxgarantie

  1. Alles lief en leuk
    Maar waarom als je alleen moet gaan is het niet te betalen
    Je betaald bijna voor twee personen
    Kan nooit fatsoenlijk weg naar een mooi iets
    Vind ik triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *