Ibiza met kinderen

Ibiza met kinderen: dat kan dus écht wel!

Ibiza staat bekend als hét party-eiland van Europa. Naar onze mening wordt het daar tekort mee gedaan. Het Spaanse eiland is voor alle doelgroepen. En je kunt dus gerust ook op vakantie naar Ibiza met kinderen. Met dit artikel hopen we je te overtuigen.

Waarom Ibiza met kinderen een goed idee is

Ibiza heeft sinds jaar en dag het imago van een feesteiland. En ja, dit klopt; je kunt er – zeker in de zomer – nachtenlang doorhalen. Toch word je niet overal op het eiland wakker geschud door feestgedruis en valt er véél meer te beleven. Sterker nog; het uitgaansleven is helemaal niet het sterkste punt van Ibiza, dat is de relaxte sfeer die overal heerst. Mañana Mañana, vooral genieten van jouw vakantie!

Waarom een vakantie naar Ibiza met kinderen een goed idee is? Onder andere vanwege de relaxte sfeer, maar ook de korte vliegtijd (nog geen 3 uur) en de vele kindvriendelijke stranden dragen bij aan het vakantieplezier.

Nog even een kleine introductie van Ibiza in het algemeen. Het Spaanse eiland behoort – samen met de bewoonde eilanden Menorca, Mallorca en Formentera – tot de eilandengroep Balearen. Het is met haar oppervlakte van 575 km² het op dertien na grootste eiland in de Middellandse Zee.

Wil je veel doen & zien tijdens een vakantie op Ibiza met kinderen? Dan kunnen meerdere excursies behoorlijk prijzig zijn. Wij raden aan om een auto te huren. Zo heb je vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en ontdek je gemakkelijk het hele eiland. Lees hier meer over een auto huren op Ibiza.

Kindvriendelijke stranden op Ibiza

Ibiza grenst aan alle kanten aan de Middellandse Zee. Gevolg: ellenlange kilometers kustlijn en stranden. Een flink deel daarvan is geschikt voor families.

Cala Vadella en Cala d’Hort, beiden in het westen van Ibiza, lopen bijvoorbeeld langzaam in zee af. Kinderen kunnen hierdoor én door de aanwezigheid van strandwachten veilig spelen. Aan het strand zijn beachclubs te vinden voor een hapje & drankje. Onbezorgd genieten met het hele gezin!

Nog meer kindvriendelijke stranden op Ibiza?

  • Cala Llenya (ten noorden van Santa Eulalia del Río) wordt onder families hooggewaardeerd. Het strand is lang en breed en aan twee kanten beschut. Hoge golven zijn hier een uitzondering! Nog meer pluspunten? Het water blijft lang ondiep en door de populariteit onder families is er altijd een speelmaatje in de buurt.
  • Voor kleinschaligheid ga je naar Cala Gracioneta, nabij Sant Antoni de Portmany. Het is een klein verscholen strandje, waar – ondanks de kleinschaligheid – genoeg te beleven valt voor kinderen. De rotsen zijn leuk om te klauteren en zandkastelen bouwen kan er naar hartenlust. Drankjes en hapjes haal je bij het aanwezige restaurant.
  • Op zoek naar laag en ondiep water? Cala Bassa! Deze grote baai in het westen van het eiland – met diverse inhammen – wordt omgeven door duinen en bossen.
Ibiza met kinderen: stranden, Cala Llenya Resort IbizaCala Llenya Resort Ibiza is een comfortabel hotel, vlak bij Cala Llenya. De ruime kamers en suites liggen verspreid over de tuin en er zijn meerdere zwembaden om in te plonzen. Kinderen vermaken zich dankzij de gamesroom, miniclub en sportfaciliteiten.
Ibiza met kinderen - strand

Doen & zien op Ibiza met kinderen

Hele dagen zandkastelen bouwen gaat op een gegeven moment misschien vervelen. Tijdens een vakantie op Ibiza met kinderen is genoeg anders te beleven!

Ga bijvoorbeeld voor een dagje waterpret. Het waterpark van Sirenis Seaview Country Club is een aanrader dankzij de vele glijbanen en waterspeelattracties voor jong & oud. Kies je ervoor om in dit hotel te verblijven? Dan is toegang tot het waterpark al bij de reissom inbegrepen.

Ibiza met kinderen - waterpark

Genoeg waterpret? We hebben nog meer tips voor een vakantie op Ibiza met kinderen:

  • Aquarium Cap Blanc is een wel heel bijzonder aquarium. Het is gevestigd in een natuurlijke grot en daarmee eigenlijk direct onderdeel van de Middellandse Zee.
  • Voor sportievelingen is Acrobosc Ibiza een aanrader. In dit klimbos is een parcours tussen de bomen uitgezet. Jong & oud krijgt hier gegarandeerd een adrenalinekick.
  • Elke zaterdag kan je de hippiemarkt Las Dalias in San Carlos bezoeken. En dat is niet alleen leuk voor volwassenen, maar óók voor kinderen. Er is een draaimolen, kinderen kunnen geschminkt worden en lekkernijen zijn er in overvloed aanwezig. Op woensdagavond kun je dansen tijdens de Namasté. Een evenement waar liefde, muziek en vrede centraal staan, iedereen danst hier door elkaar.
  • Jonge kinderen vinden de kinderboerderij Can Muson ongetwijfeld leuk. Het kleine grut krijgt een emmertje met sla en bloemetjes om de dieren te voeren. Er is ook een speeltuin en je kunt wat drinken in het restaurant.
  • Is jouw kind dol op boottochtjes? Dan heb je op Ibiza meerdere opties. Stap bijvoorbeeld op een glasbodemboot. Zonder nat te worden kan de prachtige onderwaterwereld van Ibiza worden bewonderd. En wat dacht je van een dagtrip naar het kleinere buureiland Formentera?
  • Cova de Can Marca is een van de oudste grotten van Ibiza; hij ontstond al zo’n 100.000 jaar geleden. Je kunt de grot bezoeken en genieten van een leuke lichtshow bij een van de watervallen.
Nog wat bonus-tips van collega Dirje, brandmanager bij dé VakantieDiscounter. Zij woonde jarenlang op Ibiza met kinderen. “Beachclub Bam-bu-ku is een aanrader. Kinderen kunnen er flowriden en in het weekend is het family-time met brunch en een kidsclub. Voor een fijn stranddagje met kinderen raad ik Benirras en Cala San Vicente aan.”

Bekijk nog meer leuke dingen om te doen op Ibiza

Ibiza met kinderen; praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Ibiza met kinderen? Wij hebben nog wat handige tips voor je:

  • Zoals gezegd is de vliegtijd naar Ibiza vanuit Nederland zo’n 3 uur. Dat is prima te doen. Vervelen jouw kinderen zich snel? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Op wat voor weer je kunt rekenen tijdens een vakantie op Ibiza met kinderen? Van ca. mei tot oktober zijn de temperaturen heel aangenaam. In de mei- en herfstvakantie kan het kwik naar zo’n 25 °C stijgen. In de zomermaanden gaat de thermometer gemakkelijk richting (en over!) de 30 °C. In de avonden kan het – met name in de mei- en herfstvakantie – wel nog flink afkoelen. Dan is een vestje of trui wel fijn voor de kinderen. Neem hoe dan ook genoeg zonnebrand mee; in de zomer schijnt de zon zo’n 10-11 uur per dag.
  • Tussen Nederland en Ibiza is er geen tijdsverschil en er zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!

Kindvriendelijke hotels op Ibiza

Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben ouders – hoe cliché – het ook naar hun zin. Het is daarom van grote waarde om een hotel of appartementencomplex te selecteren met de nodige faciliteiten voor kinderen. Hier zit je zéker goed:

  • Bij Marble Stella Maris Ibiza worden kinderen ook met open armen ontvangen. Het ruim opgezette complex biedt onderdak aan een apart kinderbad, maar zij kunnen ook terecht in de indoor- en outdoor speeltuin en de gamesroom. Ook voor volwassen vakantiegangers is er genoeg te beleven.
  • Invisa Figueral Resort is een paradijs voor kinderen! Dit hotel ligt direct aan het strand, beschikt over een handjevol zwembaden en biedt volop vermaak. Je kunt daarnaast rekenen op comfortabele kamers, talloze sportfaciliteiten en meerdere restaurants. Voor een compleet onbezorgde vakantie boek je o.b.v. all inclusive.
  • Grand Palladium White Island Resort & Spa ligt direct aan het langgerekte strand van Playa d’en Bossa, biedt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven en vervelen is er zeker geen optie! Waarom niet? Je vindt er o.a. drie grote zwembaden, drie kinderbaden, een mini- en tienerclub, speeltuin, diverse sportfaciliteiten en een wellnesscentrum.

Ibiza met kinderen - hoteltip

Zie jij een vakantie op Ibiza met kinderen na het lezen van dit artikel wel zitten? We wensen je vast heel veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *