Smartline More Meni Beach, Kos

In the spotlights! Smartline More Meni Beach

Staat Kos op jouw lijstje van nog te bezoeken Griekse eilanden? Noteer bij dat lijstje dan ook even Smartline More Meni Beach. Want in dit hotel overnachten is écht geen straf.

Vorig voorjaar maakte ik een ontdekkingsreis op Kos; ik maakte kennis met de mooie stranden, de vele bezienswaardigheden die het eiland herbergt én testte een aantal van onze populaire hotels. Welk hotel wat mij betreft de topper was? Smartline More Meni Beach in Tigaki.

Waarom Smartline More Meni Beach?

Mocht je nog niet bekend zijn met de Smartline hotels, dan even een kleine introductie. Smartline staat voor betaalbare hotels, veelal nabij het strand. Je kunt er rekenen op een flinke dosis gastvrijheid, een gezellig sfeer, een modern design en gratis WiFi. Om maar enkele pluspunten te noemen…

Smartline More Meni Beach, KosSmartline More Meni Beach voldoet volledig aan al deze punten. Wandel je het hotel uit dan sta je binnen drie minuten met je voeten in de zand. Langs het strand loopt daarnaast een kleine boulevard met leuke restaurantjes. Voor een goede cocktail – ze zijn echt zalig! – ga je naar Bar Rooster trouwens.

Een modern design heeft Smartline More Meni Beach ook zeker! Witte tinten overheersen en mediterrane kleuren komen om de hoek kijken. Zo vind je in de (ook al moderne) kamers veel zeeblauw terug.

In de ‘voortuin’ – praktisch uitzicht op het strand – vind je een luxe bar die niet zou misstaan op Sensation White en de loungebanken nodigen uit tot een middagje relaxen. De ober brengt dan met liefde het drankje naar je toe!

En dan is daar nog de locatie…

Smartline More Meni Kos-StadIk ben gek op de levendigheid en de cultuur in Kos-Stad, maar rustiger verblijven kan beter in deze gemoedelijke badplaats. Naast het 10 km lange zandstrand en talloze watersportmogelijkheden vind je er achter de kleine boulevard een winkelstraatje met kleine tavernes. Meer is het feitelijk niet én laat dat nu niet de charme zijn.

Máár… een saaie vakantie wordt het door de omgeving allerminst! Kos is een relatief klein eiland en het noorden kan je eenvoudig per fiets ontdekken. Het is o.a. het beste vervoermiddel naar Kos-Stad. In ca. een half uurtje sta je aan de haven.

Wat Kos-Stad biedt? Ik noemde het al eerder; daar kan je flink wat cultuur snuiven. En – één van mijn favoriete bezigheden op vakantie – door kleine straatjes slenteren. Of neem een kijkje bij de vismarkt aan de Mandráki haven, die je er elke ochtend vindt.

Met een auto het eiland rond

omgeving Smartline More Meni Beach, Tigaki (Kos)Huur je een auto dan kun je in drie dagen een groot deel van het eiland leren kennen. Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten was het bergdorpje Zia, waar je de lekkerste verse vis eet bij Olympia. Vanaf de rooftop van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de bergen van Kos.

Andere aanraders? Ga relaxen in de Embros Thermen, neem een kijkje bij de ruïnes van de Agios Stéfanos basiliek en combineer dat dan direct met een bezoek aan Paradise Beach. Dit strand staat bekend als één van de mooiste aan de oostkust van Kos. En tot slot heb je nog het spookdorpje Paléa Pyli, dat sinds een uitbraak van cholera in 1830 compleet verlaten is. Je vindt er nu ruïnes van diverse middeleeuwse kerken en een Byzantijnse burcht.

Ontdek jij graag waarom ik Smartline More Meni Beach zo’n geweldig hotel vindt én dit zie als de perfecte uitvalsbasis om Kos te ontdekken? Bekijk snel de actuele prijzen voor jouw volgende zonvakantie. Enjoy! (ik ben nu al jaloers op die lekkere cocktails)

Ook leuk om te lezen

  • On tour! Ontdek Kos in drie dagen per huurautoOn tour! Ontdek Kos in drie dagen per huurautoHoe fijn het ook is om Kos te ontdekken per fiets – met de wind in je haren! – op warme dagen kan het een flinke uitdaging zijn. Het Griekse eiland herbergt daarnaast een aantal flink bergachtige gebieden. Ons niet gezien. Tijd om (óók) een auto te huren!
  • Waarom Tigaki onze favoriete badplaats op Kos isWaarom Tigaki onze favoriete badplaats op Kos isDe badplaatsen op Kos zijn in het niets te vergelijken met Spaanse of Turkse badplaatsen. Geen kilometerslange boulevard met aan de ene kant een superbreed strand en aan de andere kant toeristenwinkeltjes, cafés en restaurants. Op Kos is alles gemoedelijker en kleinschaliger. Erg charmant! Zeker als je kijkt naar Tigaki.
  • Let’s go Kos! De leukste hotels op een rijLet’s go Kos! De leukste hotels op een rijDe wind in je haren, een strand aan je voeten, een vers visje voor je neus en een cocktail in je hand. Stel het je even voor…? Het is niet zonder reden dat we bij dé VakantieDiscounter weg zijn van de Griekse eilanden. En dan herbergen ze ook nog eens fijne hotels. Kijk je mee naar deze favorieten op Kos?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé Vakantiediscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *