Goudgele stranden-alert! De mooiste badplaatsen van Sri Lanka

Staat Sri Lanka ook hoog op jouw bucketlist? Je bent niet de enige, want de laatste tijd reizen steeds meer mensen naar het tropische oord in de Indische Oceaan. Het land is dan ook helemaal ingericht op de komst van westerse toeristen. Daar wordt in de vele mooie badplaatsen in Sri Lanka handig op ingespeeld. Maar welke badplaats bij jou past? Lees snel verder!

Natuurlijk kun jij kiezen om in Sri Lanka rond te reizen met een backpack op je rug, maar een relaxte zonvakantie op een vaste locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Daarbij kun je met leuke uitstapjes veel van het prachtige land zien. Hoef jij je dus niet het apelazarus te sjouwen en kun jij helemaal tot rust komen. Precies zoals een vakantie bedoeld is!

Maar waar verblijf je dan? We zetten de mooiste badplaatsen van Sri Lanka voor je op een rij. Zo wordt kiezen een stuk makkelijker!

(meer…)

Lees meer

Praktische tips Sri Lanka

Goed voorbereid op reis; beleef een onvergetelijke vakantie in Sri Lanka

Overweeg jij – net als steeds meer Nederlanders – een vakantie naar het paradijselijke Sri Lanka te boeken? Wij zeggen zeker doen! Het land heeft zoveel moois te bieden. Maar voordat jij zo’n verre reis gaat maken, wil jij je natuurlijk wel goed voorbereiden op jouw potentiële vakantiebestemming. Daarom geven wij jou in dit artikel enkele praktische tips voor een onvergetelijke vakantie in Sri Lanka.
(meer…)

Lees meer

Natuur Sri Lanka

Sri Lanka; een ongekend natuurparadijs

Je moet er even voor vliegen, maar dan heb je ook wat; een natuurparadijs zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien. We hebben het over Sri Lanka. Dit eiland in de Indische Oceaan herbergt een super divers landschap; het ene moment zie je alleen maar jungle, terwijl je het volgende moment relaxt op een hagelwit strand of door de bergen wandelt. Wow!

Sri Lanka heeft een oppervlakte van ca. 66.000 km² en is daarmee ongeveer een derde groter dan Nederland. Op deze relatief kleine schaal vind je een ongekende diversiteit aan landschappen en dat maakt Sri Lanka zo’n bijzondere bestemming. Op zoek naar een veelzijdige vakantie? In Sri Lanka moet je zijn!
(meer…)

Lees meer

Nationale parken Sri Lanka

Een kijkje in de mooiste nationale parken van Sri Lanka

Sri Lanka herbergt een flinke dosis natuur! Het land lijkt bijna één groot nationaal park, zoveel afzonderlijk, beschermde parken zijn er te vinden. De flora en fauna is hier prachtig en je zult dan ook je ogen uitkijken. Wij nemen je mee langs de groenste en wildste nationale parken van Sri Lanka.

Yala National Park

Nationale parken Sri Lanka, Yala National ParkHet grootste nationale park Yala National Park is een van de meest bezochte nationale parken van Sri Lanka is voor een safari. Deze eer dankt het aan de aanwezigheid van de vele luipaarden.

Er worden georganiseerde jeepsafari’s verzorgd vanuit het dorpje Tissamaharama. Met een ervaren gids rijd je langs de plekjes waar je de wilde dieren kunt spotten. En dat is niet alles. In veel gevallen kom je ook langs de restanten van Sithulpawwa, een plek waar pilgrims heen gingen op zoek naar verlichting. (meer…)

Lees meer

Sri Lanka

Waarom Sri Lanka op jouw bucketlist hoort

Relatief nieuw in ons aanbod én veelal nog onbekend onder Nederlandse vakantiegangers; het fantastische Sri Lanka. Tijd om jouw kennis te laten maken met dit land. Wedden dat deze na het lezen van dit artikel direct op jouw bucketlist gaat?

Sri Lanka in het vogelvlucht

Sri Lanka is een klein eilandje – even groot als Nederland en België samen – aan de zuidoostkant van India. Het herbergt prachtige rijstvelden, bijzondere steden, zonovergoten stranden, grote theeplantages, uitgestrekte meren en mooie moskeeën. Wist je trouwens dat Sri Lanka ‘gezegend eiland’ betekent? Dat blijkt wel uit bovenstaande!

Sri Lanka kent een tropische klimaat, waardoor je langs de kust kunt rekenen op een gemiddelde temperatuur van 26 °C. De zomermaanden zijn het warmst, met pieken over de 30 °C. Door de hoge luchtvochtigheid, die net als in Nederland tussen de 80 en 90% schommelt, en de vochtige periodes is het eiland prachtig groen.

Het land heeft genoeg te bieden. Zoveel dat wij vinden dat het zeker een plekje op jouw bucketlijst verdient. Waarom? Lees snel onderstaande redenen. (meer…)

Lees meer