Gümbet, de veelzijdige Turkse badplaats

Gümbet, de veelzijdige Turkse badplaats

Turkije-fans opgelet! Wil jij een ontspannen vakantie vieren in jouw lievelingsland? Dan is een vakantie in Gümbet wat voor jou. Ondanks dat de badplaats minder bekend is dan haar buurstad Bodrum, betekent het niet dat je hier weinig kunt doen. In tegendeel! Wij nemen je mee door de veelzijdige badplaats.

Gümbet ligt aan de zuidwestkust van Turkije, op het schiereiland Bodrum. De badplaats dankt haar naam aan de vele waterbakken die je er vindt. In deze gumbets wordt regenwater opgevangen.

Vroeger werd de plaats gezien als het uitgaanscentrum van Bodrum, maar Gümbet heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige vakantiebestemming. Door de aanwezigheid van diverse stranden en uitgaansgelegenheden kun je je hier erg goed vermaken!

Een strandbestemming bij uitstek

Vakantie Gümbet, strandPak je zwemkleding maar in wanneer je een vakantie boekt naar Gümbet, want het is de ideale plek om van de Turkse zon te genieten. Het strand, waar je een combinatie vindt van zand en kiezels, ligt in een maanvormige baai. Je kunt er ligbedden en parasols huren, waardoor je van alle gemakken bent voorzien tijdens jouw stranddag.

Ben klaar met al dat luieren en toe aan iets actiefs? Aan de kust vind je diverse watersportmogelijkheden. Het is o.a. een populaire plek onder windsurfers!

Vakantie Gümbet, Parkim Ayaz Hotel Wil je direct aan het strand verblijven? Boek dan een vakantie naar Parkim Ayaz Hotel. Naast de goede ligging kun je rekenen op drie zwembaden, gratis WiFi en meerdere restaurants. En dan is er ook nog eens een all inclusive mogelijkheid!

Dansen tot de zon opkomt

Gümbet_nachtLangs het strand vind je een promenade, waar tal van restaurants gevestigd zijn. Het is een aanrader om een visje te bestellen, want deze zijn vaak dagvers!

Aan en om de promenade speelt zich het uitgaansleven af waar Gümbet om bekend staat. In het levendige Barstreet kun je feesten totdat de zon weer opkomt. En zelfs dan is het nog mogelijk om door te gaan. Wie graag Nederlandse hits wil horen, kan de hele nacht terecht in de Oranje Bar. En op het nabije strand kun je na afloop relaxen en weer ontnuchteren. Scheelt weer een kater!

Bijzondere windmolens

Vakantie Gümbet, windmolensGümbet is geen cultureel pareltje; wie naar historie op zoek is, zal toch echt moeten uitwijken naar Bodrum. Tussen de twee steden vind je oude windmolens, die echt een must see zijn. Nu zal je denken: windmolens, die hebben we in Nederland toch ook? Klopt, maar deze Turkse varianten zien er toch iets anders uit. De molens stammen uit het midden van de 18e eeuw en werden toentertijd gebruikt om graan mee te malen. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn de windmolens buiten gebruik.

Doordat de windmolens zijn gebouwd op de heuvels tussen Gümbet en Bodrum in, is het wel een flinke klim om deze gebouwen te bezoeken. Maar het loont zeker de moeite! Vanaf de heuvels geniet je namelijk van een schitterend uitzicht over beide steden. Het is hier dan ook het allermooist tijdens de zonsondergang. En door er in de avond op uit te trekken, kom je ook minder bezweet op de top aan. Dubbel voordeel!

Vakantie Gümbet, Tropicana Beach Vlak onder de heuvel van de windmolens ligt Tropicana Beach. Gratis WiFi, een ruim zwembad en een poolbar zijn enkele faciliteiten van dit hotel, dat slechts door een weg gescheiden wordt van het strand. Je hebt alles binnen handbereik!

Cultuur snuiven in binnen- en buitenland

Vakantie Gümbet, BodrumWe hebben het in dit artikel al veel over het culturele Bodrum gehad. Tijd om meer over deze plaats te vertellen! De grote broer van Gümbet ligt op ca. 4 km van de plaats. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in het Mausoleum van Halicarnassus, dat officieel behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Ook het Kasteel van Bodrum is een aanrader om te bezoeken.

Wil je graag shoppen tijdens jouw bezoek aan Bodrum? Kan ook! Struin door de authentieke straatjes in het centrum en je komt genoeg winkeltjes tegen. Afdingen kan hier echt de moeite waard zijn! Loop vervolgens naar de haven om een lekker visje te eten. Vanuit de haven gaan er trouwens ook boten naar het Griekse eiland Kos. Je kunt dus twee landen in één vakantie bezoeken!

Zo zie je maar, tijdens een vakantie in Gümbet valt er genoeg te ontdekken! Kun jij niet wachten om je koffer te pakken? Bekijk dan ons volledige aanbod en boek. Veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *