Vakantie-ergernissen voorkomen

Dit zijn de grootste vakantie-ergernissen (en hoe je ze voorkomt!)

Recent deden we onder onze vakantiegangers onderzoek naar de grootste vakantie-ergernissen. Als je de hele lijst checkt, zou je haast denken dat het beter is om niet meer op vakantie te gaan. Slecht plan. Een mens heeft nu eenmaal vakantie nodig.

Wel hebben we wat handige tips om een aantal van de veelvoorkomende vakantie-ergernissen te voorkomen. Kunnen we die bij het volgende onderzoek meteen van het lijstje schrappen!

Zo vermijd je kinderdrukte!

Het is vakantie-ergernis nummer één; huilende kinderen in het vliegtuig. Helaas zijn deze nog steeds niet te vermijden.

Ja, er is een Aziatische luchtvaartmaatschappij die kinderen op bepaalde rijen niet toelaat, maar daar heb je als Europese reiziger weinig aan. Wie een stoel bij de nooduitgang boekt, is overigens wel vaak verzekerd van in elk geval een kinderloze rij. Baby’s & kinderen zijn hier bij de meeste maatschappijen niet toegestaan.

Rust gezocht!

Grootste vakantie-ergernissenWie niet houdt van kinderen in het vliegtuig, wil misschien ook niet teveel drukte in het resort. Daar hebben we een oplossing voor; adults only hotels. Enkel volwassenen zijn hier toegestaan. Steeds meer hotels en hotelconcepten spelen hierop in.

Bijkomend voordeel van deze hotels is dat ze vaak ook nog eens gemoedelijker zijn en dat je er zeker niet voor jouw ligbedje hoeft te vechten. Want ja, andere vakantiegangers die de hele dag ligbedjes reserveren blijkt toch ook wel een van de grotere vakantie-ergernissen te zijn.

Laat de andere vakantiegangers voor wat ze zijn

Die andere vakantiegangers zijn vaker een doorn in het oog. Zo kunnen we ons enorm ergeren aan mensen die borden vol opscheppen aan het buffet (en dit ook nog eens laten liggen) of luidruchtige medereizigers.

Of we een tip voor deze klassieke vakantie-ergernissen hebben? Jazeker! Er bestaan onwijs veel kleinschalige hotels. Op onze website alleen al vind je meer dan 2.000 van deze hotels, allemaal met 75 kamers of minder. Ja, ook daar kan een luidruchtige gast tussen zitten, maar de kans wordt aanzienlijk kleiner. Ook doordat kleinschalige hotels juist vaak worden gekozen door mensen die op zoek zijn naar rust.

En die buffetten? Het leuke aan kleinschalige hotels is dat ze vaak o.b.v. logies en ontbijt geboekt kunnen worden. Dit biedt je de mogelijkheid om elke dag in de omgeving van het hotel te eten. À la carte! Ook bieden ze zelf regelmatig een restaurant aan. Vraag dan gerust om lokale specialiteiten.

Hoe zit het met de accommodatie-ergernissen?

Grootste vakantie ergernissen voorkomenAccommodaties – ofwel het hotel, vakantiepark of appartementencomplex dat je boekt – zijn een moeilijk geval. Ergernissen zijn er hier vooral als de kamer niet schoon is, de bedden niet lekker liggen of de WiFi niet naar behoren werkt. Dingen die je niet van een omschrijving of foto’s af kunt lezen.

Wel kan je vooraf reviews scannen om een goede indruk te krijgen van een accommodatie.  Twijfel je ergens over? Neem gerust voorafgaande aan je boeking contact met ons op. We kijken graag met je mee!

We horen vaak van klanten dat hun kamer niet schoon is omdat er kakkerlakken zitten. Dit staat los van de hygiëne. In Afrikaanse, Caribische en zelfs mediterrane landen zijn deze insecten net zo normaal als bij ons mieren. Wel kun je de overlast verminderen door geen etensresten op je kamer achter te laten én je kunt bij het hotel om verdelgingsmiddelen vragen.

Nog even terug naar die vlucht

We blijken namelijk meer ergernissen te hebben dan alleen huilende baby’s. Op een goede tweede plek komen medereizigers die hun stoel te ver naar achter zetten. Om deze vakantie-ergernis te voorkomen zullen we elkaar een handje moeten helpen én bovenal het goede voorbeeld geven. Een stukje vliegtuig-etiquette als het ware!

Kijk altijd naar de situatie achter je, houd rekening met lange mensen (ga dan iets minder ver naar achteren) en klap jouw stoel alleen naar achteren als je gaat slapen. Én zeker niet als jouw achterbuurman of -vrouw aan het eten is.

Weinig (been)ruimte is sowieso ook een grote ergernis. In veel gevallen kun je – tegen betaling van een toeslag, het is immers een extra service – vooraf stoelen reserveren voor jouw vlucht. Ga je een lange vlucht tegemoet of heb je lange benen? Wees er dan op tijd bij om een stoel met extra beenruimte vast te leggen.

Zo verkort je de transfertijd

Een opvallende in ons rijtje vakantie-ergernissen; een lange transfertijd van de luchthaven naar de accommodatie. Die behoeft wat extra uitleg.

Vakantie-ergernissen voorkomen: auto hurenWanneer je een reis met transfer boekt, word je op de luchthaven opgevangen door de reisleiding of een lokale agent. Deze brengt jou samen met medereizigers naar jullie hotels. Dit kan betekenen dat je flink wat tussenstops maakt en de uiteindelijke transfertijd veel langer is dan je had verwacht. Want “op Google Maps was het slechts 30 minuten rijden”, horen we vaak.

De oplossing? De mogelijkheden voor een privétransfer opvragen of nog beter; een auto huren. Dit laatste geeft je de vrijheid om op vakantie te gaan en staan waar je wilt. Met als bijkomend voordeel dat je de hoge excursiekosten kunt besparen.

Je kunt bij ons in veel gevallen direct bij boeking een auto huren voor jouw vakantie. Ook achteraf kan dit nog; hiervoor voorzien we je van extra informatie in de bevestigingsmail. Bij vragen staan onze medewerkers van de klantenservice ook altijd voor je klaar.

Hoe ga je met lokale vakantie-ergernissen om?

Vakantie-ergernissen voorkomen: verkopers op het strandOpdringerige verkopers zijn ter plaatse onze grootste vakantie-ergernis, maar liefst 56% kan zich enorm ergeren aan deze veelal mannen. Het is goed om je bewust te zijn van de lokale situatie.

Neem bijvoorbeeld landen als Turkije, Griekenland, Egypte en Tunesië. De afgelopen jaren zijn zij door een flink dal gegaan en veel inwoners zagen hun inkomen drastisch afnemen. Nu er weer volop toeristen komen, spekken ze hun spaargeld graag even aan.

Hoe je voorkomt dat dit een ergernis wordt? Vriendelijk ‘nee’ zeggen en doorlopen. Blijven ze toch tegen je praten, negeer dan gerust. Dit is een duidelijk teken dat ze moeten stoppen.

Ook lokale mensen die niet of nauwelijks Engels spreken is een kleine vakantie-ergernis. Onze gouden tip? Leer vooraf enkele woordjes in de taal van het land waar je heen gaat. Ergernis weg én het zal ook nog eens gewaardeerd worden door de inwoners.

Hoe staat het met jouw grootste vakantie-ergernissen? Herken jij jezelf hierin?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Dit zijn de grootste vakantie-ergernissen (en hoe je ze voorkomt!)

  1. hallo wij zijn al meer dan 40 jaar vriendinnen dus het weer eens tijd om een weekje weg te gaan wij gaan naar ibizia heb je nog leuke tips en nee we zijn geen bejaarden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *