Goedkope wintersport Tignes

Voor weinig geld heel veel wintersport? Ga naar Tignes!

“Ga je op wintersport? Waar haal je het geld vandaan?” Hoe vaak heb jij die vraag gekregen toen je tegen familie of vrienden zei dat je richting de sneeuw gaat? Wintersport heeft een dure reputatie, maar dat is tegenwoordig nergens meer voor nodig. In het Franse Tignes kan je voor heel weinig geld al heel erg veel wintersport beleven, met pistes die beginnen bij de voordeur!

Je kan het met een wintersportvakantie natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Als je ergens een fancy chalet gaat huren, moet je niet raar opkijken als je per persoon een compleet maandsalaris kwijt bent aan je sneeuwtripje. Maar gelukkig hebben ze daar in Frankrijk wat op bedacht. Daar hoeft het écht geen klauwen met geld te kosten, terwijl je toch heel veel wintersportplezier terug krijgt.

Hoe ze dat doen?

Simpel! In Frankrijk hebben ze in de jaren ’60 en ’70 flink wat bouwvakkers de bergen ingestuurd om compleet nieuwe en vooral grote skigebieden aan te leggen. Ze hadden niet meer te maken met het behoud van oude pittoreske Alpendorpjes, waardoor ze van alles aan konden leggen.

De hotels en appartementen zijn hierdoor een flink stuk groter dan wat je bijvoorbeeld in Oostenrijk zal zien en daardoor kunnen ze veel meer kamers (en dus gasten) kwijt in een skigebied. En dan heb je ook nog eens pistes die letterlijk bij de voordeur beginnen voor het échte ski-in ski-out principe. Dit is allemaal terug te zien in de prijzen.

Een kijkje in voordelig én sneeuwrijk Tignes

Goedkope wintersport Tignes, pisteIn Tignes kan je voor een klein prijsje een gigantisch skigebied ontdekken. Het maakt onderdeel uit van het grotere Espace Killy en door de hoogte (2.100 meter) hoef je niet bang te zijn voor een gebrek aan sneeuw.

Zelfs laat in het seizoen kan je er nog prima terecht en heb je genoeg geopende pistes, om over de tourmogelijkheden nog maar te zwijgen. Met 300 kilometer aan pistes heb je keuze genoeg en kan je iedere dag compleet nieuwe afdalingen opzoeken in alle vormen en maten. Zowel voor beginners als de echte experts is er meer dan genoeg te vinden in dit gebied!

Eenmaal aangekomen in Tignes kan je de auto parkeren en die kan je met een gerust hart ’tabee’ zeggen. De rest van de week heb je deze niet meer nodig. Alle winkels, restaurants en barretjes kan je lopend bereiken en zo’n beetje alle hotels en appartementen liggen letterlijk pal langs de pistes. Een kwestie van de deur opengooien, je ski’s of board onderbinden en gaan!

Après-skiën & La Folie Douce

Tignes blinkt nog ergens in uit: après-skiën! De party’s zijn totaal anders dan de schlagerfeesten in Oostenrijk, maar daarom niet per se minder leuk. La Folie Douce is begonnen in dit gebied en deze naam is niet voor niets legendarisch geworden. La Folie Douce staat bekend om dikke feesten met goede muziek en dat allemaal in de buitenlucht. Buiten deze bekende tent zijn er nog heel veel verschillende barretjes te vinden waar live muziek gemaakt wordt. Het gaat tot in de vroege uurtjes door.

Op zoek naar een plek om te overnachten

Maar goed, na al dat geski en gefeest heb je natuurlijk wel een bed nodig! Tignes is wat dat betreft typisch Frans. Voor weinig geld heb je een appartement dat van alle gemakken is voorzien, maar die niet heel erg groot te noemen is…

Goedkope wintersport Tignes: overnachtenDe Fransen zijn vaak wat optimistisch over de hoeveelheid mensen die in een appartement passen, maar als je daar rekening mee houdt dan is er niks aan de hand. Met z’n vijven in een 5-persoonsappartement is een beetje krap, aangezien je woonkamer dan ook meteen een slaapkamer voor minimaal twee personen is. Tip: boek dus een kamer voor meer personen dan je eigenlijk nodig hebt. Of ga voor één van de onderstaande opties:

  • In Appartementen Tignes Le Lac kun je zelfs in de drukke weken al voor nog geen € 400,- p.p. acht dagen verblijven. In het laagseizoen zelfs voor onder de € 200,-. Je (niet enorme) kamer is van alle gemakken voorzien en vanuit je appartement sta je direct op de piste. Sterker nog, je wordt omringd door vier skiliften!
  • Zoek je toch een wat grotere accommodatie? Voor ca. € 625,- verblijf je acht dagen in Appartementen CGH Kalinda Village. Voor die prijs krijg je veel meer luxe en heb je ook meteen een zwembad én fitnessruimte tot je beschikking!

Dus, trommel je vrienden op en boek snel die wintersport naar Tignes. Succes gegarandeerd!

OVER DE AUTEUR

Robert

Robert staat al sinds jongs af aan in de sneeuw en ondanks een uitstapje op een snowboard ligt zijn hart bij het skiën. Nu zoekt hij jaarlijks tussen de bergen naar de vallende vlokken en vanuit zijn voorliefde voor alles wat met winter(sport) te maken heeft is hij Snowchamps gestart, dé plek om heel de BeNeLux enthousiast te maken voor de winter(sport)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *