Goedkope vakantie met kinderen

Goedkope vakantie met kinderen; onze gouden tips!

Op vakantie met het hele gezin? Dat is een duur grapje! Helemaal als je schoolgaande kinderen hebt. Op zoek naar een goedkope vakantie met kinderen (of in elk geval en goedkopere)? Wij verklappen je onze top-tips!

Goedkope vakantie met kinderen? Maak een rekensom

Hoe vind je nou – in het enorme aanbod vakanties – die ene goedkope vakantie met kinderen. Onze eerste tip is om vooraf rekening te houden met verschillende soorten kosten:

  • De reiskosten om op je vakantiebestemming te komen
  • De kosten van de overnachtingen
  • De dagelijkse kosten voor eten, drinken en uitstapjes

Een goedkope autovakantie gevonden? Houd bijvoorbeeld nog rekening met tol- en benzinekosten. Dan kan een all inclusive vakantie – waar praktisch alles al is inbegrepen – misschien wel goedkoper uitvallen. Voor een goedkope vakantie met kinderen zal je dus een rekensom moeten maken om alle kosten met elkaar te vergelijken.

Tips voor een goedkope vakantie met kinderen

Hoe je dat doet, een goedkope vakantie met kinderen boeken? Wij hebben enkele handige tips voor je:

  • Kies een goedkope bestemming. Maar waar vind je die? Goedkope bestemmingen zijn vaak bestemmingen die niet zo bekend zijn of waar het economisch minder goed gaat dan in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bulgarije, Slovenië, Albanië of Macedonië? Goedkope bestemmingen vind je ook dichtbij; je bespaart bijvoorbeeld op reiskosten als je in Nederland blijft.
  • Ga voor een voordelige accommodatie. Bedenk voordat je de vakantie boekt wat je echt nodig hebt. Is een zwembad een must of is het prima als de zee of een meer vlakbij zijn? Vind je het niet erg om (af en toe) zelf te koken of houd je juist van all inclusive? Boek een accommodatie die biedt wat je nodig hebt en niets meer, want je betaalt voor alle aanwezige voorzieningen.
  • Reis buiten het hoogseizoen. Met schoolgaande kinderen kan deze tip lastig zijn, maar ook dan kan het lonen om juist vroeg of laat in de vakantie weg te gaan. Daarnaast zijn de meivakantie en herfstvakantie goede opties voor een goedkope vakantie met kinderen. De prijzen liggen dan toch vaak lager dan in de zomervakantie.
  • Kies voor all inclusive. All inclusive vakanties lijken misschien prijzig, maar bedenk dat (bijna) alles al inbegrepen is. Dit geldt in ieder geval voor buffetmaaltijden en geselecteerde (non)alcoholische drankjes en vaak ook voor snacks en ijsjes. Je hoeft alleen nog te betalen voor uitstapjes ter plaatse. Of misschien een keer als je luxe wilt à la carte dineren.
  • Kook zelf. Kies voor een appartement met kitchenette, zodat je zelf kunt koken. Ga op pad in de lokale supermarkt en flans zelf een voedzame, makkelijke maaltijd in elkaar. Een soepje met brood, een lekkere salade of een simpele pasta. Nog gezonder dan iedere avond uit eten gaan ook!
  • Vraag de hele familie mee. We zien de vraag naar drie generatie-vakanties de laatste jaren flink toenemen. Dit zijn vakanties waarbij niet alleen kinderen en ouders meegaan, maar ook opa en oma. Een goede tip als je geld wilt besparen, want de kosten per persoon kunnen een stuk lager uitvallen. Helemaal als je een privé accommodatie boekt.
  • Last minute of vroegboeken? Stel je hoge eisen aan een accommodatie en vakantiebestemming? Dan moet je op tijd boeken om een goedkope vakantie met kinderen te vinden. Na de kerstdagen start traditiegetrouw het vroegboekseizoen en worden fijne kortingen gegeven op vakanties (deze zijn bij ons trouwens al in de prijs verwerkt). Is jouw wensenlijstje niet zo hoog? Dan is een last minute vakantie een goede manier om de kosten te drukken. Houd er wel rekening mee dat de keuze dan niet meer zo ruim is. Bij specifieke eisen kan een reis dan juist duurder uitvallen.
  • Ga met de auto op vakantie. Een inkoppertje misschien, maar met de auto op vakantie is een stuk goedkoper dan een vliegvakantie met het gezin. Al is het ook niet meer zo goedkoop als vroeger door de huidige brandstofprijzen…
Goedkope vakanties kinderen
Met onze tips voor een goedkope vakantie wordt de vakantie écht niet minder leuk voor de kinderen

Kindvriendelijke en betaalbare accommodaties

Wat voor de een betaalbaar is, is voor de ander heel duur. Het is daarom lastig om een lijstje met betaalbare accommodaties op een rijtje te zetten. Maar in deze hotels krijg je veel vakantie voor je geld én hebben de kinderen de tijd van hun leven:

  • Aparthotel San Eloy bevindt zich binnen de muren van een middeleeuwse vestingstad aan de Spaanse Costa Brava! Het complex biedt comfortabele appartementen, fijne zwembaden en volop vermaak voor de jongste vakantiegangers. Voor het gemak kun je zelfs o.b.v. all inclusive boeken. Dat wordt een vakantie om nooit te vergeten!
  • Met de auto of het vliegtuig op vakantie; aan jou de keuze als je naar Spina Camping Village gaat. Deze luxe camping aan de Italiaanse Adriatische Kust biedt comfortabele bungalows, een zwembad, diverse sportfaciliteiten en een animatieteam. Het privéstrand ligt bovendien op loopafstand.
  • Het strand voor de deur en volop faciliteiten voor kinderen; dat is in het kort waar je op kunt rekenen bij Hotel Sultan of Dreams. Dit hotel beschikt daarnaast over o.a. comfortabele kamers, meerdere waterglijbanen en gezellige bars. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive.

Wat zijn jouw gouden tips voor een goedkope vakantie met kinderen?

Goedkope vakanties kinderen
Kinderen doe je zéker een plezier met een hotel met waterpark

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *