Goedkope vakantie met kinderen

Gouden tips voor een goedkope vakantie met kinderen

Kinderen, ze zijn een leuke maar ook dure hobby. Tijdens een vakantie merk je dat zeker: opeens moet je voor het hele gezin betalen. Vooral als de kinderen naar school gaan, worden de vakanties duur. Toch goedkoop op vakantie met kinderen? Dat kan. Ik verklap je mijn beste tips, maar niet verder vertellen hoor!

Goedkope vakantie met kinderen? Maak een rekensom

In het grote aanbod van vakanties is het soms lastig de goedkoopste vakantie te vinden. Bij je zoektocht moet je rekening houden met verschillende soorten kosten:

  • De reiskosten om op je vakantiebestemming te komen
  • De kosten van de overnachtingen
  • De dagelijkse kosten voor eten, drinken en uitstapjes

Een vakantie die goedkoop lijkt, kan door tolkosten toch hoog uitvallen en een vakantie die veel geld kost bij het boeken kan ter plaatse zo compleet zijn (denk aan all inclusive vakanties) dat je je portemonnee niet meer open hoeft te trekken. Voor een goedkope vakantie zal je dus een rekensom moeten maken om alle kosten met elkaar te vergelijken.

Goedkope accommodaties

Goedkope vakantie met kinderenStel je hoge eisen aan je accommodatie en vakantiebestemming of ben je zelfs kieskeurig? Dan moet je op tijd boeken om een goedkope vakantie met kinderen te vinden. Hou je van een verrassing? Dan is een last minute ook een goede manier om kosten te besparen.

Bedenk voordat je de vakantie boekt wat je echt nodig hebt. Wil je een zwembad bij de accommodatie of is de zee of een meer vlakbij voldoende? Wil je zelf koken of hou je juist van all inclusive? Boek een accommodatie die biedt wat je nodig hebt en niets meer, want je betaalt voor alle aanwezige voorzieningen.

De goedkoopste vakantie met kinderen is een autovakantie en kamperen met een eigen tent, vouwwagen of caravan. Voor een paar tientjes per nacht ben je al klaar. Misschien kan je de eerste keer een kampeermiddel lenen van familie, dan ontdek je heel voordelig of deze manier van vakantie vieren bij je past.

Iets minder goedkoop maar wel met meer comfort is het huren van een stacaravan of een huisje. Voordeel is dat je dan ook zelf kan koken, dat is zeker bij duurdere bestemmingen fijn. Een andere optie is een hotel of een appartement in een vakantieresort. Soms lijkt de prijs hiervan hoger, maar vaak is eten en drinken all inclusive en dat merk je in je lage dagelijkse uitgaven.

Goedkope bestemmingen

Je kunt ook kosten besparen door voor een goedkope bestemming te kiezen. Dit zijn vaak bestemmingen die niet zo bekend zijn of waar het economisch minder goed gaat dan in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bulgarije voor een zonvakantie? Maar ook bepaalde bestemmingen in Zuid-Europese landen als Portugal, Spanje en Griekenland zijn voordelig. Als je daarbij ook nog eens kiest voor een minder bekend gedeelte, dan ga je dat zeker merken in je uitgaven. Goedkope bestemmingen vind je ook dichtbij: je bespaart reiskosten als je in Nederland blijft!

Wat zijn jouw gouden tips voor een goedkope vakantie met kinderen?

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *