Goedkope stedentrips Europa

Goedkope stedentrips in Europa; handige tips om geld te besparen!

Een stedentrip is altijd een goed idee! Maar met de huidige inflatie kan het wel een aanslag op je portemonnee zijn. We’re here to the rescue! We geven je handige tips voor een goedkope stedentrip in Europa, vertellen je wat de goedkoopste steden zijn én hebben slimme tricks om ook op plaats van bestemming geld te besparen.


Boek jij voor een stedentrip vaak het hotel en de vlucht los? Dat kan na goed speurwerk voordelig uitpakken, maar meestal ben je met een pakketreis nog goedkoper uit voor een stedentrip. Bij dé VakantieDiscounter vergelijken we de prijzen van veel reisaanbieders voor je. Bovendien is bij een pakketreis alles voor je geregeld én heb je meer zekerheden en rechten dan wanneer je alles los boekt (bijv. bij een eventueel faillissement van de uitvoerende reisorganisatie).

LET OP! De reissommen die je terugvindt in dit artikel zijn gebaseerd op een onderzoek ten tijde van het schrijven van dit artikel. Deze gemiddelde prijzen zijn aan veranderingen onderhevig en zijn o.a. afhankelijk van je vertrekdatum én het boekmoment. De prijzen zijn p.p. voor een 4-daagse stedentrip voor 2 personen met het vliegtuig.

Dit zijn de goedkoopste stedentrips in Europa

Een goedkope stedentrip in Europa gezocht? Wij vergeleken de prijzen in ons aanbod en kwamen tot de volgende top 5 van voordelige steden.

  1. Praag
  2. Boedapest
  3. Barcelona
  4. Venetië
  5. Istanbul

Meer weten over deze goedkope steden in Europa? Lees snel verder!

Direct een goedkope stedentrip in Europa boeken?Bekijk ons aanbod

1. Praag

Een stedentrip naar Praag is zowel in de winter als lente, herfst of zomer een goed idee. Gemiddeld betaal je voor een trip € 292,-. Je vliegt al in ca. 2 uur naar de Tsjechische hoofdstad, waarvan het historische centrum in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De Gouden Stad is niet zonder reden een van de bijnamen van Praag. Must-sees zijn de Karelsbrug, Týnkerk en Astronomische Klok. Bij deze laatste verschijnen er ieder heel uur apostelen en klinkt er een leuk riedeltje. Helemaal gratis!

De Praagse burcht is een van de letterlijke hoogtepunten van de stad. Je kijkt vanaf dit hoger gelegen kasteel prachtig uit over de Moldau en de stad. Zorg dat je er om 12.00 uur bent voor de wisseling van de wacht. Fijn; dit schouwspel is gratis te bewonderen. Koop voor een appel en een ei een picknick en neem bij lekker weer plaats in het Kampa Park aan de oever van de Moldau. Proef ook zeker een Trdelník als je in Praag bent; het lekkerst met een bolletje ijs!

4 dagen Praag? Wij maakten een handige reisgids voor je

Hotel Assenzio, PraagHotel Assenzio heeft een uitstekende ligging in het nieuwe deel van Praag en op ca. 30 minuten lopen van het historische centrum. Je start de dag met een fijn ontbijtbuffet en drinkt na een dagje struinen nog een cocktail aan de bar. Proost!
Goedkope stedentrips Europa: Praag
Een goedkope stedentrip in Europa boeken? Praag is op dit moment de winnaar

2. Boedapest

We blijven nog even in Oost-Europa; Boedapest scoort namelijk een verdienstelijke tweede plek als het aankomt op goedkope stedentrip in Europa. Je betaalt gemiddeld € 323,- voor een 4-daagse reis. De stad herbergt tal van indrukwekkende gebouwen, waarvan het Hongaarse Parlementsgebouw wel het meest imponeert. Ook de Kettingbrug, Grote Markthal, Vissersbastion en Matthiaskerk zijn het bewonderen waard.

Wist je dat je in Boedapest uitstekend kunt fietsen? De stad is – met een oppervlakte van ruim 500 km² incl. de buitenwijken – simpelweg te groot om helemaal te voet te ontdekken. Nog een tip; bezoek een van de vele badhuizen voor een dagje ontspanning!

Deans College BudapestDeans College Budapest ligt vlakbij een metrostation en op ca. 25 minuten lopen van de Grote Markthal; aan jou de keuze! Je kunt rekenen op comfortabele kamers, een ontbijtbuffet, fitnessfaciliteiten en een gezellig dakterras.
Goedkope stedentrips Europa: Boedapest
Boedapest is na Praag de beste optie voor een goedkope stedentrip in Europa

3. Barcelona

Een van onze favoriete Spaanse steden is ook heel betaalbaar! Voor een 4-daags tripje naar Barcelona betaal je zo’n € 357,-. Dankzij de zuidelijke ligging kun je er bijna het hele jaar door genieten van aangename temperaturen. Bij voorkeur op het stadsstrand La Barceloneta. De gebouwen van de hand van Gaudí mag je zeker niet overslaan. Bezoek o.a. Casa Battló, Sagrada Família, Casa Milá en Park Güell.

Er is echter nog veel meer (gratis) te doen tijdens een stedentrip in Barcelona; struin over Las Ramblas, neem een kijkje in de overdekte markthal Mercat de la Bouqueria en geniet van het uitzicht vanaf de Bunkers van Carmel. Ook leuk (niet gratis!); boek een toer door het voetbalstadion van FC Barcelona, dineer elke avond met tapas en ga omhoog met het kabeltreintje naar Tibidabo.

Hotel Paral-Lel, BarcelonaDat een hotel met een centrale ligging niet per se duur hoeft te zijn, bewijst Hotel Paral-Lel. Je staat in nog geen kwartiertje op Las Ramblas. Dankzij de comfortabele kamers en het ontbijtbuffet is dit een fijne uitvalsbasis in Barcelona.
Goedkope stedentrips Europa: Barcelona
Als je een goedkope stedentrip naar Barcelona boekt, mag je Park Güell niet missen

4. Venetië

Op zoek naar een romantische goedkope stedentrip? Venetië is een aanrader met een gemiddelde reissom van € 386,-. Hoewel het dagelijks leven in de Italiaanse stad een stuk duurder is dan in bijv. Praag en Boedapest, kun je wel op de kosten besparen door bijvoorbeeld net buiten het centrum te verblijven en een voordeelkaart voor meerdere bezienswaardigheden aan te schaffen. Afdingen op een romantische gondeltocht is ook een optie.

Struin over het San Marcoplein, wandel over de Rialtobrug en neem een kijkje bij het Dogepaleis. Niet helemaal gratis, maar wel echt een must-do; pak een van de waterbussen (vaporettes) om Canal Grande over te steken.

Meer tips voor een stedentrip naar Venetië

Hotel Plaza, VenetiëVoor een goedkope stedentrip naar Venetië verblijf je het beste net buiten het centrum. Hotel Plaza is een goed geboekt hotel vanwege de ligging tegenover het treinstation. Vanaf hier sta je in nog geen 10 minuten in hartje Venetië.
Goedkope stedentrips Europa: Venetië
Voor een romantische stedentrip ga je naar Venetië, waar je wel wat geld apart moet houden voor een gondel-moment

5. Istanbul

Een verrassende goedkope stedentrip? Kies voor Istanbul. Een tripje naar de Turkse stad kost je gemiddeld € 408,-. De stad ligt zowel in Europa als in Azië; je maakt er dan ook kennis met totaal verschillende culturen. Struin door de Sultanahmet-wijk met de Blauwe Moskee en de Aya Sophia kathedraal. Deze laatste was ooit de grootste kathedraal ter wereld, later werd het een moskee en tegenwoordig is het gebouw niet meer in gebruik. Je kunt het gelukkig wel bezoeken; binnen vind je historische mozaïeken, bijzondere koepels en Byzantijnse kunstwerken. Niet gek dat het gebouw op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Steek de Bosporus over met een veerboot (een ervaring op zich!) en ontdek de levendige wijk Kadiköy in het Aziatische deel van de stad. Je vindt er veel cafés, bars en restaurants en op straat wordt regelmatig live muziek gespeeld. Is het lekker weer tijdens jouw stedentrip in Istanbul? Maak (voor een appel en een ei) de oversteek naar de Prinseneilanden, waarvan Büyükada de grootste is. Lunch aan de waterkant of relax in een van de hoger gelegen parken.

Hotel Centrum IstanbulHotel Centrum Istanbul ligt in het oude centrum van Istanbul met de bekende bezienswaardigheden op steenworp afstand. Je kunt er rekenen op een sauna om lekker te ontspannen en een restaurant op het dak.
Goedkope stedentrips Europa: Venetië
Het voordeel van Istanbul? Het lokale leven is er goedkoper dan in veel andere Europese steden

Tips om in de Europese steden geld te besparen

Heb je een goede deal gescoord voor een goedkope stedentrip? We hebben nog wat handige tips om ook op plaats van bestemming geld te besparen:

  • Kosten voor het openbaar vervoer en eventuele taxi’s kunnen aardig oplopen. Het meest voordelig is om een stad te voet te ontdekken. Nog leuker is het om een fiets te huren. In veel Europese steden kun je tegenwoordig uitstekend fietsen dankzij de aangelegde fietspaden. Blijf wel altijd goed opletten in het verkeer. In het buitenland zijn ze nog steeds niet zo gewend aan fietsers als bij ons. Wij zetten de leukste fietssteden in Europa op een rijtje. Ook het huren van elektrische steps is steeds populairder.
  • Toch met het openbaar vervoer reizen? Koop een voordelige CityCard en reis extra voordelig tijdens je stedentrip. Met de CityCard krijg je vaak ook korting op diverse bezienswaardigheden of bij sommige restaurants.
  • De Dam in Amsterdam, Las Ramblas in Barcelona en het San Marcoplein in Venetië; allemaal plekken waar je beter niet op een terrasje neer kunt ploffen. Hier betaal je sowieso een stuk meer voor een kopje koffie of maaltijd dan elders – op rustigere plekken – in de stad. Vermijd dus de hotspots als je honger of dorst hebt.
  • In veel steden kun je een gratis stadswandeling boeken; ook wel free walking tours genoemd. Je gaat op pad met een deskundige gids die je in korte tijd alles vertelt over de stad. Achteraf kun je de gids een fooi geven. Dit is wel gebruikelijk, maar hoeft niet én je bepaalt zelf de hoogte. Meer informatie vind je op freetour.com
  • In veel steden zijn genoeg gratis attracties en bezienswaardigheden te bezoeken. Een heel spektakel is bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace (Londen), de Praagse Burcht en het Koninklijk Paleis in Stockholm. In Londen is bovendien de toegang tot de meeste musea gratis.
  • Heb je een studentenkaart, CJP-pas of museumjaarkaart? Neem hem mee op stedentrip. In veel gevallen kun je dan met korting naar binnen.

Nog meer tips voor een goedkope stedentrip in Europa

  • Een stedentrip in Europa is in de winter doorgaans goedkoper dan in de lente, zomer en herfst. Én wat ons betreft maakt een winterse stedentrip een bestemming extra romantisch.
  • Let goed op de hotelfaciliteiten die je nodig hebt. In principe gaan wij voor een comfortabele slaapplek waar ’s ochtends een ontbijtje klaarstaat. Voor de aanwezigheid van bijvoorbeeld een zwembad, wellnesscentrum en fitnessruimte betaal je ook extra.

Welke bestemming kies jij voor een goedkope stedentrip in Europa?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *