Goedkope stedentrips tips

Goedkope stedentrips: met deze tips bespaar je óók op plaats van bestemming

Na lang zoeken heb je de stedentrip van je keuze gevonden. Eentje die ruim binnen budget past, want goedkope stedentrips zijn er tegenwoordig genoeg te vinden. Maar hoe voorkom je dat jouw goedkope stedentrip een duurkoop wordt door de vele kosten ter plaatse? Check deze handige tips.

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste stedentrip boekte in 2006. Naar Barcelona. Een rib uit mijn lijf. Tegenwoordig zijn stedentrips een stuk goedkoper geworden, mede met dank aan de concurrentie in de luchtvaart. Een retourtje Praag, incl. een driesterren hotel kan je nu boeken voor een bedrag waar je twee keer goed van uit eten kunt gaan.

Maar als je op de plaats van bestemming niet op let, kan jouw goedkope stedentrip nog duur uitvallen. Tijd om nog wat extra budgettips op een rij te zetten, zodat je budget overhoudt voor nog meer goedkope stedentrips.

Goedkope stedentrips boeken

We kunnen je tips geven over waar je de goedkoopste vlucht kunt boeken, of hoe je kunt afdingen op hotelkamers, maar eerlijk is eerlijk… soms ben je met een pakketreis goedkoper uit. En dan is alles ook nog eens direct volledig voor je geregeld.

Binnen ons aanbod vind je een brede selectie goedkope stedentrips. Meer dan 2.000 om precies te zijn. Drie dagen Barcelona, een lang weekendje Lissabon, een korte week New York; it’s up to you!

Ontdek steden oer-Hollands per fiets

Goedkope stedentrips, fietsen in BarcelonaKosten die kunnen aantikken tijdens een stedentrip zijn het openbaar vervoer of in sommige gevallen zelfs de taxi. Ontdek de stad liever te voet of te fiets.

Steeds meer steden – zoals Antwerpen, Kopenhagen, Parijs, Brussel, Valencia, Sevilla, Barcelona & Dublin – bieden speciale fietsenstallingen, waar je tegen een relatief laag bedrag een fiets kunt huren. Ideaal om je snel te verplaatsen en toch veel van de stad te zien.

Voordelig openbaar vervoer

Iets langzamer, maar zeker zo leuk, is de stad te voet ontdekken. Een stuk minder toeristisch dan de zogenaamde hop-on-hop-off-bussen, die overigens wel ideaal zijn als je maar een korte tijd in een stad verblijft. Maar dan kun je ook een voordelige CityCard kopen, welke je vaak voor een relatief laag bedrag twee of drie dagen gebruik laat maken van het openbaar vervoer. Ook krijg je hiermee steevast korting op musea en in sommige gevallen is het zelfs gratis.

Vermijd de hotspots voor maaltijden

Hoe gaaf het ook is om met uitzicht op de astronomische klok in Praag te dineren, je betaalt er ook een astronomisch bedrag voor. Hetzelfde geldt voor de hoofdstraten in bijvoorbeeld Parijs & New York. Sla een steegje in, loop twee straten verder en de prijs van een hoofdgerecht is zo 50% gedaald. Steek die maar in je zak!

Gratis stadswandelingen

Wist je dat er in veel steden locals zijn die gratis tours door de stad geven? Deze locals hebben alle achtergrond over de stad, weten de unieke plekjes en laten je veel in weinig tijd zijn. Like a Local is één van de organisaties die deze tours gratis in Europa regelt (naast ook nog heel uitgebreide betaalde tours, die zeker ook de moeite waard zijn).

Bezoek gratis attracties

Goedkope stedentrips tips, wisseling van de wacht in LondenZorg dat je tijd uit trekt voor voorpret en onderzoek. Verdiep je in je bestemming en je zult erachter komen dat er genoeg gratis attracties en bezienswaardigheden zijn.

Zo kun je gratis genieten van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace in Londen, het kasteel in Praag of het Koninklijk Paleis in Stockholm. Wandel in o.a. Parijs en Brussel eens op zondag een museum binnen, de meeste zijn dan namelijk gratis toegankelijk. In Londen hoef je voor de meeste musea geen entree te betalen.

Pak in New York de ferry naar Staten Island. Niet alleen kom je dan langs het Vrijheidsbeeld, je hebt ook nog eens een geweldig uitzicht op de skyline van the big apple. Beschik jij over een museumjaarkaart, studentenpas of CJP-pas? Neem deze dan te allen tijden mee, want ook hier kan je bij vele bezienswaardigheden geld besparen.

Heb jij nog meer tips om de kosten tijdens goedkope stedentrips te drukken? Ik hoor ze graag van je!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *