Goedkope bestemmingen meivakantie

Goedkope bestemmingen voor de meivakantie? We zetten ze op een rij!

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En dat geldt ook voor de huidige prijzen. Maar als we naar de huidige prijzen kijken, kunnen we je wel vertellen wat goedkope bestemmingen zijn voor een meivakantie. In tijden dat alles duurder wordt, is dat toch mooi meegenomen?!

LET OP! De reissommen die je terugvindt in dit artikel zijn gebaseerd op een onderzoek ten tijde van het schrijven van dit artikel. Deze gemiddelde prijzen (over de hele meivakantie genomen) zijn aan veranderingen onderhevig en zijn o.a. afhankelijk van je vertrekdatum én het boekmoment.

Veelzijdig Kroatië

Gemiddelde reissom: € 523,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt)

Goedkope bestemmingen meivakantie: KroatiëSpanje, Griekenland & Turkije zijn de populairste vakantiebestemmingen zijn onder Nederlandse vakantiegangers. Ze staan echter niet bovenaan in het lijstje van goedkope bestemmingen voor de meivakantie. Welk bestemming dat wel is? Kroatië.

Wat je kan verwachten van Kroatië? Dit Zuid-Europese land – een van de snelst groeiende op het gebied van toerisme overigens – is enorm veelzijdig. Je vindt er cultuur, natuur, prachtige stranden, uitgaansmogelijkheden én zo’n 2.500 uur zon per jaar. Extra pluspunt: je hebt de keuze uit tal van bestemmingen in Kroatië. We lichten er een aantal uit:

  • De populairste regio van Kroatië is Istrië, dat – als je kijkt naar de veelzijdigheid – eigenlijk Klein-Kroatië is. Je vindt er mooie badplaatsen, kleurrijke havenstadjes, prachtige stranden en een cultuurgehalte waar je u tegen zegt. Neem o.a. een kijkje bij het amfitheater in Pula.
  • Ben je een natuurliefhebber? Verblijf dan in de omgeving van de National Park Plitvice Meren, dat ook wel ‘het groene erfgoed van Kroatië’ wordt genoemd. Het park herbergt 16 meren en 90 watervallen.
  • Zon & stad combineren? Ga voor een vakantie op het eiland Brac. Je vindt hier een van de mooiste stranden van Europa, Zlatni Rat. En per ferry reis je in een uur af naar de geweldige stedentripbestemming Split.
Suneo Supetar, KroatiëEén van onze toppers op Brac is Suneo Supetar. Tijdens jouw meivakantie kun je hier rekenen op o.a. een zwembad, twee restaurants, een speeltuin én het strand op loopafstand. Extra pluspunt: het hotel biedt een all inclusive mogelijkheid.

Underdog Malta

Gemiddelde reissom: € 547,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en logies/ontbijt)

Goedkope bestemmingen meivakantie: MaltaMalta lijkt – als je het ons vraagt – in niets op een typisch Europese strandbestemming. Het is waarschijnlijk de reden dat het nog altijd een underdog is. En dat terwijl Malta juist zo uniek is doordat het net anders is.

In welke zin het net anders is? Je vindt hier geen eindeloos brede zandstranden zoals aan de Spaanse Costa’s of op de Griekse eilanden. Op Malta vind je kleine baaitjes, soms met zand en soms met rotsplateaus. Het maakt dat alles een stuk kleinschaliger aanvoelt… Alleen in het noorden vind je enkele grotere stranden.

En wandelend door de oude stadjes die Malta biedt – check bijvoorbeeld de voormalige hoofdstad Mdina en de huidige hoofdstad Valletta – waan je je haast in een geschiedenisboek. Je wordt voor je gevoel linea recta teruggestuurd naar de middeleeuwen. En dat is geen straf!

Of we nog meer redenen heb waarom Malta – naast dat het een goedkope bestemming is – geschikt is voor een meivakantie? De temperaturen kunnen er in mei al oplopen tot 25 ºC.. Ook fijn: je hebt naast hoofdeiland Malta ook de buureilanden Gozo & Comino binnen handbereik. Neem jij een kijkje bij de Blue Lagoon?

Cavalieri Art Hotel, MaltaCavalieri Art Hotel bewijst dat betaalbaarheid, comfort en een centrale ligging prima samen kunnen gaan. Vanaf het zwembad heb je een prachtig uitzicht en je kunt er rekenen op een fijn zwembad en uitstekend restaurant.

All inclusive topper Tunesië

Gemiddelde reissom: € 586,- p.p. (8-daagse vliegvakantie o.b.v. 2 personen en all inclusive)

Goedkope bestemmingen meivakantie: TunesiëZeggen wij all inclusive, dan zeg jij waarschijnlijk Turkije. En nee, dat is niet gek. Het is de meest populaire all inclusive bestemmingen aller tijden. Toch is het niet de meest goedkope all inclusive bestemming voor de meivakantie. Tunesië is dat wel!

Heb je geen idee wat je van een meivakantie in Tunesië kunt verwachten? We schetsen hem met alle liefde even voor je. Je kunt er rekenen op ca. 10 uur zon per dag en temperaturen die al kunnen oplopen tot ca. 27 ºC. Als dat geen mooi voorproefje is op de zomer?

En in tegenstelling tot wat veel mensen denken is Tunesië ondanks haar woestijnklimaat echt niet één grote Sahara. Integendeel. Je kunt er rekenen op prachtige stranden langs de Middellandse Zee, kleurrijke souks door het hele land en een flinke dosis eeuwenoude cultuur.

Geen idee waar je het beste kunt verblijven? Voor een veelzijdige meivakantie tippen we Sousse. Aan het brede zandstrand kom je zonder moeite tot rust en in de oude medina valt genoeg cultuur te ontdekken. Ook leuk: maak een uitstapje naar het antieke theater El Jem.

Iberostar Selection Kantaoui Bay, TunesiëLuxe hotels in Tunesië hoeven niet per se de hoofdprijs te kosten. Neem Iberostar Selection Kantaoui Bay. Het resort ligt direct aan het strand, beschikt over een wellnesscentrum en biedt tal van (sport)activiteiten voor jong & oud.

Nog meer goedkope bestemmingen voor de meivakantie

Hoewel bovenstaande bestemmingen de meest goedkope opties zijn voor een meivakantie zijn er meer opties. Ook op onderstaande bestemmingen krijg je veel waar voor je geld:

  • Tunesië wordt qua betaalbare all inclusive bestemming op de voet gevolgd door Turkije. Luxe is hier haast een gegeven en ook qua klimaat heb je hier niet te klagen in de meivakantie. Ga je voor een resort aan de Turkse Rivièra of liever aan de Lycische Kust?
  • Griekenland staat – of je nu kiest voor een all inclusive vakantie of een vakantie o.b.v. logies en ontbijt – ook in de top 5 van voordelige bestemmingen voor de meivakantie. Het leuke aan dit Zuid-Europese land? Je hebt de keuze uit enorm veel eilanden én bestemmingen op het vasteland.
  • La Dolce Vita; kies voor een meivakantie in Italië en je snapt direct waar deze uitdrukking vandaan komt. Geniet van prachtige stranden, barokke stadjes, pasta’s en pizza’s en – onze favoriet – de lekkerste gelato’s.

Welke goedkope bestemming kies jij voor de meivakantie?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *