Vakantie Costa Adeje

Costa Adeje, het zonnige hart van Tenerife

Op zoek naar een levendige badplaats om jouw vakantie op Tenerife door te brengen? Costa Adeje biedt luxe hotels, fijne tapasrestaurants, mooie zonsondergangen, tal van watersportmogelijkheden én bovenal heel veel strand. Spanje op haar best!

Vakantie Costa AdejeSpanje is onze all time favorite vakantiebestemming. Zoomen we daar wat verder op in dan komen we uit bij Tenerife. Niet verrassend, want zowel in de winter als zomer kun je hier rekenen op aangename temperaturen. En door de korte vliegtijd (ca. 5 uur) en de langzaam in zee aflopende stranden is het eiland mateloos populair onder families.

Mocht je naar Tenerife gaan, dan heb je de keuze uit diverse badplaatsen. O.a. Playa de las Américas en Costa Adeje zijn razend populair. Tijd om deze laatste onder de loep te nemen en uit te zoeken waarom onze vakantiegangers hier zo graag vakantie vieren.

Costa Adeje in een vogelvlucht

Costa Adeje (in het zuidwesten van Tenerife) mag dan één van de populairste badplaatsen van het eiland zijn, het is wel een van de jongste. Wat begon als een chique wijk met luxe hotels en appartementen, groeide uit tot een volledige badplaats. Dat vergroeid is met het iets zuidelijker gelegen Playa de las Américas.

Het begon als chique en dat is het ook gebleken; je vindt er vooral hotels en appartementencomplexen in een hoger prijssegment en ook het winkelcentrum ademt allure. Het wordt niet voor niets ook wel gekscherend het Beverly Hills van Tenerife genoemd.

Gelukkig hoef je geen giga-portomonnee te hebben om hier te verblijven; hotels zijn hier niet duurder dan vergelijkbare hotels elders op het eiland. Hierdoor kan ook de vakantieganger met een beperkter budget van al het moois genieten dat Costa Adeje te bieden heeft.

Wat het dan is dat de Costa Adeje te bieden heeft…?

Vakantie Costa Adeje, strandEigenlijk alle ingrediënten die je verwacht van een zonvakantie. Strand, zon, boulevard, tapas, water, sangría… You name it, Costa Adeje has it!

Het kloppende hart van Costa Adeje is de kilometers lange boulevard, die helemaal tot aan Playa de las Américas loopt. Langs de boulevard vind je meerdere baaien en stranden. De bekendste is Playa El Duque, een strand dat heerlijk beschut ligt. Zonnen kan hier volop, ligbedjes en parasols worden op de meeste stranden verhuurd. Wel zo handig, want verbranden gaat hier sneller dan je denkt.

Waar je aan de ene kant van de boulevard stranden en baaien treft, tref je aan de andere kant talloze restaurants aan. Tapasbarretjes ontbreken niet, maar je kunt ook genieten van wisselende internationale specialiteiten.

Wil je echt Canarisch eten proeven? Bij Odissea, een fijn restaurant in de baai van Puerto Colón, wordt papas arrugadas geserveerd, een bekend Canarisch aardappelgerecht. Deze wordt vergezeld met de bekende sauzen mojo picón en mojo verde.

Wil jij niet alleen levendigheid overdag, maar ook in de avond- en nachturen? Rondom de haven vind je diverse gezellige cafés. Voor clubs en discotheken kun je richting Playa de las Américas wandelen.

Een dagje waterpret in Siam Park

Ga jij voor een familievakantie in Costa Adeje? Zet Siam Park op het programma. We schreven eerder over dit geweldige waterpark en blijven het verkondigen; dit is misschien wel het leukste waterpark van heel Europa! En ook een van de grootste, want het heeft een oppervlakte van maar liefst 185.000 m².

Het park is een aaneenschakeling van glijbanen. Trechterglijbanen worden afgewisseld met glijbanen waarbij je een vrije val maakt (tot 28 meter!). Naast de vele glijbanen vind je er o.a. een mooi zandstrand, een golfslagbad en een lazy river.

Nog meer uitstapjes in én rondom Costa Adeje

Vakantie Costa Adeje, uitjesWil je meer zien van het eiland (want het heeft nogal wat te bieden!) huur dan direct bij boeking een auto via ons. Óf vraag ter plaatse naar de mogelijkheden voor excursies.

We raden je in elk geval aan om een bezoek te brengen aan Nationaal Park Teide, waar je de gelijknamige vulkaan vindt. Deze is ruim 3.700 m hoog én tevens het hoogste punt van Spanje. Je kunt afreizen tot een hoogte van 3.550 m. Een geweldig uitzicht gegarandeerd!

Toch hoef je niet per se direct met een auto op pad om je te vermaken. Ook in en rondom Costa Adeje is genoeg te doen. Enkele voorbeelden?

  • In de wijk Torviscas vindt wekelijks een overdekte markt plaats. Tegenover het winkelcentrum van El Duque is ook twee keer per week een markt te vinden.
  • Stap in de haven van Costa Adeje op een van de vele boten en ga o.a. dolfijnen spotten. Leuk met kinderen: vaar met een piratenschip langs de ca. 600 m hoge rotswanden bij Los Gigantes. Indrukwekkend!
  • Golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op de golfbaan van Costa Adeje. Deze heeft maar liefst 27 holes en is hierdoor een van de populairste banen van Tenerife.

Onze favoriete hotels in de badplaats

Vakantie Costa Adeje, hotelsIn ons aanbod vind je ca. 50 hotels en appartementencomplexen in Costa Adeje. Het gros hiervan heeft vier sterren en dat betekent comfortabel genieten van jouw luxe vakantie. Waar je dit zoal kunt doen? We maakten een selectie:

  • Ontspannen is geen opgave als je, zoals bij Princess Inspire Tenerife, omgeven wordt door palmbomen. Geniet van een dagje zon aan een van de drie zwembaden, eet je buikje rond in het buffetrestaurant, haal een drankje bij een van de bars óf loop binnen een paar minuten naar het strand. Extra fijn; het hotel biedt een adults only formule.
  • Genieten van je luxe vakantie doe je zonder twijfel bij Hotel Jardin Tropical! Het hotel beschikt over drie restaurants en een hobbykeuken waar je workshops kan volgen. Ook fijn: er is een riant zwembad en je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten. De promenade van Costa Adeje ligt om de hoek.
  • Het familievriendelijke Iberostar Las Dalias heeft alle faciliteiten in huis voor een ontspannen zonvakantie op het Canarische eiland. Het strand is dichtbij en er is genoeg vermaak voor jong en oud. Wat dacht je van miniclubs voor alle leeftijden (tot tieners!), een buffetrestaurant (all inclusive verblijven mogelijk!), diverse sportfaciliteiten en twee grote zwembaden?

Keuze uit meer hotels hebben? Bekijk ons volledige aanbod, luxe all inclusive vakanties of scherpe lastminutes.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *