Hoogtepunten aan het Gardameer

5x hoogtepunten aan het Gardameer

Wil jij nog even nazomeren in september én ben je fan van Italië? Hup, naar het Gardameer! Het Gardameer is één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers en je vindt hier tal van hoogtepunten. Kijk je mee?

Het Gardameer is met een wateroppervlakte van maar liefst 370 km² het grootste meer van Italië. De vele water(sport)mogelijkheden die dit gebied biedt, zorgen ervoor dat elk jaar duizenden Nederlanders afreizen naar dit deel van Noord-Italië. Zo kun je hier zonder vaarbewijs een klein bootje huren en biedt het meer ook veel mogelijkheden voor visliefhebbers.

Overigens is deze regio niet alleen populair vanwege de vele watersportmogelijkheden en de kiezelstranden aan de oevers die uitnodigen om te ontspannen. Het Gardameer biedt meer: gezellige attractieparken voor de hele familie, schilderachtige dorpjes, mooie campings, bijzondere vakantieparken, culturele steden… Kijk je mee naar de hoogtepunten aan het Gardameer?

1. Schilderachtig dorpje Borghetto sul Mincio

Gardameer hoogtepunten: Borghetto sul MincioRondom het Gardameer vind je meerdere schilderachtige dorpjes, maar Borghetto sul Mincio, een middeleeuws dorpje op zo’n 12 km van Peschiera del Garda, springt er met kop en schouder bovenuit. Je komt dit dorpje binnen via de 14e eeuwse Visconti brug over de Mincio rivier, waarna je slechts enkele huizen ziet die rondom een aantal watermolens gebouwd zijn. Je kunt er tevens een aantal interessante gebouwen bekijken. De burcht Castello Scaligero is bijvoorbeeld een toeristische trekpleister.

Andere mooie, schilderachtige dorpjes zijn Santuario di Motecastello, dat met haar ligging op een rots de ideale plek is voor een vakantie in alle rust en stilte, en Sirmione. Dit laatste dorpje is vooral geliefd vanwege haar bijzondere ligging op het schiereiland én de grotten van Catallus.

2. Gardaland, een geslaagd uitje voor de hele familie

Het Gardameer is een populaire bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Niet verrassend als je ziet hoeveel attractieparken er zijn. De meest bekende en meest populaire is Gardaland. Het is het grootste pretpark van Italië en je vindt er meer dan 50 attracties voor jong en oud, waar jaarlijks zo’n 2,5 miljoen mensen in gaan. Naast de attracties beschikt het park daarnaast over het SeaLife Aquarium, waar je kennis kunt maken met de Italiaanse onderwaterwereld. Kom oog in oog met (enge) haaien te staan!

Meer attractieparken aan het Gardameer bezoeken? Bezoek het waterpark Aqua Paradise Park, ga op ontdekkingstocht door de middeleeuwen in Medieval Times, voel je een dagje een Hollywoodster in Movieland Studios en eet als een echte cowboy in het Amerikaanse Rock Star Café.

3. Verona, de stad van de liefde

Gardameer hoogtepunten: VeronaDe Italiaanse stad Verona is vooral bekend door de tragedie rondom Romeo & Juliet. Het huis van Julia (Casa di Giulietta), welke een grote rol speelt in o.a. de latere film, is tegenwoordig een soort bedevaartsoord geworden voor tortelduifjes. Duizenden vrouwen gaan hier maar al te graag op de foto op Julia’s balkon. Maar Verona biedt meer, en dat weten helaas te weinig mensen.

Zo vind je in Verona één van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters ter wereld en ook nog eens van de grootste. In de Arena, gebouwd in de 1e eeuw na Christus, worden tot op de dag van vandaag nog operavoorstellingen gegeven vanwege de geweldige akoestiek.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het sfeervolle plein Piazza delle Erbe, Torre dei Lamberti (voor het mooiste uitzicht over de stad), de burcht Castelvecchio, de winkelstraat en de schitterende stadspoort Porta Borsari.

4. Geniet van de natuur bij de Monte Baldo

Als er iets is wat je bij en rondom het Gardameer zeker kunt doen, is het wel van de prachtige groene omgeving genieten. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan naar de bergtoppen van de Monte Baldo. Je moet misschien even wachten omdat er een rij staat, maar eenmaal boven begrijp je waarom deze plek zo populair is. Het adembenemende uitzicht levert je waarschijnlijk de mooiste vakantiefoto’s op. Bezoek de Monte Baldo bij voorkeur bij mooi weer en neem een jasje mee, want het kan boven wat frisser zijn.

Natuurliefhebbers kunnen ook op andere plekken rondom het Gardameer terecht. Ga bijvoorbeeld naar de Lower Cave en Upper Cave om de Varone waterval vanaf verschillende hoogtes te bekijken. Blijf je liever met beide benen op de grond, dan kun je er ook voor kiezen naar Vittoriale degli Italiani te gaan: een park met een Italiaanse villa als museum.

5. Bedevaartsoord Madonna della Corona

Gardameer hoogtepuntenWil je niet alleen maar natuur zien, maar ook wat cultuur opsnuiven tijdens je vakantie aan het Gardameer? Het is mogelijk om een fijne wandeling naar Madonna della Corona te maken, dat gebouwd is op een bijzondere locatie. Je moet een reeks trappen afdalen tot aan een kerkje om dit heiligdom te bereiken, maar je kunt er ook (tegen betaling) met een pendelbus naartoe gaan.

De rotsen waar de kerk tegen aan is gebouwd dienen als muur. Het is gebouwd in de 16e en 17e eeuw en is daarna nog een aantal keer uitgebreid en vernieuwd. Je kunt er niet alleen genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van Adige, er zijn tevens meer dan 160 voorwerpen te vinden die aan de heilige Maria geschonken werden als een teken van dank.

De mooiste accommodaties aan het Gardameer

Als een regio zoveel toeristen per jaar ontvangt, moet er wel een ruime keuzes zijn aan accommodaties. We hebben dan ook ruim 200 hotels en appartementen waar je uit kunt kiezen. Om je op weg te helpen hebben we de meest populaire op een rij gezet:

  • Het driesterren vakantiepark Residence Tiglio is een populaire accommodatie onder Nederlandse gezinnen. Het gemoedelijke park biedt genoeg waterpret door het buitenbad én het meer.
  • Geniet jij graag in alle luxe van een vakantie aan het Gardameer? Parkhotel Casimiro Village beschikt niet alleen over twee buitenzwembaden, een privéstrand en een panoramisch uitzicht, je kunt er ook nog eens all inclusive verblijven. Onbeperkt genieten!
  • Houd je van de levendigheid van de stad, boek dan Hotel Giberti in Verona. Dit viersterren hotel bevindt zich in het stadscentrum, dichtbij het centraal station én je wordt er vriendelijk ontvangen met een welkomstdrankje.

Zie je jouw ideale hotel hier nog niet tussen zitten? Neem dan eens een kijkje bij ons volledige aanbod en scherpe last minutes naar het Gardameer. 

Nando Machado | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *