Zonnige stedentrip najaar

Een zonnige stedentrip in het najaar? Hier moet je zijn!

Een stedentrip is eigenlijk altijd een goed idee. In ca. 3, 4 of 5 dagen een stad ontdekken is heerlijk. Helemaal in het najaar, want dan geniet je in Zuid-Europese bestemmingen nog van mooi weer. Hoe fijn is het om tijdens een zonnige stedentrip in korte broek te kunnen lopen, terwijl het in Nederland pijpenstelen regent?

We zetten voor jou de leukste stedentripbestemmingen voor dit najaar op een rijtje. Kijk je mee? Wie weet zit jij in september, oktober of november wel in één van deze steden…

Veelzijdig Valencia

Zonnige stedentrip najaar: ValenciaIn de Spaanse stad Valencia is het in het najaar nog prima toeven met temperaturen die oplopen tot nog wel 24 °C in oktober. Heerlijk, als je in de veelzijdige Spaanse stad bent. In Valencia kun je namelijk niet alleen prima cultuur snuiven, je kunt er ook strandhangen.

Valencia is opgedeeld in een oud gedeelte en een modern gedeelte. In het oude centrum, waar de Kathedraal van Valencia en Plaza Ayuntamiento must-sees zijn, verdwaal je met gemak door de smalle straatjes. Ook leuk; bezoek de 15e-eeuwse zijdebeurs, La Lonja de la Seda, en de grote overdekte markt Mercado Central. Deze markt is een van de grootste overdekte markten van Europa. Hier kun je tussen de locals op zoek naar het mooiste fruit, groenten, brood en andere versproducten.

Lees meer over het oude centrum van Valencia

Het moderne gedeelte van de stad is Ciudad de las Artes y las Ciencias, wat ‘Stad van de Kunsten en Wetenschap’ betekent. Het stadsdeel bestaat uit zes futuristische gebouwen, waarvan L’Umbracle en L’Hemisfèric de bekendste zijn. In L’Umbracle, hoge lichtgevende bogen, is een prachtige tuin met palmbomen en tropische planten en bloemen te vinden. L’Hemisfèric staat ook wel bekend als ‘het oog’. Als het een dagje minder lekker weer is kun je hier een film gaan kijken.

Erg bijzonder is Jardines de Turia, een stadspark dat in een drooggelegde rivierbedding ligt. Het park is maar liefst 9 km lang en biedt plaats aan fonteinen, terrassen, bruggen, voetbalvelden, een skatepark en een dierentuin. Wij tippen om een fiets te huren en het park per tweewieler te ontdekken.

Primus Valencia, SpanjeIn het moderne gedeelte van Valencia vind je Primus Valencia. Voor een stadshotel zijn er veel faciliteiten waaronder een (seizoensgebonden) buitenzwembad, hammam, sauna, (snack)bar en fitnessruimte.

Verrassend Dubrovnik

Zonnige stedentrip najaar: DubrovnikHet Kroatische Dubrovnik is een verrassende stedentripbestemming die niet in dit rijtje mag ontbreken. Het weer is er een stuk wisselvalliger dan in zuidelijker gelegen steden, maar toch is de kans op zon groot (gemiddeld 6 uur per dag in oktober!) en met een beetje geluk kun je gewoon je zwemkleding inpakken.

Wil je tijdens een zonnige stedentrip volop cultuur snuiven en ook lekker luieren? Dan kun je in Lapad verblijven. Hier vind je veel (luxe) resorts en hotels, een gezellige boulevard, prachtige natuur én het strand. Bovendien ben je met de bus in ca. 10 minuten in de oude stad.

Wat écht niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Dubrovnik? Een wandeling over de stadsmuren! De oude stad is in zijn geheel ommuurd en vanaf deze muren heb je een prachtig inkijkje in het stadsleven én over de Adriatische Zee. Een ander mooi uitzicht biedt de top van de berg Srđ, die je met een kabelbaan kunt bereiken. Ga vooral tijdens zonsondergang omhoog. Tijdens golden hour steken de oranje daken nog mooier af bij de helderblauwe zee.

Lees meer over de bezienswaardigheden van Dubrovnik

Valamar Argosy Hotel, DubrovnikStad & strand combineren kan in het Valamar Argosy Hotel. Op loopafstand is een strandje te vinden en de stad is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Bovendien biedt het hotel een groot zwembad met uitzicht over de Adriatische Zee.

Cultureel Rome

Zonnige stedentrip najaar: RomeRome leent zich uitstekend voor een zonnige stedentrip in het najaar. De écht grote hordes toeristen die in de zomer naar de Italiaanse stad trekken zijn dan allang weer thuis en het kwik stijgt in oktober nog tot ca. 22 °C. Een prima temperatuurtje om veel cultuur te snuiven.

En cultuur is er in overvloed; Rome lijkt haast een openluchtmuseum. De belangrijkste must-sees die niet mogen ontbreken tijdens een stedentripje in Rome zijn Forum Romanum, Colosseum, Trevifontein, Spaanse Trappen, Piazza Navona, Pantheon en Vaticaanstad.

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een zonnige stedentrip in Rome is wat ons betreft het lekkere eten. Op elke straathoek scoor je een lekkere gelato en weg van de hoofdstraten vind je restaurantjes waar je de lekkerste pizza’s en pasta’s scoort. Is na al dat eten jouw kleding een maatje te klein geworden? Rome is ook een leuke shopstad, waar je prima een nieuwe garderobe kunt aanschaffen.

Lees meer over de bezienswaardigheden van Rome

Kolbe Hotel Rome, ItalieEen fijne locatie en een 15e-eeuwse inrichting; Kolbe Hotel Rome is een gezellig familiehotel nabij de populaire wijk Trastevere én verschillende bezienswaardigheden. Ook binnen het hotel is genoeg te beleven.

Meer bestemmingen voor een zonnige stedentrip in het najaar

Zonnige stedentrip najaar: SevillaHeb jij Valencia, Dubrovnik en Rome al gezien? Dan hebben we nog meer bestemmingen voor een zonnige stedentrip in het najaar voor je in de aanbieding.

  • Hoe zuidelijker, hoe zonniger de stedentrip. In het geval van Sevilla kun je rekenen op een graad of 23 in oktober, wat ons betreft ideaal voor een actieve stedentrip in de Spaanse stad. Er is namelijk genoeg te zien! Het hoogtepunt is het koninklijk paleis Real Alcázar waar je veel verschillende bouwstijlen tegenkomt. Let vooral op de prachtige Moorse details in het houtsnijwerk. Sla ook zeker het kleurrijke Plaza España, het reusachtige kunstwerk Metropol Parasol en de immense kathedraal Maria de la Sede niet over.
  • De Portugese hoofdstad Lissabon hoort – als je een fervent stedentripper bent – zeker op jouw lijstje thuis. De stad is een aaneenschakeling van charmante gebouwen met kleurrijke tegeltjes, mooie uitzichtpunten en talloze bakkerijen waar je Pasteis de Nata kunt bestellen. Bezoek het hoger gelegen Castelo São Jorge voor een prachtig uitzicht over de stad en maak een ritje met de gele tram 28 door de wijk Alfama. Heb je nog een dag ‘over’ tijdens jouw stedentrip? Dan tippen we een bezoekje aan Sintra met haar vele paleizen.
  • Griekenland staat vooral bekend als zon, zee & strand-bestemming, maar wist je dat je er ook goed kunt stedentrippen? De hoofdstad Athene is verrassend veelzijdig. Zo vind je er prachtige bouwwerken uit de oudheid (bezoek de Akropolis), hippe wijken (waaronder Psiri en Gazi) en ca. 10 km verderop het strand.

Check hier wat je allemaal kunt doen in Athene

Voor welke zonnige stedentrip ga jij dit najaar?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *