Luxe hotels Sri Lanka

Jezelf in de watten leggen? Onze favoriete luxe hotels op Sri Lanka

Een verrassende en opkomende bestemming die alles in huis heeft voor een veelzijdige vakantie? Sri Lanka! Je vindt er boeddhistische tempels, prachtige goudgele stranden, olifanten, bijzondere theeplantages én luxe hotels. Die laatste vind je ook zeker in ons aanbod. Kijk je mee naar onze favoriete vier- en vijfsterren hotels?

The Blue Water Hotel (Wadduwa)

Luxe hotels Sri Lanka: The Blue Water HotelWaarom we zo dol zijn op The Blue Water Hotel? Vanwege de idyllische ligging! Het ligt verscholen in een palmenbos én direct aan het strand. Hier word je getrakteerd over een adembenemend uitzicht over de Indische Oceaan.

Alles draait in dit hotel om relaxen, ‘laidback’ is het motto dat alle personeelsleden hanteren. Luieren kan o.a. aan het riante zwembad, dat voor Aziatische begrippen echt heel groot is. Rondom staan de ligbedden voor je klaar. Wel even insmeren, want de temperatuur ligt op Sri Lanka bijna het gehele jaar boven de 30 °C.

Welke faciliteiten nog meer tot je beschikking staan? O.a. meerdere restaurants en bars, een ruim aanbod aan sportfaciliteiten, een wellnesscentrum en diverse winkeltjes. Je hebt de keuze om te verblijven in o.a. deluxe kamers en riante club suites.

Jetwing Blue Hotel (Negombo)

Luxe hotels Sri Lanka: Jetwing Blue HotelVoor een strandvakantie in stijl zit je ook goed bij Jetwing Blue Hotel. Deze heeft weliswaar een ster minder, maar is doorgaans ook goedkoper. Je verblijft direct aan het strand, kunt afkoelen in twee zwembaden en hebt diverse sport- en wellnessfaciliteiten tot je beschikking.

Lekkerbekken zijn hier aan het goede adres. Het hotel in Negombo beschikt over een restaurant met open keuken waar de chefkok graag experimenteert met lokale en internationale specialiteiten. Je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken. Je kunt hier dan onbeperkt van genieten!

Foto’s delen van jouw ongetwijfeld jaloersmakende vakantie? Er is gratis WiFi aanwezig in de openbare ruimtes én kamers.

Riu Sri Lanka (Ahungalla)

Luxe hotels Sri Lanka: RiuAls we het dan over een hotel hebben dat echt álles in huis heeft voor een ontspannen zonvakantie voor het hele gezin, dan is het wel Riu Sri Lanka. Zoals je mag verwachten van een Riu hotel beschik je over een enorme verscheidenheid aan faciliteiten en dan verblijf je ook nog eens direct aan het strand.

Voor kinderen beschikt Riu Sri Lanka over o.a. een speeltuin en miniclub. Bommetjes maken kan in een van de zwembaden, waar rondom ligbedden en parasols staan. Er is daarnaast een apart kinderbad aanwezig. Actievelingen kunnen gebruik maken van de faciliteiten voor o.a. fitness en als je 300% wilt ontspannen, staat het personeel in het wellnesscentrum voor je klaar.

Met dank aan de uitgebreide all inclusive formule kun je dineren bij diverse buffet- en à la carte restaurants. Lokale gerechten wissel je eenvoudig af met Aziatische, Italiaanse en internationale gerechten. Drankjes zijn ook bij de prijs inbegrepen, zélfs in de discotheek.

Shinagawa Beach by Asia Leisure (Balapitiya)

Luxe hotels Sri Lanka: ShinagawaShinagawa Beach by Asia Leisure ligt aan een prachtige baai en het kilometerslange zandstrand van Balapitiya. Vanaf het zwembad kijk je uit over dit strand.

Het zwembad is ook direct het middelpunt. Het is de plek om overdag te genieten van de Srilankese zon. Met dank aan de ligbedden en parasols kan dit op een comfortabele manier. ’s Avonds kun je aan de rand van het zwembad (en bijna met je voeten in het zand!) dineren. Wat dacht je van een vers visje?

Overige faciliteiten waar je bij Shinagawa Beach by Asia Leisure op kunt rekenen zijn o.a. een wellnesscentrum, gratis WiFi in de openbare ruimtes, een bar (cocktails!) en een apart kinderbad. Verblijven kan in een van de deluxe kamers of suites.

Vivanta by Taj Bentota (Bentota)

Luxe hotels Sri Lanka: Vivanta by TajVintata by Taj is een lust voor het oog; het luxe hotel is in koloniale stijl ingericht. Je kunt er daarnaast reken op een geweldige service, want dat is waar Taj-hotels bekend om staan.

In de uitgestrekte tuin kun je eindeloos wegdromen vanaf een van de ligbedden. Of genieten van het uitzicht op het mooie zwembad (met apart kinderbad). Ook vanuit de kamers heb je overigens een mooi uitzicht; op de Indische Oceaan of de weelderige tuin.

Dineren kan in één van de vier restaurants van Vivanta by Taj Bentota; een 24-uurs restaurant met internationale gerechten, een paviljoen met Chinese specialiteiten, een openlucht restaurant waar vooral zeevruchten op de kaart staan en een fusion restaurant met lokale en Indonesische specialiteiten.

Enthousiast geworden over deze hotels, máár ook kijken welke hotels we nog meer aanbieden op Sri Lanka? Bekijk ons aanbod aan luxe hotels op Sri Lanka. Mocht je iets minder budget tot je beschikking hebben; in ons volledige aanbod vind je ook twee- en driesterren hotels.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *