Favoriete Europese hoofdsteden

Van deze hoofdsteden in Europa kun je nooit genoeg krijgen

Eigenlijk verklaren we je voor gek als je onze favoriete hoofdsteden in Europa nog niet hebt bezocht. Maar goed… tijd om daar verandering in te brengen en jou te enthousiasmeren over de steden waar wij never nooit genoeg van krijgen. Wordt het voor jou Parijs, Rome, Praag, Boedapest of Athene?

Parijs

hoofdsteden Europa: ParijsParis is always a good idea. Het waren de legendarische woorden van Audrey Hepburn in de film Sabrina. Wij kunnen ons hier 200% bij aansluiten; Parijs is altijd een goed idee. Van de Franse hoofdstad kun je écht geen genoeg krijgen.

Winkelen aan de Champs-Élysées, genieten van het uitzicht vanaf de allmighty Eiffeltoren, kunstenaars aan het werk zien in Montmartre, een show bijwonen in Moulin Rouge, moderne kunst snuiven in het Centre Georges Pompidou, een terrasje pikken aan het Place des Vosges, de Mona Lisa bezichtigen in het Louvre…

De mogelijkheden in Parijs zijn eindeloos, elk seizoen biedt weer wat nieuws. En dan ben je er ook nog in no time per auto, trein of vliegtuig. Een fijne getaway voor een extra weekendje weg op de kalender!

Novotel Paris Centre Eiffel Tower, ParijsDe naam zegt het al; Novotel Paris Centre Eiffel Tower ligt op loopafstand van het (letterlijke & figuurlijke) hoogtepunt van Parijs. Je kunt er daarnaast rekenen op comfortabele kamers, een binnenzwembad en gratis WiFi.

Rome

Hoofdsteden Europa: RomeAll time favorite onder stedentrippers die graag naar het zonnige Zuid-Europa afreizen én cultuur willen snuiven. Want Rome, de hoofdstad van Italië, is simpelweg het mooiste ‘openluchtmuseum’ dat we kennen. Geen andere hoofdstad in Europa kan dit evenaren als je het ons vraagt.

Doordat je in elk smal straatje weer een prachtig eeuwenoud gebouw ontdekt, ademt de stad geschiedenis. En dat is niet zo gek als je je bedenkt dat Rome in de oudheid een van de invloedrijkste steden ter wereld was en later het hart vormde van het Romeinse Rijk. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat je er letterlijk van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid hopt.

Neem een kijkje bij het indrukwekkende Colosseum, bezoek het antieke Pantheon, gooi een muntje in de Trevifontein en slenter tussen de ruïnes van het Forum Romanum door. En hoewel Vaticaanstad eigenlijk geen onderdeel van Rome is (het is het kleinste op zichzelf staande land!), is het wel een must-see tijdens jouw stedentrip.

Worldhotel Ripa RomaOnze favoriete wijk in Rome? Dat is zonder twijfel Trastevere. Je kunt hier o.a. overnachten in Worldhotel Ripa Roma. Je wordt omgeven door leuke barretjes en staat met dank aan het openbaar vervoer in no time in het historische stadshart.

Praag

Hoofdsteden Europa: PraagAls je als stad de bijnaam ‘Gouden stad van Europa’ hebt, dan weet je dat je iets echt goed doet. En dan is de kans dat – als je deze naam waarmaakt – groot dat mensen vaker terug zullen keren. Wij verklappen vast: ja, ze maken hun naam waar en ja, je wilt na een eerste keer meteen weer een nieuw tripje boeken naar de Tsjechische hoofdstad.

Ga jij voor het eerst naar Praag? Zorg er dan in elk geval voor dat je de bekende must-sees en must-do’s op jouw lijstje zet. Gooi een muntje van de Karelsbrug voor een dosis geluk, bezoek de indrukwekkende Joodse begraafplaats, kijk naar het schouwspel van de apostelen in de Astronomische klok en maak de klim naar de Praagse burcht voor een geweldig uitzicht over de stad.

Júist van deze gebaande paden afwijken? Op diverse plaatsen in de stad kun je badderen in een tonnetje van bier. Er zijn ook diverse minder bekende musea gratis te bezoeken. Oh, en eet op zijn minst één trdelník, een gesuikerde kegel met naar wens o.a. chocolade, fruit, slagroom of ijs.

Hotel Suite Home Prague, PraagNiet alleen het dakterras maakt Hotel Suite Home Prague tot een bijzondere plek. Wat dacht je van een heuse bierspa? Bij dit hotel kun je badderen in hop, gist en mout en relaxen in een hopsauna. Een unieke ervaring!

Boedapest

 Hoofdsteden Europa: BoedapestZo’n 10 jaar geleden werd de Hongaarse hoofdstad nog maar door weinig Nederlanders bezocht, nu staat Boedapest steevast in de top 10 lijstjes van meest bezochte hoofdsteden in Europa. Toch heeft dit geen afbreuk gedaan aan de gemoedelijkheid. Gelukkig!

Boedapest is ontstaan toen de twee delen Boeda en Pest, elk gesitueerd aan een andere kant van de Donau, werden samengevoegd in de 19e eeuw. Toch is er altijd een splitsing blijven bestaan tussen de twee stadsdelen. Boeda is de plek om dé bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Pest staat gelijk aan gezelligheid in de vorm van barretjes en restaurants én niet te vergeten het stadspark om even de drukte te ontvluchten.

Tijdens jouw eerste tripje naar de Hongaarse parel zal je de meeste tijd doorbrengen in Boeda, al zijn er ook enkele bezienswaardigheden gevestigd in Pest. Breng een bezoek aan de burcht van Boeda, wandel over de Kettingbrug, bewonder het immense Parlementsgebouw en neem een kijkje bij de Sint Stefanusbasiliek. Tijd over? Ontspan in een van de vele Hongaarse badhuizen die de stad herbergt.

Estilo Fashion Hotel, BoedapestVoor de gezelligheid raden we je een hotel in Pest aan. Ga bijv. voor het stijlvolle Estilo Fashion Hotel . Je hebt een prachtige kamer tot je beschikking, kunt ’s ochtends aanschuiven bij het ontbijt en staat in no time aan de oevers van de Donau.

Athene

Favoriete Hoofdsteden Europa: AtheneBovenstaande hoofdsteden in Europa springen er in alle favorietenlijstjes uit, niet alleen bij ons. Dat geldt helaas nog niet altijd voor Athene. En daar snappen wij nu he-le-maal niets van. Niet alleen vind je in de Griekse hoofdstad een flinke dosis cultuur, het is ook nog eens een enorme hippe stad. Dit contrast maakt dat wij gecharmeerd zijn van de stad.

We kunnen je alles vertellen over de highlights van de stad. Maar dat de Akropolis de meest bezochte bezienswaardigheid is, weet je ongetwijfeld al. Tijd om het over een andere boeg te gooien en een kijkje te nemen in de veelzijdige wijken die Athene herbergt. Onze favoriet is zonder twijfel Plaka. Deze oudste woonwijk van Athene wordt gekenmerkt door straten vol kleurrijke huisjes en bloemen. Het is de plek om een taverne uit te zoeken en alle Griekse specialiteiten van de kaart te proberen.

Kolonaki daarentegen is de plek om te winkelen én de 277 meter hoge Lycabettus heuvel te ‘beklimmen’ per kabelbaan voor een geweldig uitzicht over de stad. Gazi daarentegen is het absolute hart van het Atheense uitgaansleven. En wist je dat je de stad ook prima kunt combineren met een dagje strand? Daarvoor ga je naar Glyfada, een wijk aan de rand van de stad aan de kust.

Hotel Plaka, AtheneIn Hotel Plaka ben je van alle gemakken voorzien. Na jouw dag struinen door Athene kom je tot rust in jouw sfeervolle kamer. Ook kun je vanaf het dakterras genieten van een fraai uitzicht over de stad en de Akropolis.

Nog meer toffe hoofdsteden in Europa

Het kiezen uit alle hoofdsteden in Europa was nog zo makkelijk niet. Daarom nog een paar bonussteden die we je niet willen onthouden:

  • Waar Rome een enorme geschiedenis kent die tot de oudheid reikt, geldt voor Berlijn dat cultuur hier samenhangt met de diverse oorlogen. Een zwart randje, maar wel een bijzonder randje. En ook een enorm contrast met het hippe uitgaansleven dat de Duitse hoofdstad herbergt.
  • Ga je liever voor de zonzekerheid van Zuid-Europa? Lissabon is ook al zo’n geweldige hoofdstad op ons contient. Je voeten zullen er overuren maken, maar dat mag de pret niet drukken. Neem een kijkje in de wijk Alfama, bewonder de stad vanaf diverse uitzichtpunten en maak jouw stedentrip compleet door Pastéis de Belém te proeven.
  • Qua populariteit winnen de Spaanse steden Sevilla, Valencia en Barcelona het van hoofdstad Madrid. Dat betekent zeer zeker niet dat Madrid minder de moeite waard is. Je vindt hier het grootste koninklijke paleis ter wereld en museumliefhebbers halen hun hart op in de Gouden Driehoek.

Welk van deze hoofdsteden in Europa staat hoog op jouw wensenlijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Van deze hoofdsteden in Europa kun je nooit genoeg krijgen

  1. Misschien iets doen met Monte Negro en Albanië ? Net oud en nieuw meegemaakt in Slovenië/ Ljubljana. Fantastisch. Het vleugje jaren 50 is een verademing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *