Boutique hotels in Spanje

Boutique hotels in Spanje; stijlvol verblijven!

Spanje is een vakantiebestemming die altijd kan; in de winter is het aangenaam vertoeven op de Canarische Eilanden en de Costa’s nodigen uit in de zomer. Steden als Sevilla, Barcelona en Valencia worden veelvuldig bezocht in het voor- en najaar. Een ander groot voordeel is het ruime aanbod aan hotels, waaronder deze fijne boutique hotels in Spanje. Hier verblijf je kleinschalig én in stijl!

Met meer dan 3.000 (!) hotels en appartementencomplexen in heel Spanje heb je bij ons een ruime keuze voor je volgende zonvakantie of stedentrip. Familiehotels bij de vleet, aan luxe all inclusive hotels geen gebrek, maar ook als je kleinschalig wilt verblijven zit je bij ons goed. Binnen ons aanbod vind je tal van charmante boutique hotels in Spanje. Wij maakten een selectie.

Wat zijn boutique hotels?

Onder boutique hotels vallen over het algemeen kleinschalige hotels met max. 50 kamers. Een groot voordeel hiervan is dat je kunt rekenen op persoonlijke service; je zal zeker niet worden gezien als een nummertje. Daarnaast beschikken ze vaak over een unieke inrichting. Dertien-in-een-dozijn kamers vind je hier niet terug!

Rust staat veelal voorop in boutique hotels. Dit betekent dat je hier niet een overdaad aan faciliteiten kunt verwachten zoals in een all inclusive hotels. Wel kun je vaak rekenen op minimaal een zwembad en wellnessfaciliteiten. Of bijv. een hoogstaand restaurant waar je lang en rustig kunt dineren.

Griekenland is koploper als het aankomt op boutique hotels, maar je vindt er ook steeds meer in andere Zuid-Europese landen. Tijd om onze favoriete boutique hotels in Spanje op een rij te zetten. Je hoeft alleen nog maar te kiezen!

De mooiste boutique hotels op de Canarische Eilanden

Of je nu in de zomer of in de winter op vakantie gaat, met dank aan het zomerse klimaat zijn de Canarische Eilanden altijd een goed idee. En dan vind je er ook nog eens een groot deel van de boutique hotels in Spanje om uit te kiezen. Neem bijvoorbeeld deze…

  • Zeg je Lanzarote, dan zeggen wij La Concha Boutique Appartementen. Dit complex zit nog niet zo lang in ons aanbod, maar oh wat zijn we verliefd. Je vindt er slechts 21 kamers én er wordt een adults only formule gehanteerd. Als dat niet voor voldoende rust zorgt aan het zwembad… En je zou willen dat jouw huis zo was ingericht als de kamers; modern, licht en smaakvol.
  • We blijven nog even op Lanzarote; ook La Casona de Yaiza is een aanrader. Gevestigd in een sfeervol landhuis biedt dit complex slechts 10 kamers. Ook al zo’n rustige plek! Je kunt er daarnaast rekenen op een zwembad met zonneterras, ontbijt- en dinerrestaurant en gratis WiFi.
  • Royal Garden Villas & Spa is een uniek boutique hotel op Tenerife. Het kleine en bovendien exclusieve resort biedt prachtige villa’s, naar keuze met privézwembad. Ook kun je er rekenen op een topservice, wellnesfaciliteiten en diverse sportmogelijkheden. En de ligging? Op een rustige locatie net buiten het levendige Costa Adeje.

Boutique hotels Spanje - Royal Garden Villas & Spa

De leukste boutique hotels in Spanje op het vasteland

Als je ergens de boutique hotels in Spanje sfeervol te noemen zijn, is het wel op het vasteland. Dit zijn onze favorieten:

  • Met het strand voor de deur en het oude centrum van Peníscola binnen handbereik is het op-en-top genieten bij Duna Hotel Boutique. Dit kleinschalige hotel beschikt over slechts 20 kamers die stuk voor stuk stijlvol zijn ingericht. Geen zwembad of andere faciliteiten, maar heb je dat nodig met zo’n ligging?
  • Villa Venecia Hotel Boutique Gourmet is een adults only hotel met een goede ligging in de badplaats Benidorm. Zowel het strand als diverse horecagelegenheden liggen op loopafstand en dan heb je ook nog eens een binnenzwembad, wellnesscentrum en restaurant tot je beschikking.
  • In Cambrils vind je het stijlvolle Instants Boutique Hotel. Dit kleinschalige boutique hotel beschikt over ca. 20 comfortabele kamers, een top-ligging in het centrum en vlak bij de boulevard en een fijn zwembad. Extra pluspunten scoort dit hotel voor de adults only formule!

Boutique hotels Spanje - Instants Boutique Hotel

In stijl verblijven op de Balearen

Mallorca, Ibiza, Menorca & Formentera vormen samen de eilandengroep Balearen. Je vindt deze ten oosten van het vasteland en met dank aan het mediterrane klimaat kun je hier van mei tot oktober goed vertoeven.

De boutique hotels in ons aanbod vind je met name op het veelzijdige Mallorca en het hippe Ibiza. Met deze drie voorbeelden hopen we je een goed beeld van de mogelijkheden te geven.

  • We vliegen als eerst naar Mallorca, naar de levendige en culturele hoofdstad Palma de Mallorca. Ga je voor een fijn stadshotel met een unieke inrichting, dan is Santa Clara Urban Hotel & Spa de juiste keuze voor jou! Het hotel, dat vlakbij de bekende kathedraal La Seu ligt, biedt o.a. authentieke kamers in een modern jasje, een whirlpool en wellnessfaciliteiten.
  • Sir Joan op Ibiza straalt een en al luxe en klasse uit. De ca. 40 stijlvolle kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden luxe details als houten vloeren van een jacht en marmer in de badkamer. Het is uitstekend vertoeven bij het zwembad en in het restaurant, maar hét pluspunt van dit boutique hotel in Spanje is toch wel de ligging nabij de haven van Ibiza-Stad.
  • In alle rust in het binnenland van Mallorca verblijven? Dat kan in Can Furios Petit Hotel by Can Calco Hotels. Je komt compleet zen terug van vakantie dankzij de groene omgeving, de kleinschaligheid (nog geen 15 kamers) en het zwembad. Aan de rand van het zwembad werk je aan je kleurtje en kun je eindelijk dat ene boek uitlezen. Het hotel beschikt verder over een à la carte restaurant en biedt de mogelijkheid voor massages. Dat wordt genieten!

Boutique hotels Spanje - Can Furios Petit Hotel by Can Calco Hotels

Charmante boutique hotels voor een Spaanse stedentrip

Sevilla, Valencia, Madrid, Málaga, Barcelona… Stuk voor stuk Spaanse steden waar ons hart sneller van gaat kloppen. In de Spaanse steden combineer je cultuur met zon en lekker eten met aangename temperaturen.

In sommige gevallen krijg je ook nog strand op de koop toe. En als extra bonus: je hebt de keuze uit charmante boutique hotels. Onze favorieten vind je hieronder.

  • Over een goede ligging gesproken… Hotel Bagues ligt aan Las Ramblas, de bekendste straat van Barcelona. Het hotel is in een authentiek gebouw gevestigd, beschikt over stijlvolle en comfortabele kamers én biedt een dakterras met zwembad en geweldig uitzicht. Dat wordt dus lekker afkoelen na een dag door de straten van Barcelona slenteren.
  • Een stedentrip naar Valencia is sowieso geslaagd met een verblijf in Oliveira Rooms. Dit hotel ligt midden in het historische centrum en beschikt over zowel kamers als appartementen. Zo is er voor ieder reisgezelschap wat wils en kun je zelfs een avondje koken. Liever uit eten? Het stijlvolle restaurant is de plek voor een goede maaltijd of heerlijke cocktail.
  • Málaga is een stad waar je cultuur en strand eenvoudig met elkaar kunt combineren. Je vindt er daar bovenop veel kleinschalige boutique hotels. Zoals Soho Boutique Urban, dat – zoals de naam eigenlijk al zegt – in de wijk Soho ligt. Deze opkomende wijk bevindt zich in het oude centrum. Ideaal voor de cultuursnuiver! Ook fijn: vanaf het moderne stadshotel loop je in ca. 20 minuten naar het strand.

Boutique hotels Spanje - Soho Boutique Urban

Nog meer boutique hotels in Spanje

Toegegeven, het viel niet mee om bovenstaande boutique hotels in Spanje te selecteren. Daarom hebben we er nog een paar voor je in de aanbieding.

  • Als je het ons vraagt is Forum Boutique Hotel & Spa een van onze meest charmante hotels op Mallorca. Het hotel is kleinschalig, heeft een geweldige ligging, een prachtig dakterras met zwembad en charmante kamers.
  • Een zonvakantie op Gran Canaria combineren met een flinke dosis cultuur? Kies voor een verblijf in de hoofdstad Las Palmas. Het stijlvolle Veintiuno Emblematic Hotels is gevestigd in een 18e-eeuws charmant koloniaal pand en biedt een flinke dosis luxe. Je kunt rekenen op een dakterras met zwembad (en prachtig uitzicht op de kathedraal), comfortabele kamers en een stijlvolle inrichting. Oh, én rust; kinderen zijn niet welkom!
  • De 14 kamers van Casa Ladico Hotel Boutique op Menorca zijn stuk voor stuk uniek qua inrichting. Het adults only hotel ligt in het historische centrum van Mahón en biedt in de tuin een fijn zwembad dat je met slechts een paar andere gasten hoeft te delen. Heerlijk!

Boutique hotels Spanje - Casa Ladico Hotel Boutique

Vertel… hoeveel van deze boutique hotels in Spanje heb jij meteen op jouw wishlist gezet?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *