Familievakantie Salzburgerland

Salzburgerland: Oostenrijkse topbestemming voor familievakanties

Salzburgerland scoort hoge punten als het om favoriete familievakantiebestemmingen gaat. Je rijdt er in een dag naar toe en door de bergen heb je direct een vakantiegevoel. Maar wat is er nu in Salzburgerland met kinderen te doen? We verklappen onze vijf favoriete bezienswaardigheden.

Zoutmijn van Hallein

Witte pakken aan om je kleding te beschermen, met een treintje de mijn in en met een lange glijbaan nog verder naar beneden; in Hallein weten ze hoe ze van een oude mijn een echte attractie kunnen maken.

De route door de mijn is erg afwisselend. Zo loop je een stuk door smalle gangetjes en vaar je daarna met een boot over een zoutmeer. Ondertussen leer je op een hele interactieve manier meer over de geschiedenis. Let op: kinderen mogen naar binnen vanaf 4 jaar.

Met de kabelbaan de Untersberg op

Familievakantie Salzburgerland: UnterbergBij Salzburg ligt de Untersberg. Van verre zie je de 1.805 m hoge berg al boven het landschap uitsteken. De top bereik je eenvoudig per kabelbaan. Het kabelbaan-ritje is al buitengewoon spectaculair. Rakelings zweeft de cabine langs de rotswand. Even lijkt het alsof er een botsing gaat komen, maar dat gebeurt natuurlijk niet.

Boven kan je op een van de picknickbanken genieten van een drankje en het uitzicht. Er zijn meerdere wandelingen te doen, zowel voor geoefende bergwandelaars als voor gezinnen met jonge kinderen.

Wasserspiele bij Schloss Hellbrunn

Houd je van een verrassing en ben je niet bang voor een beetje water? Dan mag je de Wasserspiele in de tuin van Schloss Hellbrunn niet missen. Groepsgewijs mogen de bezoekers onder leiding van een gids naar binnen. De gids vertelt over de historie van het kasteel en de tuin, maar eigenlijk gaat het daar niet om. De Wasserspiele gaan je verrassen.

Die verrassing gaan we natuurlijk niet verklappen, maar we zorgen wel dat je voorbereid op pad gaat. Neem droge kleren mee, trek een regenjas aan en pas op met je fototoestel.

Regenachtig dagje? Ga naar Haus der Natur

In Salzburgerland heb je geen zongarantie. Gelukkig zijn er ook genoeg overdekte bezienswaardigheden, zoals Haus der Natur in het centrum van Salzburg. Dit museum is een mix van Naturalis en Nemo. Trek er maar een hele dag voor uit!

Handig: in het museum is een café waar je lekker en voordelig kan eten. Vergeet na je bezoek ook niet om een kijkje te nemen in de museumwinkel.

Familievakantie SalzburgerlandSlenteren door Salzburg

Salzburg heeft een redelijk compact centrum en is daarom ideaal om met kinderen te ontdekken.

Bezoek het slot bovenop de berg, ontdek de sfeervolle straatjes en herken de filmlocaties van de Sound of Music. Naast de tuin van Schloss Mirabell ligt een leuke speeltuin verstopt. Natuurlijk neem je ook een doosje met Mozart Kugeln mee naar huis.

Enthousiast geworden over Salzburg? Bekijk onze mogelijkheden voor de zomer.

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *