Familievakantie Ardeche

Viva la France! Met de hele familie naar de Ardèche

De Ardèche is een van de meest dunbevolkte gebieden van Frankrijk. Behalve in de zomer, dan nemen Nederlandse vakantiegangers de regio over. Zeker direct langs de rivier de Ardèche is het dan een drukte van belang. Maar meer in het binnenland is het een stuk rustiger. Nieuwsgierig wat je allemaal met de familie in de Ardèche kan doen?

Waarom de Ardèche geschikt is voor familievakanties

De regio Ardèche is vernoemd naar de rivier de Ardèche. In de zomermaanden is de rivier over het algemeen heerlijk rustig. Kinderen kunnen pootje baden, stenen opduiken en zwemmen. Van de stenen maken ze de mooiste bouwwerken op de oever.

Oudere kinderen zullen zich prima vermaken terwijl ze dobberen op een luchtbed. En de ouders? Die letten natuurlijk op hun kinderen, maar lezen ondertussen ook eindelijk een boek of tijdschrift. Het ultieme relaxen!

Daarnaast biedt de regio heel veel mogelijkheden voor uitstapjes. Vervelen is geen optie!

Terug naar de Middeleeuwen in Château Montreal

Vlakbij Largentière ligt Château Montreal. Hier kan je de Middeleeuwen echt ervaren, zeker tijdens een van de vele leuke evenementen die hier worden georganiseerd. Koop op de markt de lekkerste producten van vroeger en leer van echte Middeleeuwers hun ambachten. Zeker voor kinderen is dat laatste heel erg leuk. Welk jongetje wil er niet zwaardvechten en welk meisje wil er niet leren dansen zoals toen? Je kunt daarnaast lekker door het kasteel struinen. De tijd zal voorbij vliegen.

Kanoën onder de Pont d’Arc

Familievakantie Ardeche: Pont d'Arc

Ontzettend druk, maar wel erg mooi! Pont d’Arc mag je niet missen als je in de Ardèche op vakantie gaat. Als je over de D90 rijdt kom je er vanzelf, maar vergeet ook onderweg niet te stoppen om te genieten van de omgeving.

Op verschillende plekken heb je een mooi uitzicht en op andere plekken kan je uitrusten bij een strandje aan de rivier. Met een kano kan je onder Pont d’Arc door en heb je het beste zicht op deze natuurlijke brug.

Wil je een rustige dag? Kies dan voor de zaterdag. Dat is traditioneel de wisseldag bij veel accommodaties, dat betekent dat het bij de bekende bezienswaardigheden rustiger is.

Ontdek de grotten in de Ardèche

In de Ardèche zijn veel grotten te vinden. Heerlijk koel en daardoor een populair uitje tijdens warme dagen. Denk er wel aan om warmere kleding mee te nemen want in de grotten is het zo’n 10 graden.

In de Grotte Chauvet Pont d’Arc zijn grotschilderingen te zien van meer dan 30.000 jaar geleden. Als je je kinderen daarna stenen uit de rivier laat halen, kunnen ze hun eigen tekening op steen maken. Echte fanatiekelingen maken zelfs hun eigen natuurlijke verf. La Grotte de la Marzal mag je met kinderen ook niet missen. Hier vind je een klein parkje met levensgrote nagemaakte dinosaurussen.

Dieren spotten in Safaripark de Peaugres

Kinderen vinden het altijd leuk om een dierentuin te bezoeken. In het noorden van de Ardèche is Safaripark de Peaugres te vinden. Je hebt zeker een halve dag nodig om dit park te verkennen. Er zijn in totaal 900 dieren waaronder apen, zeehonden, slangen en giraffen.

Nieuwsgierig geworden naar de Ardèche? Bekijk onze mogelijkheden.

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *