Dorpjes Gardameer

Bella Italia! De mooiste dorpjes rond het Gardameer

Het Gardameer is populair! Niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook door de idyllische plaatsen die je rondom het Italiaanse meer vindt. Wij nemen je mee langs onze favoriete dorpjes aan het Gardameer. Wegdromen maar!

Sirmione

Dorpjes Gardameer, SirmioneOp een schiereiland aan het zuiden van het Gardameer ligt Sirmione. Het historische dorp is populair onder vakantiegangers die aan het Gardameer verblijven. Wij snappen wel waarom; je vindt er tal van culturele bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan is het Castello de Sirmione. Beklim de trappen van het kasteel om vanaf de top te genieten van een geweldig uitzicht over zowel Sirmione als het Gardameer!

Ook de grotten van Catallus zijn een must-see. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen bij de Villa Romana en het museum Antiquarium. Loop via het wandelpad naar de grotten toe en kom onderweg diverse strandjes én een oude kerk tegen. Vergeet je camera niet!

Goed om te weten: Sirmione is enkel bereikbaar via een voetgangersbrug. Trek dus zeker je sneakers aan wanneer je het dorpje bezoekt. Voordeel hiervan is wel dat Sirmione geheel autovrij is. Je kunt dus ongestoord struinen door de pittoreske straatjes!

Riva del Garda

Dorpjes Gardameer, Riva del GardaWil jij tijdens jouw vakantie graag sportief bezig zijn? Dan ben je aan het goede adres in Riva del Garda! Deze plaats, aan de noordkant van het Gardameer, is een sportbestemming bij uitstek. Watersporters kunnen er zeilen en windsurfen en wie op het droge wil blijven, kan er wandelen, fietsen of mountainbiken. Fiets of loop richting de nabijgelegen berg en klim een flink stuk omhoog. Je hebt de volgende dag gegarandeerd spierpijn!

Maar het is niet alleen sport wat de klok slaat in Riva del Garda! Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het kasteel op de helling van de rots Monte Rochetta. Ook Torre Apponale en Palazzo Pretorio zijn een bezoekje waard. In het centrum vind je zowel oude als nieuwere gebouwen en kun je uitgebreid shoppen in de kleine winkeltjes. Je vindt er dus voor ieder wat wils!

Dorpjes Gardameer, Ambassador Suite HotelIn Ambassador Suite Hotel ben je verzekerd van een heerlijke vakantie. Gratis WiFi, een whirlpool en zwembad staan hier tot je beschikking. Je verblijft daarnaast in je eigen appartement, waardoor je vakantie viert in alle privacy.

Limone Sul Garda

Dorpjes Gardameer, Limone Sul GardaAan de noordkant van het Gardameer ligt een ander schattig dorpje, Limone Sul Garda. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, staat dit dorp bekend om haar citroenenindustrie. Het Citroenmuseum en de citroentuin Limonaia del Castel zijn dan ook absolute aanraders om te bezoeken. Daarnaast zijn er in de souvenirwinkeltjes diverse citroenproducten te koop; waaronder Limoncello. We like!

Slenter door de smalle straatjes van Limone Sul Garda om dat op-en-top Italiaanse gevoel te ervaren! Na dat gewandel kom je tot rust op een terrasje aan de haven, waar je onder het genot van een verkoelend drankje heerlijk mensen en bootjes kunt kijken. Aan één van de kleine strandjes is het ook prima vertoeven.

Desenzano del Garda

Dorpjes Gardameer, Desenzano del GardaDesenzano del Garda is, ondanks dat het het oudste én grootste dorp aan het Gardameer is, nog niet enorm bekend onder Nederlandse vakantiegangers. In het autovrije centrum loop je dan ook al gauw enkel rond tussen de Italianen.

Je vindt er tal van leuke modewinkeltjes en boetiekjes en relatief weinig winkels die op toeristen gericht zijn. Trakteer jezelf op een mooie tas of op nieuwe kleding en waan jezelf een echte Italiaan! Houd er wel rekening mee dat de meeste winkels een groot deel van de middag gesloten zijn. In het hoogseizoen zijn de winkels dan weer wel ’s avonds geopend.

Bezoek zeker ook het levendige plein Piazza Malvezzi, waar je plaats kunt nemen op een gezellig terrasje. Cultuur snuiven kan in Villa Romana, een voormalige villa die tegenwoordig dienst doet als museum. Bewonder hier de prachtig gekleurde mozaïekvloeren!

Bardolino

Dorpjes Gardameer, BardolinoHet levendige Bardolino, aan de zuidoostkant van het Gardameer, is ook zeker een bezoek waard! In het grotendeels autovrije centrum vind je tal van winkels en restaurants. Slenter door de smalle straatjes, trakteer jezelf op een Italiaans ijsje en loop via de brede promenade naar de levendige haven.

Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op in de San Zeno kerk, die dateert uit de 9e eeuw en daarmee één van de oudste kerken van heel Italië is! Fresco’s bewonderen kan in de San Severo kerk.

En ben jij een wijnliefhebber? Breng dan een bezoek aan het Wijnmuseum. Bardolino staat bekend om haar heerlijke lokale wijnen, dus proef zeker een lekker rood of wit drankje en laat jezelf verrassen.

Dorpjes Gardameer, Aqualux Hotel Spa Suite & Terme Wil jij in Bardolino verblijven? Boek dan een vakantie naar Aqualux Hotel Spa Suite & Terme. Je verblijft nabij een strandje, waardoor je optimaal van de zon kunt genieten. Maak daarnaast gratis gebruik van WiFi en relax in het wellnesscentrum.

Welk van deze dorpje aan het Gardameer wil jij het liefst bezoeken?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *