Dordogne met het hele gezin

Van kanoën tot de prehistorie induiken: Dordogne met het hele gezin

De Franse streek de Dordogne is populair bij Nederlanders! Je zal er zeker niet het enige Nederlandse gezin zijn, maar laten we eerlijk zijn: eigenlijk is het best gezellig zo met elkaar. En ga jij naar de Dordogne met het hele gezin, dan weet je zeker dat er genoeg te beleven is.

Kanoën in de Dordogne

Dordogne met het hele gezin: kanoënDe streek in het midden van Frankrijk is vernoemd naar de rivier de Dordogne. Op heel veel plekken kan je hier dan ook kanoën en kajakken. Kinderen vinden het erg leuk om te doen, zeker als ze een eigen peddel hebben. Je gaat er niet meteen sneller van, maar het plezier is wel groter.

Het leukste is het als je van A naar B kan peddelen en bij het eindpunt weer opgepikt wordt. Vaak ga je dan met de stroom mee en je hoeft niet twee keer hetzelfde stuk te passeren. Onderweg kan je stoppen om te zwemmen of te picknicken.

Genieten van een geweldig uitzicht vanaf Château de Beynac

Door de ligging bovenop een berg, heb je vanaf Château de Beynac een fantastisch uitzicht over de omgeving. Maar voordat je daarvan kan genieten moet je eerst flink klimmen… Zeker op warme dagen is het aan te raden om vroeg te gaan, dan is het nog niet zo warm.

Kinderen vinden kastelen ontzettend leuk en bedenken de meest stoere verhalen over wat zich hier vroeger heeft afgespeeld. Onverhoopt toch uitgekeken op het kasteel? Loop aan de andere kant naar beneden en kom uit bij de rivier de Dordogne. Een heerlijke plek om de rest van de dag te relaxen.

Dordogne met het hele gezin: MonpazierSlenteren door Monpazier

Leuke stadjes genoeg in de Dordogne. Kinderen hebben er niet altijd meteen zin in om er doorheen te wandelen, maar als je eenmaal onderweg bent, vermaken ze zich echt prima.

Monpazier is verkozen tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Je kan hier dwalen door de smalle straatjes en kleine steegjes. Hoe je ook loopt, uiteindelijk kom je altijd op het centrale plein uit. Na dat wandelen verdienen de kinderen zeker een ijsje. Daarna kan je via andere leuke straatjes de auto weer terug zoeken.

Terug naar de prehistorie in Roc de Gazelle

In de grotten van Roc de Gazelle bij Les Eyzies ga je terug naar de prehistorie. De rotswand hier is heel lang bewoond geweest en de exposities geven daar een goed beeld van. Toch leuk om te ontdekken hoe onze verre voorouders hebben geleefd.

Voor kinderen zijn de opgezette dieren ook de moeite waard. Je moet goed kijken, want door hun schutkleur en de plekken waar ze staan zie je ze niet zomaar. Aan het einde kunnen kinderen nog even fijn spelen bij het speel- en klimgedeelte.

Klimmen in Parc Acrobatique en Hauteur

Boomklimparken schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet gek natuurlijk, want ze zijn een uitdaging voor jong en oud. Ook in de Dordogne kan je tussen de boomtoppen klimmen. Zweef van de ene boom naar de andere en zelfs over het water. Er zijn makkelijke routes voor de jongste kinderen. Pubers kunnen zich uitleven op de moeilijkere routes. Extra fijn: de schaduw van de boombladeren zorgen voor verkoeling op warme dagen.

Wil jij de komende zomer doorbrengen in de Dordogne? Bekijk de mogelijkheden.

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *