Badplaatsen Dominicaanse Republiek

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in de Dominicaanse Republiek

Staat een vakantie naar de Caraïben hoog op jouw wensenlijstje? We helpen je op weg door de mooiste en leukste badplaatsen in de Dominicaanse Republiek op een rij te zetten. Zo weet je precies waar jij kan verblijven aan de hand van jouw wensen. We verklappen je wel alvast één ding: aan witte stranden en palmbomen geen gebrek in de Dominicaanse Republiek. (meer…)

Lees meer

redenen Dominicaanse Republiek

5 redenen om naar de Dominicaanse Republiek te gaan

Het Caribisch gebied had het in september zwaar te verduren; orkaan Irma & Maria hielden flink huis. Sint Maarten werd zwaar getroffen en ook andere eilanden kregen een staartje mee. De Dominicaanse Republiek kwam gelukkig wél goed uit de strijd. Tijd om er een tropische vakantie door te brengen!

Orkaan Irma zwaaide af, Maria kwam wat dichterbij. De schade bleef echter beperkt tot omgewaaide bomen en geschonden palmbomen. Ruim twee maanden later zie je daar nauwelijks meer iets van; de beschadigde bomen zijn afgeknot en de rest bloeit weer als tevoren.

Om de orkanen Maria & Irma hoef je de Dominicaanse Republiek dus niet links te laten liggen. Er zijn echter genoeg redenen om juist wel in het vliegtuig te stappen. Dat ervaarde ik zelf toen ik onlangs een week het eiland ontdekte. Kijk je mee naar dé redenen om nu te gaan? (meer…)

Lees meer

Saona, Dominicaanse Republiek

Saona, het perfecte tropische plaatje

Hagelwitte zandstranden, turkooizen water, palmbomen zoveel je maar kan tellen, verse kokosnoten, rum en gekleurde huisjes. Dit alles komt samen op Saona, een tropisch eiland voor de Dominicaanse kust.

Laten we wel wezen; grote kans dat jij een vakantie naar de Dominicaanse Republiek boekt (of hebt geboekt) omdat je vooral wilt luieren aan het strand en wilt genieten van een vakantie in alle luxe. Dat lukt er zeker! De hotels zijn veelal zeer uitgebreid, met meerdere zwembaden, talloze buffet- en à la carte restaurants en een programma vol activiteiten. Vervelen zal je hier niet!

Maar het zou ook zonde zijn om helemaal niets anders dan je hotel te zien. Daarvoor is de Dominicaanse Republiek te mooi. Ik raad je dan ook zeker aan om een of meerdere excursies te boeken. In het bijzonder een excursie naar Saona. (meer…)

Lees meer

Mooiste RIU hotels Dominicaanse Republiek

Verblijven in luxe! De mooiste RIU-hotels in de Dominicaanse Republiek getest

Voor de Nederlandse vakantieganger draait het tijdens een vakantie in het tropische oord dat de Dominicaanse Republiek heet vooral om zon, zee en strand. En luxe hotels om je volledig in de watten te laten leggen. Niet verrassend dat RIU domineert aan de kust bij Punta Cana, één van de belangrijkste strandbestemmingen van het land.

RIU, een hotelketen die zich inmiddels heeft gevestigd in bijna 20 landen en totaal zo’n 100 hotels in haar portefeuille heeft, staat bij veel vakantiegangers bekend om haar luxe. En dat klopt; vier- en vijfsterren hotels zijn hun sterke punt. Net als een uitmuntende service, maaltijden die met liefde en aandacht zijn bereid en comfortabele kamers.

Ik bekeek dit een aantal jaar geleden tijdens een bezoek aan de Dominicaanse Republiek, waarbij ik al hun hotels in Punta Cana testte. Tijd om de balans op de te maken en mijn favorieten op een rij te zetten. (meer…)

Lees meer

Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Punta Cana, het palmbomenparadijs van de Dominicaanse Republiek

Ben jij direct in vakantiesfeer als je omgeven wordt door palmbomen? Dan is Punta Cana jouw volgende vakantiebestemming! We nemen je mee naar de populairste badplaats van de Dominicaanse Republiek.

Punta Cana in een notendop

De Dominicaanse Republiek is sinds jaar en dag een populaire Caribische bestemming onder Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Elk jaar reizen heel wat van onze klanten richting Sosúa, Playa Bayahibe, Puerto Plata én Punta Cana. En met name deze laatste badplaats is erg in trek.

Je vindt Punta Cana in het uiterste oostpuntje van de Dominicaanse Republiek, dat overigens samen met Haïti één eiland vormt. Aan het noordzijde van Punta Cana vind je de Atlantische Oceaan en reis je vanaf de badplaats naar het zuiden dan grenzen de prachtige stranden aan de Caribische Zee. Hier is het water nog blauwer!

En die vele palmbomen die je er ziet? Het verhaal gaat dat de badplaats hier haar naam aan dankt. Niet is minder waar. Cana staat voor suikerriet en dat groeit veel in dit deel van het eiland. (meer…)

Lees meer

Excursies Punta Cana

Go Dominican! De leukste excursies vanuit Punta Cana

Punta Cana, en eigenlijk heel de Dominicaanse Republiek, staat bekend als luilekkerland voor zonliefhebbers en all inclusive vakantiegangers. Maar je hoeft het niet alleen bij jouw hotel en strand te houden. Je kunt ook op pad om het land te ontdekken. We zetten de leukste excursies vanuit Punta Cana voor je op een rij.

Als we het over de Dominicaanse Republiek hebben, dan gaat het al snel over Punta Cana. Deze badplaats in het uiterste oosten van het land is de meest populaire vakantiebestemming. Dit dankt het o.a. aan maar liefst 50 km kust. Helderblauw water en hagelwitte stranden liggen op je te wachten.

Is een vakantie voor jou echter niet compleet zonder dat je ook wat van het land hebt gezien? We maakten een selectie van de leukste excursies vanuit Punta Cana. Want stiekem is er best veel te doen! (meer…)

Lees meer

Dominicaanse Republiek met kinderen

5x doen met kinderen op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is hot; letterlijk, maar ook figuurlijk. Steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden naar het Caribische eiland, aangetrokken door de paradijselijke resorts, zongarantie en de geweldig onderwaterwaterwereld. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit land óók heel leuk is voor kinderen.

Op naar de Dominicaanse Republiek met kinderen!

Als je aan een kindvriendelijke vakantie denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan de Dominicaanse Republiek. Want wil je zo ver lang vliegen met je kinderen? Ja! Zeker als je kinderen wat ouder zijn is een bezoek aan het Caribische eiland een aanrader. Er zijn genoeg mogelijkheden om een dagje cultuur af te wisselen met waterpret of actieve dagjes uit. We hebben de vijf leukste kindvriendelijke activiteiten voor je op een rij gezet.

(meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Santo Domingo

Santo Domingo: ontdek de grootste cultuurstad van de Dominicaanse Republiek

Eenmaal bij je luxe resort op de Dominicaanse Republiek aangekomen, plons je het liefst in het zwembad om vervolgens op te drogen met een cocktail in je hand. Met uitzicht op zee! Idyllisch. En ook verleidelijk om zo de hele vakantie door te brengen. Maar wat zou het zonde zijn om niets van het land te zien. Neem nu Santo Domingo!

Santo Domingo in een vogelvlucht

Bezienswaardigheden Santo DomingoSanto Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is zonder twijfel de meest levendige stad van het eiland. Er leven meer dan 3.000.000 mensen! De levendigheid is echter niet datgene waar toeristen op afkomen; dat is de flinke historie die de stad herbergt.

De historie van Santo Domingo gaat terug tot het jaar 1496, toen de broer van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de stad La Nueva Isabela stichtte. Hij had hiermee en unicum te pakken; het was de eerste door Europeanen gestichte stad op het Amerikaanse continent. Na een heftige orkaan amper 10 jaar later, in 1502, werd de stad herbouwd en ging verder als Santo Domingo. (meer…)

Lees meer