Dominicaanse Republiek met kinderen

5x doen met kinderen op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is hot; letterlijk, maar ook figuurlijk. Steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden naar het Caribische eiland, aangetrokken door de paradijselijke resorts, zongarantie en de geweldig onderwaterwaterwereld. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit land óók heel leuk is voor kinderen.

Op naar de Dominicaanse Republiek met kinderen!

Als je aan een kindvriendelijke vakantie denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan de Dominicaanse Republiek. Want wil je zo ver lang vliegen met je kinderen? Ja! Zeker als je kinderen wat ouder zijn is een bezoek aan het Caribische eiland een aanrader. Er zijn genoeg mogelijkheden om een dagje cultuur af te wisselen met waterpret of actieve dagjes uit. We hebben de vijf leukste kindvriendelijke activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Ontdek de onderwaterwereld

Dominicaanse Republiek met kinderen: duikenDe Dominicaanse Republiek met kinderen begint onderwater. Het Caribische eiland wordt omringd door een wonderbaarlijk mooie onderwaterwereld. Huur of koop een snorkelsetje voor ze en ga samen op zoek naar Nemo. Je vindt de mooiste koraalriffen in het noorden bij Playa Punta Rucia, in het oosten bij Playa Dominicus, in het zuiden bij Ocoa Bay en in het noordoosten bij Samana.

Ook een aanrader: boek een catamarancruise. Halverwege de tocht gaan deze boten vaak stil liggen bij een koraalrif. Jij en je kinderen hoeven dan enkel de catamaran af te duiken om van al het moois onderwater te genieten.

2. Zandkastelen bouwen op Playa Bonita

Geen familievakantie compleet zonder een dagje strand, en dan het liefst niet op een overvol strand. Playa Bonita is een klein strand vlakbij Las Terrenas. Hier kun je in alle rust zandkastelen bouwen met je kinderen, of verstoppertje spelen tussen de palmbomen. Of je kunt ze gewoon zelf laten spelen, terwijl jij onbezorgd kunt genieten van de Dominicaanse zon.

3. Waterpret in Aqua Splash Caribe

Wat is een vakantie op de Dominicaanse Republiek met kinderen zonder een bezoek aan een waterpark? In Aqua Splash Caribe, in de hoofdstad Santo Domingo, hebben kinderen gegarandeerd een dag vol waterpret. Je vindt er verschillende glijbanen en zwembaden.

4. Met dolfijnen zwemmen in Manatí Park

Over waterpret gesproken: in het Manatí Park in Bávaro krijgen kinderen de kans om met dolfijnen te zwemmen. Daarnaast mogen kinderen er slangen vast houden en kunnen ze leguanen, tropische vogels en flamingo’s bezoeken. Of een van de vele dierenshows bijwonen. Wil je je kinderen ook kennis laten maken met de Dominicaanse cultuur? In Manatípark vind je het Taino dorp, waar je kennis maakt met alle rituelen van het land.

5. Op pad met een ruige jeep

Dominicaanse Republiek met kinderen: jeepsafariStoere kinderen van stoere ouders die je een plezier doet met een jeepsafari langs watervallen, suikerplantages, lokale bevolking en verlaten strandjes. Maak kennis met exotische vogels, imposante grotten en ondergrondse rivieren. En al het andere moois dat dit eiland te bieden heeft…

De jeepsafari’s zijn o.a. mogelijk vanuit Puerto Plata en Punta Cana. Vraag bij de receptie van je hotel of resort naar de mogelijkheden.

Verrassend hè, de vele mogelijkheden die de Dominicaanse Republiek biedt voor kinderen. Bekijk ons aanbod & ervaar het zelf!

Fotografie: Lynn Y / Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *