Wat te doen in Palma de Mallorca

Wat te doen in Palma de Mallorca? Afvinken maar!

Mallorca staat sinds jaar en dag bekend als ultieme zonbestemming. Maar wist je dat het meer biedt dan zon, zee en strand? Zo is een bezoek aan de hoofdstad een must-do. Niet alleen vanwege een flinke dosis cultuur, maar ook vanwege de veelzijdigheid: wat is er veel te doen in Palma de Mallorca. Afvinken maar!

Palma de Mallorca vind je in het zuidwesten van Mallorca. Het is niet alleen de hoofdstad van het eiland, maar ook nog eens de grootste stad van de Balearen, de eilandengroep waartoe Mallorca behoort. Het gros van de gebouwen die het straatbeeld kenmerken, stamt uit de late middeleeuwen. Te midden van dit stukje cultureel erfgoed vind je gezellige barretjes, restaurants met de beste tapas, bijzondere boetiekjes en uitgaansmogelijkheden.

Rest de vraag: wat moet je echt doen in Palma de Mallorca? We maakten een shortlist voor je!

Bezoek Kathedraal La Seu & het Koninklijke Paleis

Van praktisch elke plek in de stad is hij te zien; Kathedraal La Seu. Dit immense bouwwerk aan de rand van de stad werd tussen de 13e en 17e eeuw gebouwd en niemand minder dan Antoni Gaudí, de ontwerper van o.a. Sagrada Familía, renoveerde de kathedraal in de 20e eeuw. Wie bekend is met zijn werk zal dit meteen herkennen aan het gekleurde roosvenster en de kroonluchter.

Naast de kathedraal vind je overigens nog een must-see; het Koninklijke Paleis van Palma de Mallorca. Hoewel het 14e-eeuwse gebouw – dat ook bekend is onder de naam Paleis van Almudaina – nog steeds gebruikt wordt door de koninklijke familie kun je deze wel van binnen bewonderen.

Can Bordoy Grand House & Garden, Mallorcaop zoek naar een unieke verblijf vlakbij de kathedraal? Can Bordoy Grand House & Garden beschikt over prachtige appartementen en biedt uitzicht op Turtle Island. Relaxen doe je aan het zwembad.

Wat te doen in Palma de Mallorca: Kathedraal La Seu

Ontdek het historische centrum

Heel erg, maar de gemiddelde toerist komt vaak niet verder dan de kathedraal en het paleis. Zo zonde! Zorg dat jou dit niet overkomt en trek ook tijd uit om met name de rest van het historische centrum te ontdekken.

Wat je van het oude centrum kunt verwachten? Het doolhof van straatjes nodigt uit om te verdwalen. Tussen hippe boetiekjes, authentieke tapasbarretjes, kleurrijke huisjes met dito balkonnetjes en vele palmbomen.

Neem tijdens jouw dwaalsessie in de stad de tijd voor een lunch in Santa Catalina, onze favoriete wijk in de stad. Wie goed kijkt, spot tussen de zogenaamde toeristenrestaurants enorm veel leuke lokale tentjes.

Wat te doen in Palma de Mallorca: historisch centrum

‘Beklim’ Castell de Bellver

Net buiten de stad, op ca. 3 kilometer ten noordwesten van het historische centrum, vind je Castell de Bellver. Het 14e-eeuwse kasteel is door haar ligging op een heuvel van veraf te bewonderen. Maar dan zie je nog niet wat zo bijzonder is in dit kasteel…

Het gotische kasteel is namelijk één van de weinige ronde kastelen ter wereld. En dat levert prachtige vakantiekiekjes op. Overigens niet alleen van het kasteel zelf, maar ook van het uitzicht over de stad en het havengebied van Palma de Mallorca.

Om er te komen kun je vanuit Palma de Mallorca op een hop-on-hop-off-bus stoppen. Castell de Bellver is een van de vele stoppunten van deze sightseeing bus. Extra fijn: op zondag is de toegang gratis.

Wat te doen in Palma de Mallorca: Castell de Bellver

Wat te doen in Palma de Mallorca voor lekkerbekken

Ontdekken maakt hongerig en dorstig. Tijd om de leukste plekken voor een hapje & drankje te zoeken. En dan hebben we wel wat suggesties voor je.

  • Wie van goede cocktails houdt, is aan het goede adres bij 49 Steps Bar & Grill. Ga bij voorkeur naar deze rooftopbar rond zonsondergang. Een spectaculair uitzicht over de haven is gegarandeerd!
  • Trek gekregen in ijs van al dat slenteren? RivaReno Gelato is de plek waar je het beste ijs van de stad kunt kopen. Handig; ze zijn gevestigd op twee plekken in de stad, beide op loopafstand van de kathedraal.
  • Wil je vooral tussen locals eten en de toeristen vermijden? Ga naar Balagan by ETOH. In dit restaurant kan je een proeverij bestellen van allemaal unieke gerechten met een Spaans/Turks tintje.
  • Op zoek naar een bar om jouw dagje Palma de Mallorca in stijl af te sluiten? Bij Brassclub worden unieke drankjes geserveerd. Wat dacht je van een shot van witte chocolade met mint?

Wat te doen in Palma de Mallorca: eten & drinken

Spot de kathedraal vanaf Es Baluard

Hoewel Castell de Belver het mooiste uitzicht biedt over de stad, ligt het wel buiten het centrum. En wie Palma de Mallorca per fiets verkent, staat dan een flinke klim te wachten. Of je moet op de hop-on-hop-off-bus springen.

We kunnen het je ook nog makkelijker maken; bezoek een uitzichtpunt in de stad zelf! Een goed alternatief voor Castell de Belver is wat ons betreft is Es Baluard.

Bij dit museum voor moderne kunsten vind je een trap die je naar een platform leidt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de oude stad én de kathedraal. En extra fijn: je hoeft geen toegangsprijs te betalen.

Wat je nog meer kunt doen in Palma de Mallorca?

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen in Palma de Mallorca? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Grenzend aan het oude centrum van Palma de Mallorca vind je een brede boulevard. Niet alleen heb je vanaf de boulevard een prachtig uitzicht over de kathedraal, het is ook de plek voor een vroege jogsessie of een avondwandeling bij zonsondergang.
  • Wie op zoek is naar strand hoeft enkel de boulevard richting Playa de Palma te volgen. Je komt dan vanzelf uit bij Platja de Can Pere Antoni. Dit is hét stadsstrand van de hoofdstad.
  • Spanjaarden houden van stijl & klasse. Dat zie je ook zeker terug in het straatbeeld van Palma de Mallorca. In het oude stadscentrum vind je unieke boetiekjes en galeries. Voor wie wat minder te besteden heeft; ook Zara, Mango en Bershka hebben hun onderkomen gevonden in de hoofdstad. Op zoek naar een leuke souvenir? Dit is dé plek om de befaamde olijfolie en gemarineerde olijven te kopen en mee te nemen voor het thuisfront.

Waar verblijf jij?

Hoewel we een aantal hotels in de stad zelf aanbieden, kiezen de meeste vakantiegangers ervoor een dagje Palma de Mallorca bezoeken. Dit doe je dan bij voorkeur vanaf het nabijgelegen Playa de Palma, dat op ca. 15 km afstand ligt.

Waarom juist hier? Je vindt er een kilometerslang zandstrand, fijne hotels met volop faciliteiten en een ruim aanbod aan restaurants, bars en winkels. Per bus of auto reis je daarnaast eenvoudig af naar de hoofdstad. Of nog leuker; huur een fiets of e-bike. Vanaf Playa de Palma loopt een lange fietsroute naar Palma de Mallorca. Doen!

Ideeën voor hotels hebben we overigens ook voor jou. We selecteerden drie van onze favorieten:

  • Cook’s Club Palma Beach is nieuw in ons aanbod en nu al populair. Niet zonder reden! In dit adults only hotel draait alles om relaxen, een minimalistisch maar tropische design, perfecte cocktails, goed eten en fijne tunes.
  • Hip is ook zeker HM Balanguera Beach. Dit hotel, dat op loopafstand van het strand en de gezellige boulevard ligt, beschikt over een chill out terras met ligbedden en zwembad en een prachtige skybar.
  • Over luxe gesproken; Iberostar Selection Playa de Palma staat bekend als een van de meest exclusieve hotels aan Playa de Palma. Dit zie je terug in o.a. de luxe kamers, het restaurant (alle ingrediënten komen vers van de markt!) en het ruime aanbod aan faciliteiten voor jong en oud. Extra pluspunt: het lange zandstrand ligt direct voor de deur!

Weet jij al wat je allemaal wilt doen in Palma de Mallorca? Wij denken sowieso genieten!

Wat te doen in Palma de Mallorca: hotels

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *