Wat te doen Mykonos

Wat te doen op Mykonos? De ultieme tips!

Heb je besloten om naar het zonovergoten Mykonos op vakantie te gaan? Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 86 km², maar biedt een flinke dosis stranden. Toch is er meer dan sunsnacken wat je kunt doen op Mykonos. Kijk je mee?

Ibiza-vibes in Mykonos-stad

Wat te doen Mykonos: HoofdstadMykonos wordt veelal vergeleken met Ibiza (maar dan een stukje kleiner). Dat komt niet in de laatste plaats door het charmante, hippe en levendige Mykonos-Stad. Alleen al daarom mag een bezoek aan de hoofdstad, die ook wel Chora wordt genoemd, dus niet ontbreken.

Mykonos-Stad is zo’n typisch oud stadje. Het wordt getypeerd door smalle, kronkelige straatjes met eindeloos veel witte huisjes en gekleurde balkonnetjes. In de huisjes woont een deel van de inwoners, maar soms herbergen de huisjes ook schattige boetiekjes. Kerkjes en koepeltjes (waaronder de prachtige Panagia Paraportiani) kom je ook veelvuldig tegen.

Als we twee plekken moeten noemen die je niet mag missen in Mykonos-Stad? In elk geval niet de kunstenaarswijk Alefkandra met de bekende windmolens van Mykonos. Deze windmolens speelden een rol in de film The Bourne Identity. En een goede tweede is het Waterfront van Mykonos-Stad. Met uitzicht op zee geniet je hier van Griekse specialiteiten en voor uitgaan is het ook the place to be.

My Mykonos Hotel GriekenlandMykonos-Stad herbergt prachtige (boutique) hotels. Een van onze persoonlijke favorieten is My Mykonos Hotel. Luxe & design gaan hier hand in hand met traditionele inrichting en een op-en-top Griekenland-gevoel.

Ga chillen op Super Paradise Beach

Wat te doen Mykonos: strandenWe noemden het al: ondanks het relatief kleine oppervlakte vind je op Mykonos verrassend veel mooie stranden. Super Paradise Beach is er daar één van. Dit mooie strand kan je vanaf het land, maar – nog leuker! – ook vanaf het water bereiken. Om vervolgens plaats te nemen op een van de ligbedjes en te genieten van een feestje.

Want het goudgele strand is echt een jetset hotspot. Dj’s draaien er in de zomer graag hun plaatjes vanaf 16.00 uur. Hipper dan hip! Geen dronken twintigers overigens hoor, het zijn erg relaxte feestjes. Ook dit voelt – net als de hoofdstad – als een stukje Ibiza in Griekenland.

Overigens zijn er meer stranden die de moeite waard zijn. We raden je aan een auto te huren voor jouw vakantie en een of meerdere dagen te gaan strandhoppen.

Bekijk de mooiste stranden op Mykonos

Super Paradise Suites, MykonosIn het stijlvolle Super Paradise Suites is een heerlijke zonvakantie gegarandeerd. Het hotel biedt een geweldig uitzicht over Super Paradise Beach, comfortabele kamers, een fijn zwembad en restaurant.

Bezoek buureiland Delos

Wat te doen Mykonos: DelosVanuit de Mykonos-Stad kun je diverse bootexcursies maken. Een culturele aanrader is het nabijgelegen eiland Delos, dat in slechts een half uurtje te bereiken is.

Het eiland is feitelijk een van de fraaiste nederzettingen uit de Griekse oudheid. Het Heiligdom van Apollo, de Agora van Delians, de Colussus van Maxians, het Huis van de Tritions, de leeuwen van Delos, het Koinon van de Poseidoniasts, het Huis van Dionysos, het Heiligdom van Kynthos en het Artemision zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Tussen al deze bijzondere opgravingen vind je ook nog een Archeologisch Museum met o.a. prachtige mozaïeken.

Er zijn diverse tours te boeken, o.a. in combinatie met de Rhenia-eilanden. Dit kan eenvoudig via onze partner GetYourGuide.

Kies voor een boutique hotel

Wat te doen op Mykonos: boutique hotelsMocht je Mykonos al op de planning hebben staan, maar nog geen hotel hebben geboekt, dan hebben wij de ultieme tip: boek een van de vele luxe en kleinschalige boutique hotels die het eiland biedt. Wij hebben vast een paar suggesties voor je:

  • Habitat Mykonos is meer dan alleen een hotel; hier beleef je de ultieme Mykonos-ervaring met dank aan de persoonlijke service, ge-wel-dig-e inrichting en naar wens kamers met jacuzzi of privézwembad.
  • The Summit Mykonos; een plek waar een droomvakantie gegarandeerd is! Het kleinschalige boutique hotel biedt een infinity zwembad met uitzicht op zee en stijlvolle kamers (naar wens met jacuzzi!). Het strand ligt op loopafstand en met een auto ontdek je hoe prachtig het eiland is.
  • Wij zijn dol op de boho-chique inrichting van Olive Mykonos Villas. Dit complex biedt comfortabele villa’s en suites, een fijn zwembad en een rustige ligging op ca. 1,5 km van het strand.
Heb je graag de keuze uit meer hotels? We hebben nog meer boutique hotels op Mykonos voor je op een rij gezet.

Wijn proeven in Ano Mera

Wat te doen Mykonos: wijn proevenIn het binnenland van Mykonos, in Ano Mera om precies te zijn, vind je een biologische boerderij met grote wijngaarden. Mykonos Vioma Organic Farm is dé plek op Mykonos om wijn te proeven! In een haast romantische setting geniet je van Griekse hapjes en de beste wijn van het eiland.

Oh en als je dan toch in Ano Mera bent, ontdek het authentieke dorpje dan ook even. Bezoek bijv. het 16e-eeuwse klooster Panagia tis Tourlianis of slenter door de smalle, pittoreske straatjes. Jouw dagje wijnproeven en cultuur snuiven, sluit je af met een diner in een van de tavernes aan het grote plein.

Wat je nog meer kunt doen op Mykonos

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Mykonos? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • De verborgen parels van Mykonos vind je niet snel in een reisgids of op een -blog; deze vind je alleen met behulp van een lokale gids. En laat je die nu kunnen inhuren door een sightseeing tour te boeken.
  • We tipten een huurauto om Mykonos te ontdekken, maar er zijn meer mogelijkheden. Met een quad bijvoorbeeld!
  • Voor de mooiste afsluiting van jouw vakantie ga je dineren bij Karavaki Restaurant. Niet de goedkoopste optie, maar wel een fijne vibe, geweldig eten en een mooie zonsondergang. En het personeel? Het is duidelijk dat ze het hier echt naar hun zin hebben!
  • Ga een dagje chillen aan het grootste beachfront zoutwaterzwembad aan de Middellandse Zee.

Je ziet; een week vakantie is zo gevuld, want er is genoeg te doen op Mykonos. Een week is al snel tekort. Dan toch maar 10 of 15 dagen op vakantie?

Bekijk al onze vakanties op Mykonos

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *